Skocz do zawartości

poszukuje wszystkich info. od posiadaczy na temat bmw e36

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no to kolego forum jest otwarte nic tylko czytac , zawarte są tu naprawdę wszyskie informacje

:twisted:

Opublikowano
poszukuje informacji dotyczacych bmw e36 poniewaz spodobał mi sie ten samochód i zastanawiam sie nad kupnem z góry dzieki :D pozdrawiam .

myśle ze 210 stron w dziale seria 3 wystarczy ci :mrgreen: a jak nie to poszukaj w innych działach-z pewnością sporo tam znajdziesz :P

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano

Szczerze, to ja wolę moje E30 od e36 z takim samym silnikiem :roll:

Odpuść sobie auta za 6k zł. Jeśli naprawdę chcesz kupić e36, to szukaj czegoś zadbanego i młodszego niż '92. Jeśli interesuje Cię 316-318, to szukaj auta z motorem M43 i nie pytaj zaraz, co to za motor, tylko :search:

Na ten temat naprawdę było już wszystko!! :)

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
czyli jakby koles za to samo auto wolal 10 tys to juz by nie byla skarbonka?? nie piszcie takich rzeczy.ja nie wiem ile wy myslicie ze moze kosztowac bmw 16 letnie bez prawie zadnego dodatkowego wyposazenia??? ani poduchy ani szyb el, ani klimy(manualnej oczywiscie) ja rozumiem ze to bmw ale bez przesady zeby za cos takiego wolac wiecej jak 6 tys bo jakby nie patgrzec to stare auto. a skoro chlopak szuka w tej cenie to znaczy ze na tak wiekowe auto go stac, gdyby chcial mlodsze to szukalby w innym przedziale cenowym.

🙃🙃

Opublikowano
czyli jakby koles za to samo auto wolal 10 tys to juz by nie byla skarbonka?? .
każdy woła tyle ile auto mniej więcej jest warte. Rachunek prosty trzeba dołożyć na początek, pomijając pogięte blachy. Można kupić za 6tys to auto ale potem chodzą opinie że BMW to szajs, jedzie tylko na renomie a samochody są do bani. Taka jest prawda że jak ktoś szuka okazji to potem ma okazję kupować więcej części i odwiedzać warsztat częściej. Ja kupiłem kiedyś 2 auta taniutko ale wiedziałem co muszę zrobić ile mnie to wyniesie w przybliżeniu itp. Ale niektórzy myślą że kupią tanio i będą latać bez żadnych wydatków
Opublikowano
jak juz szukasz to odloz sobie wiecej kasiorki i szukaj takiej zeby byla ladnie utrzymana,powyzej tego 93 r no i zeby miala juz troche tej elektyki... Pomaga i cieszy :) napisane w tamtym ogloszeniu ze ma komputer...nie ma komputera :P
B M W
Opublikowano
Tak jak radzą koledzy - tylko silnik m43... nie radzę brać poniżej 93 roku bo są niedopracowane, a te nowsze mają już wyeliminowane sporo usterek. Kupisz i włożysz drugie tyle - ODRADZAM.
Opublikowano
Tak jak radzą koledzy - tylko silnik m43... nie radzę brać poniżej 93 roku bo są niedopracowane, a te nowsze mają już wyeliminowane sporo usterek. Kupisz i włożysz drugie tyle - ODRADZAM.

włozysz drugie tyle bez przesady kolego!!!!!! nie mówmy ze silnki które były do konca 1992 roku m40 to totalne szroty ........owszem m43 jest duzo lepszy ale jesli ktos potrafił utrzymac m40 tez napewno nie ma powodów do narzekania....

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

"To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy."

Oliver Hessmann

Opublikowano
tak tylko ze ja chce od uzytkowników a nie od takich co sobie zakladaja tematy zeby popisac .

tzn. jacy to są ktorzy zakładają tematy żeby popisac ??? bo nie rozumiem Cię a auto ktore podesłałes rewelacją nie będzie

Opublikowano
czyli jakby koles za to samo auto wolal 10 tys to juz by nie byla skarbonka?? nie piszcie takich rzeczy.ja nie wiem ile wy myslicie ze moze kosztowac bmw 16 letnie bez prawie zadnego dodatkowego wyposazenia??? ani poduchy ani szyb el, ani klimy(manualnej oczywiscie) ja rozumiem ze to bmw ale bez przesady zeby za cos takiego wolac wiecej jak 6 tys bo jakby nie patgrzec to stare auto. a skoro chlopak szuka w tej cenie to znaczy ze na tak wiekowe auto go stac, gdyby chcial mlodsze to szukalby w innym przedziale cenowym.

towar jest warty tyle ile za jego daja, choc szczerze mowiac kazdy pisze ze szukaj za tyle i za tyle bo to pewne auta ale jak sam kupowal to napewno ogladaliscie te najtansze

www.auto-optima.pl
Opublikowano

włozysz drugie tyle bez przesady kolego!!!!!! nie mówmy ze silnki które były do konca 1992 roku m40 to totalne szroty ........owszem m43 jest duzo lepszy ale jesli ktos potrafił utrzymac m40 tez napewno nie ma powodów do narzekania....

oczywiscie ze nie sa takie zle,tak jak mowisz trzeba o nie bardzo dbac. ciezko teraz znalezc ladne m40... i fakt ze pierwsze roczniki maja male niedociagniecia.

Moze drugie tyle to nie ale moze byc tak ale nie musi ze bedziesz musial co chwile cos wymienic. Nawet problem jest kupic amorki do roku 92 jak dobrze pamietam...

B M W
Opublikowano

towar jest warty tyle ile za jego daja, choc szczerze mowiac kazdy pisze ze szukaj za tyle i za tyle bo to pewne auta ale jak sam kupowal to napewno ogladaliscie te najtansze

miałem nie jedno BMW i wszystkie ktore kupiłem były kilka razy droższe od tych najtaniszych

(choc nie powiem bo oglądałem też tanie , i zdecydowanie mogę powiedziec, ze co tanie do nadaje się ... no właściwie do niczego sie nie nadaje)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

oczywiscie ze nie sa takie zle,tak jak mowisz trzeba o nie bardzo dbac. ciezko teraz znalezc ladne m40... i fakt ze pierwsze roczniki maja male niedociagniecia.

Moze drugie tyle to nie ale moze byc tak ale nie musi ze bedziesz musial co chwile cos wymienic. Nawet problem jest kupic amorki do roku 92 jak dobrze pamietam...

co do amorkow do '92 r. Znalazłem w 3cim sklepie w ciagu 1 godziny w 10000tysiecznym miescie - czyli szczerze mowiac na troszke wiekszej wiosce. Wiec nie widze zadnego problemu. No i co do samego autka to też większych zastrzeżeń nie mam. 192 konie plus szpera naprawdę daje duża radochy :dance:

Edytowane przez saku82pl
Opublikowano

Ja za swoją Bunie 4 drzwi 2.0 M50 bez vanosa bez klimy dałem rok temu 12.000 tyś zł i wiem że nie przepłaciłem oraz że nie straciłem. :D

Wiem co mam kupowałem od kolegi któremu potrzebne było kombi(wózek sie nie mieścił).Do autka dołożyłem oponki bo już tamte łyse były i zrobiłem zaprawki pod klapa bagażnika i rzuciłem progi w kolor. Ogólnie autko picowane jak diabli - zawieszenie z regulacją utwardzania, szpera,system 10 głośników, położona troszkę na glebe, 2 el szyby , el szyber, co ciekawe nie bierze oleju w ogóle !Nie będę się rozpisywać. można dać za stary samochód 5000 jak i 25000 zł. Cena jest jednak odzwierciedleniem stanu faktycznego pojazdu czy to BMW czy inne.

To tyle :p

http://www.rookers.pl

Ulica to nie tor wyścigowy, tutaj nie ma znaczenia kto będzie pierwszy ...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja za swoją Bunie 4 drzwi 2.0 M50 bez vanosa bez klimy dałem rok temu 12.000 tyś zł i wiem że nie przepłaciłem oraz że nie straciłem. :D

Wiem co mam kupowałem od kolegi któremu potrzebne było kombi(wózek sie nie mieścił).Do autka dołożyłem oponki bo już tamte łyse były i zrobiłem zaprawki pod klapa bagażnika i rzuciłem progi w kolor. Ogólnie autko picowane jak diabli - zawieszenie z regulacją utwardzania, szpera,system 10 głośników, położona troszkę na glebe, 2 el szyby , el szyber, co ciekawe nie bierze oleju w ogóle !Nie będę się rozpisywać. można dać za stary samochód 5000 jak i 25000 zł. Cena jest jednak odzwierciedleniem stanu faktycznego pojazdu czy to BMW czy inne.

To tyle :p

Ciekawe. Jak m50 bez vanosa to pewnie masz ten sam rocznik co ja - 92. Też dałem 12000, a dokładnie 12100. I wyposażenie takie samo, plus szpera. Hehe, ciekawy zbieg okoliczności.

Opublikowano
Kolego kupuj śmiało (rozumiem ze nie masz więcej kasy )ale przygotuj się na małe usterki.Jak przegrzane tarcze,zawieszenie tylne i stabilizatory ,szczęki. :twisted2:
http://www.bmw-sport.pl/images/signatures/1868313008478371b841670.gif
Opublikowano
ale mam na bunie ok 8000 mysle ze znajde dobry egzemplarz ? :shock:

szukaj bo jakto mawiają;

Szukałem cię, a ty przyszłaś do mnie moja bunio kochana :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!