Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ponownie otoz problemem jest zaswiecajaca sie kontrolka poduszki,wyglada to nastepujaco przekrecam kluczyk w stacyjce zapalaja sie kontrolki i po chwili oczywiscie gasna w tym ta od poduszek,odpalam chwile pochodzi zapala sie poducha po dluzszej jezdzie znowu gasnie i z nowu zapala i tak to wyglada,czesciej sie raczej swieci.Przed tym zdarzeniem bylo ok trwa to juz tak ze dwa tygodnie,moze ktos cos mial podobnego.POZD.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
:search: :search: :search:

Bylo ze 100 razy...

Podpowiem: wpisz do wyszukiwarki ABS i poczytaj troszke.

A co ma ABS do poduszek?????

Wszyscy tylko :search:

Dobrze wiecie jak "łatwo " coś znaleźć.

A wystarczy napisać "sprawdź połączenia pod fotelem kierowcy lub pasażera albo matę fotela pasażera"

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
Mimo wszystko nie mam przekonania do kabelków maty/napinaczy, bo kontrolka w chwili zarejestrowania błędu przez sterownik sama z siebie na jakiś czas nie zgasłaby a świeciłaby się cały czas...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano

u mnie jak poruszam nieraz przy odkurzaniu pod fotelem to objaw mam taki:

lampka AIRBAGA po stacyjce zapala sie i pali sie ok . 1minuty i gasnie az do ponownego wylaczenia stacyjki i kluczyka. Po usunieciu bledu CARSFOTEM problem znika i jest dobrze do nast. odkurzania lub jak ktos szarpnie fotelem podczas przesuwania lub ustawiania ;)

Opublikowano

Witam

Do PawelH jak nie umiesz odpowiedziec na zadane pytanie to po co w ogole piszesz,moze i tytul zle sformulowalem i tak ci to bardzo przeszkadza.

Do malpa84 moze i bylo 100 razy,ale ja nic nie znalazlem,a po drugie abs to nie AIRBAG.

Polaczenia pod fotelami juz sprawdzilem wczesniej,natomiast dzisiaj rano np.nie swiecila kontrolka,zobacze jak dalej bedzie za chwile jade dam znac pozniej.Ogolnie nikt nic nie napisal co to moze byc za przyczyna oprocz sterownika,moze na kopa podjechac i zobaczyc gdzie blad?

Opublikowano

Do hardcore

Właśnie o to chodzi z poprawnym formułowaniem tytułów wątków, żeby inny użytkownik, jak np Ty, miał mniejszy problem ze znalezieniem podobnej usterki w morzu postów.

Więc kończcie sprzeczkę i do dzieła. :evil:

Opublikowano
Do Grafi co do szukania to zgadza sie tytul zle sformulowalem to wez i skasuj ten temat i tak nie ma w nim konkretnej odpowiedzi na moje pytanie,generalnie wszyscy walkuja to samo wkolko.Moze nowy napisze z konkretnym tytulem.POZD
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.