Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kolegów mam kolejne pytanie w jaki sposób można zdjąć osłone słupka przedniego pod nim jest kurtyna jak ta osłona jest mocowana proszę o pomoc jak zdemontować
Opublikowano
Sciągasz uszcezkę drzwi i delikatnie podwarzasz śrubokrętem, są tam takie spinki które muszą wyskoczyć ,tylko ostrożnie bo mogą popekać. PS. kurtyna znajduje się na wysokości przednich i tylnych drzwi a nie na słupku przednim :roll2:
Opublikowano
Dzięki koledzy i oto poraz kolejny niema jednoznacznej odpowiedzi czyli muszę działać na czuja wypróbować który sposób jest dobry ,jestem nowy na tym forum bo od niedawna posiadam bmw poprzednie auto to passat b5 i muszę wam powiedzieć co do forum to forum vw-passat stoi wyżej i naprawde można bardzo wiele się dowiedzieć ale na otarcie łez mogę wam powiedzieć że na tym forum odpowiedzi można uzyskać dość szybko tylko szkoda że tak różne czyżby nasze bmki tak bardzo się różniły się od siebie mówię tu na swoim przykładzie bmw e46 z całą pewnością gorszym forum jest www.bmw-sport.pl/ tam też jestem zalogowany ale powiem wam bez entuzjazmu pozdrawiam i dzięki za podpowiedzi
Opublikowano
Sciągasz uszcezkę drzwi i delikatnie podwarzasz śrubokrętem...

:duh:

trzeba zdemontowac taka waska oslone z napisem airbag na rysunku no. 3 (delikatnie podwazyc srubokretem) a pozniej trzy sruby (torxy)

i kurtyna (ta czesc pompowana) zaczyna sie juz na przednim slupku ...

zwracam honor i sorry z pomyłkę miałem na myśli inną markę auta :modlitwa: