Skocz do zawartości

M-cars czy Misiak ? Kraków - gdzie lepiej zostawić bunie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z bunią. Jakieś dziwne dźwięk się z silnika wydobywają, coś jak mała turbinka, takie ssss. Mechanik sprawdził mi szczelność, czy nie bierze lewego powietrza i wyglada ze ok wszystko jest. Ponadto słyszę jakieś dziwne stuki, coś jakby plastki o coś uderzał przy 1,5-2,5 obrotów na nie dogrzanym silniku.

Chciałbym z tym pojechać do ASO, bo u mnie mechanicy rozkladają rece.

Gdzie lepiejbyło by zostawić bunie ?

M-cars czy Misiak w Krakowie ?

Który serwis jest lepszy ? w którym lepiej się znają ? i w którym mnie nie oskubią choć i tak przygotowany jestem na wyłożenie kilku tys. :/

prosze o pomoc, kolegów z krakowa :)

Opublikowano

Polecam wizytę u kolegów z ulicy Piastwoskiej

goście robią rzeczy , które w serwisie są nienaprawialne i za normalą cene:)

Bez gazu nie ma JAZZU....
Opublikowano

Witam!

Oczywiscie polecam Janusza Jałochę AOH.U Misiaka są same partacze,nie mogli sobie poradzić z moją Betą,gadali straszne głupoty. M-Cars nie znam......ale za to godny polecenia z całego serca i z miłości do Bemki polecam AOH Janusza Jałoche. Przyjmuje w Krzywaczce www.aoh.pl

Opublikowano
ja polecam m cars

Ja zdecydowanie odradzam m-cars! Co do Misiaka to sam nie wiem ale kumpel coś tam robił i był zadowolony. Jeżeli w grę nie wchodzą tylko ASO to generalnie ludzie z Krakowa polecają serwis na ul. Szczecińskiej - ponoć bardzo dobrze znają się na rzeczy ale z terminami jest kiepsko.

Pozdrawiam

Freude am Fahren - anytime, anywhere

Opublikowano
Jak widac, jedni polecaja inni odradzaja, ja po wizycie u Misiaka nie postanowilem oddac im pojazdu, gadali "baje" a i z dostepnoscia terminow krucho... Sprawdz w dziale polecane zaklady, znajdziesz tam duzo informacji. Osobiscie polecam serwis Nalepy w Wegrzcach (specjalizuja sie we francuzach ale kilka BMW tez robili) zadzwonic do nich napewno nie wadzi czy przyjma...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam!

Oczywiscie polecam Janusza Jałochę AOH.U Misiaka są same partacze,nie mogli sobie poradzić z moją Betą,gadali straszne głupoty. M-Cars nie znam......ale za to godny polecenia z całego serca i z miłości do Bemki polecam AOH Janusza Jałoche. Przyjmuje w Krzywaczce www.aoh.pl

HAHAHHA moze i dobry ale oddałem moja CZARNULE DO TEGO TYPA umawialiśmy sie ze naprawa wyjdzie ok 1500 zł w maxie [ zwykły przegląd + pompa wspomagania ] no i liczylem no ze max 2000 wyjdzie ... przyjechałem z kasą do niego 2000 zł miałem wyszła jego żoneczka [ to była niedziela dlatego nie było jego ] powiedziała mi 3000 zł to mnie zamurowało na 2 dzień dzwoniłem do niego okazało sie ze mi powymieniał żeczy których nie chciałem w dodatku nie poinformował mnie o tym dopiero jak mi rachunek dał a np zapłaciłem za sprawdzenie zawieszania [wzrokowo ] policzył mi koleś kase bo nie wiedziałem jakie mam sprężyny [ był obniżony ] i powiedział mi ze jakies H&R i za to 100 zł zapłaciłem no soooooory ale koleś może i jest dobry ale dla mnie to frajer żarówki mi nie wymienił prosiłem ani przeglądu oil service nie skasował za tą kase to dzienkuje ale wole sam sobe klucze kupic i naprawić żaden z niego magik nie wiem moze ja tego nie zauważyłem ze ma dar do targania kasy na czym popadnie nawet na oleju mnie wałował chciałem mobila ok wlał mi BP visco niech będzie mówie ale mi się zarzekał ze ma olej od producenta z beczki a za sam koszt oleju [ bez wymiany ] policzył mi drożej niż bym w litrowych butelkach w sklepie kupował dla mnie ten typ to jeden wieli przekręt jak masz kase i sie nie liczysz z nią to możesz do niego jechać ja ZDECYDOWANIE NIE POLECAM [ finał był taki że ztargowałem do 2500 zł po czym po miesiącu mi wachacz padł i 2 amory z tyłu a przecież mi sprawdzał zawiasa ... o wachaczu za to mi powiedziali znajomi z GT SERVICE w SKAWINIE którzy naprawde znając sie na rzeczy ... a JAŁOCHA to oszust i krętacz zeby nie powiedziec ze kupa H*** mialem ochote mu w morde dać ale ze typ ma 170 w kapeluszu i waży mniej niz moj pies to szkoda mi było ...

