Skocz do zawartości

Texar, Incs a może Lucas - jakie klocki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje auto waży jakieś 2,5 tony a przyszedł mi czas na wymianę okładzin. Piszę o wadze auta nie bez znaczenia - w koncu do zatrzymania tego monstra potrzeba jest dobrych klocków - takich, które starzcą na wiele wychamowań takiej masy. Jest wiele firm, które zajmuą sie sprzedażą klocków chamulcowych. Oryginalnie w aucie monotwane są klocki firmy Texar. I tu moje pytanie. czy ktoś może z uzytkowników, zakładal inne klocki do swojego auta i czy mógłby powiedzieć coś o ich trwałości.

Cena nowych texara to 226 zł przód i 150 zł tył. nie jest to oczywiście wysoka cena. ale niektóre firmy proponują już ten sam towar swojej produckji za odpowiednio 80 i 72 zł. Pytam o klocki, które sprzedawane są bez czujników - sam czujnik kosztuje jakieś 200 zł :)

Pozdrawiam

BMW - najlepsza metoda na łagodzenie wewnętrznej natury
Opublikowano (edytowane)

hm... :?:

wydaje mi sie ze chodzi ci o klocki textara http://www.textar.com/index.jsp

ja uzywałem kiku rodzajów, textar jest moim zdanie jednym z lepszych wyrobór do bmw, polecam tez ferrodo - u mnie sie sprawuja bardzo dobrze.

sa tezniezłe niemickiej formy ATC?? chyba taka nazwa, ale mogłem przekręcic :?: - jesli tak to mnie poprawcie.

pozdro!

!!! ATE - kiokio ma racje - o te firme chodziło. !!!

Edytowane przez Maniola
!!! biało-niebieska szachownica !!!
Opublikowano
hm... :?:

wydaje mi sie ze chodzi ci o klocki textara http://www.textar.com/index.jsp

ja uzywałem kiku rodzajów, textar jest moim zdanie jednym z lepszych wyrobór do bmw, polecam tez brembo - u mnie si esprawuja bardzo dobrze.

sa tezniezłe niemickiej formy ATC?? chyba taka nazwa, ale mogłem przekręcic :?: - jesli tak to mnie poprawcie.

pozdro!

Hm ... dokladnie tak TEXTAR :)

ATC powiadasz ? - no tak, ceny sa podobne i chyba seryjnie montowane są do Audi - ale może sie mylę

Opublikowano
Onaro e32 nie waży 2,5 tony tylko 1,8 t poza tym klocki za 70 pln nie nadają się do BMW . Jedyni producenci jakich ja mogę polecić to Textar, Ferrodo,ATE, Delphi juz gorsze, Texaco są rewelacyjne niestety nie dostępne w polsce, za to nie polecam Lucasów - szybko puchną

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

Opublikowano
Onaro e32 nie waży 2,5 tony tylko 1,8 t

wg katalogu e32 z wszystkimi płynami waży 2340 kg

Pozdrawiam

Opublikowano

Pozdrawiam

Nie wiem skąd Ty wytrzasnołes te dane :shock:

e32 735iA waży 1630kg masy własnej gtowa do jazdy, za to masa całokowita to 2150kg i wszędzie gdzie nie spojże tak pisze, sprawdz sobie jeszcze raz w danych technicznych :twisted:

Zresztą nie ważne nie o tym jest temat

Tylko BMW jest ważne...

Opublikowano
1. Hamulcowe się pisze przez samo h ... :naughty: :doh: :hand:

2. Polecam BREMBO

3. Pozdro :norty:

buahhahahahahah :D :Duśmiałem się do łez wil(L)ku przez Ciebie, szanowny majstrze.Lepiej sie nie wypowiadaj bo sie tylko ośmieszasz. Pouczasz innych a sam nie masz pojęcia o czym piszesz bo od kiedy polecasz klocki brembo, jezdziles na nich ??? :lol: :lol:

SPONSOREM MOJEJ NIEOBECNOŚCI SĄ BROWARY ŻYWIECKIE S.A. :)))

BMW-MADE BY WINNERS, MADE FOR FUN !!!!

Opublikowano

Ostatnio BMW zrobiło promocje na trochę części i klocki przednie do e32 faktycznie kosztują 255PLN, tyły 239.

Tarcze po 237 i 293 przód 214 tylna.

Co do klocków to trzymałbym się jaknajdalej od wszelkiej maści Lucasuf,Delfajuf itp.

ATE całkiem przyzwoite, byłem zadowolony, Textary miałem jak kupiłem auto ale długo na nich nie pojeździłem więc za dużo nie powiem ale słyszałem dużo dobrego. Póki co, w temacie przednich klocków to zawitałbym do ASO bo klocki na pewno dobre a cena też przyzwoita.

http://yourdomain.com/images/broken_link.gif
Opublikowano
Moja 318-stka może nie waży tyle co Twoja siódema ale ja Ci polecam klocki Textara albo Ferrodo. To są jedne z lepszych klocków i są w miare niedrogie. Komplet do mojej Beemki kosztował 340 zł. Nie wiem jak bedzie z kompetem do tWojej. Pozdrawiam
Opublikowano
nigdy w życu brembo ani tarcz ani klocków

no chyba że te z samej góry brembo

ale klocki i tarcze te najdroższe to koszt mojej furki

reszta produktów tej firmy to jakościowy mit :cry2:

Gerro a dlaczego tak uważasz????Miałes z nimi jakies problemy?? Może wynikały one poprostu z tego ze nie wiedziałes na czym dokładnie jeździsz bo przecież Brembo (zresztą światowej sławy producent częśći ukł hamulcowego) wogóle nie produkuje klockow !!!!Specjalizuja sie oni przedewszytskim w produkcji tarcz (gładkie,nacinane,nawiercane,wentylowane,podwojne itp) oraz zacisków hamulcowych co nie jest rownoznaczne z klockami a mylone przez niektore osoby. Moze Twoj problem akurat tkwil w źle dobranych klockach lub płynie hamulcowym.Ja zreszta śmigam na tarczach brembo(sredni model-nawiercane)+kloocki ferrodo ds 2000 i auto naprawde zatrzymuje sie prawie w miejscu.Lucasy też miałem ale..... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

SPONSOREM MOJEJ NIEOBECNOŚCI SĄ BROWARY ŻYWIECKIE S.A. :)))

BMW-MADE BY WINNERS, MADE FOR FUN !!!!

Opublikowano

Pozdrawiam

e32 735iA waży 1630kg masy własnej gtowa do jazdy, za to masa całokowita to 2150kg i wszędzie gdzie nie spojże tak pisze, sprawdz sobie jeszcze raz w danych technicznych :twisted:

Jak miło podyskutować ...

Szkoda, że nie którzy wchodzą tu tylko po to ... by poprzeszkadzać ...

Opublikowano (edytowane)

Co do klocków - ja osobiście latam na przodzie na ATE natomiast tył to TEXTAR i jezeli miał bym polecać no to jak juz to TEXTARY, ponoć ATE (opinia wielu użytkowników BMW) lubią popiszczeć czasami podczas hamowania czego nie można powiedzieć o Textarach chociaż osobiście ja u siebie tego nie zaobserwowałemu (przypominam że na przodzie mam ATE) moze poprostu dobrze trafiłem :):) więc jeżeli miał byś do wyboru te dwie marki no to po co ryzykować piszczenie na ATE jak można kupić na 100% ciche Textary.

aaa i skąd wy bierzecie te ceny, ja za przód ATE chyba 150 PLN a tył Textary coś koło 120-130 PLN :):) (bez czujników oczywiście)

Edytowane przez katar14
http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Ja polecam JURID. Dobry kompromis między ceną a jakością.

UIHZ9556.JPG

Opublikowano

Dzięki chłopaki.

pozostaje więc przy wyborze na jaki zdecydowało się BMW :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Pozdrawiam

Jak miło podyskutować ...

Szkoda, że nie którzy wchodzą tu tylko po to ... by poprzeszkadzać ...

Nie jestem pewien czy dobrze zrozumiałem ta aluzję ale jeśli tak to:

Onaro z łaski swojej nie wypowiadaj się jeśli nie masz o czymś pojęcia, poprawiam Cię bo nie chce aby ktoś był wprowadzony w błąd przez nieżetelną informację i potem powtażał takie głupoty "na mieście"

A wchodze na wszystkie tematy które mnie interesują i jak widzę że wypisujesz że e32 735 waży 2,5 tony to interweniuje bo się flaki we mnie przewracają

Tylko BMW jest ważne...

Opublikowano

Dzięki za wypowiedź.

Jest strasznie dopasowana i taktowna.

Może przejdź się do łazienki - i jakoś sobie z tym poradź na osobności ...

Opublikowano
Dzięki za wypowiedź.

Jest strasznie dopasowana i taktowna.

Może przejdź się do łazienki - i jakoś sobie z tym poradź na osobności ...

Ja sie Ciebie nie czepiam bez powodu, poprawiłem Cię i tyle a Ty musiałeś to oczywiście skomentować w jednoznaczny sposób, ja myśle jednak że sie polubimy ale puki co ja daje na luz

Dobranoc

Tylko BMW jest ważne...

Opublikowano

Heh Panowie,

chyba za sobą ostatnio nie przepadacie ;P

Dajcie już sobie spokój. Chyba nie warto wchodzić w utarczki słowne.

Odnośnie klocków ja w swojej beci po ostatnim poprawianiu tarcz założyłem ATE (koszt 170 pln) i hamowanie odbywa się sprawnie. Mogę polecić, zreszta mnie też w jednym z wątków forumowicze polecili właśnie te klocki.