Adamus

-----------

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

a ja w przeciwieństwie do kolegów stanowczo nie polecam ani M-Cars,a już tem bardziej szanownego filozofa Misiaka.

Polecam natomiast z całą stanowczością firmę EDIS na ul.Kotlarskiej 34 vs a vs Galerii Kazimierz.

jak chcesz dowiedzieć się więcej to wejdź na www.edis.pl lub zadzwoń pod numer /012/422-76-23

jak kojarzysz ładnych parę lat temu salon BMW na ul.Manifestu Lipcowego/obecna Piłsudskiego/,to właścicielami są chłopaki,którzy tam właśnie pracowali znają się na rzeczy-ta marka dla nich jest chlebem powszednim, a o rzeźbieniu z kasy niema mowy :naughty:

Pozdrawiam,mam nadzieję że pomogłem

Opublikowano
A propo Misiaka - ostatnio dzwoniłem dzwoniłem dowiedzieć się o ceny paru części- poduszka amortyzatora do mojej Betki- to koszt 59 zł :shock: - w sklepie za inne niż orginalne mówili mi od 40-120 zł - cena super- łożysko oporowe 240 zł ( Bilstein - 260 zł Sachs 130 zł-w intercars kosztuje). Zdziwiła mnie tylko cena oleju do dyfra- 90 zł/ litr i tylko sprzedawany na pełne lirty - to ja pytam czy to jest cena oleju dla dyfra ze szperą czy bez- a osoba z działu części do mnie, że orginalny jest tylko jeden rodzaj :shock: - nie mówiąc o cenie wymiany oleju w skrzyni i dyfrze razem z olejem ( 500-550 zł) :jawdrop: - jak usłyszłem ta cenę - pomyślałem, że sam go sobie wymienię. A co! A za różnicę to kupię sobie coś do betki :D
masqo
Opublikowano
Hej masgo... moze ja Ci wymienie ten olej - no powiedzmy za 499??? :) oczywiscie zartuje bo po prostu mi sie nie chce w to uwierzyc. Za co te 500 zł. Bo oleju wchodzi ok 1l i do skrzyni i do dyfra - więc powiedzmy jest to koszt ok 150 zł w zaleznosci od marki oleju i rodzaju. a reszta to za co za wymiane??? no to moze ja sie zajmę wymienianiem płynów w samochodach naszej marki bo widze ze to intratny interes. w 30min mozna zarobic na czysto 350 zeta:)
Sprzedam felgi aluminiowe 15"
  • 3 lata później...
Opublikowano
odświeżam temat; z mojej storny polecam Misiaka; jeszcze mnie nie zawiedli, choć kilka rzeczy kupowałem w M-CARAS i było taniej.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Szkoda że u Misiaka nie można popatrzeć jak majsterkują przy samochodzie, w BMW M-Cars zapytali mnie czy chcę być przy naprawie i to mi się podoba.
Opublikowano (edytowane)
tez bylem w aoh oraz edis-ie nie polecam strata czasu i kasy .ceny chyba wyzsze niz w aso Edytowane przez 2zerozero7
Opublikowano
@guzior2 ŻARTUJESZ?!?!?!?!?! muszę więc wypróbować konkurencje bo w hucie bronią wstępu na hale jakby tam robili niewiadomoco z autem.. dzieki za info- sprawdzę to.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
AOH Janusza Jałochę omijać z daleka,wymienia niepotrzebnie dodatkowe części.Jak dopadnie klienta to doi na maxa.Chyba ze się ma dużo kasy i nie robi to różnicy.Mnie kwota końcowa za naprawę zabolała a benia dalej niesprawna.Kolejny raz do niego nie pojadę bo jak zacznie "badać" usterkę to znowu wymieni pol silnika.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
ja mam takie pytanko na przeglad przedzakupowy e 70 gdzie sie udac mcars czy misiak ? czy polecacie jeszce kogos innego kto jest ekspertem w e 70 ?
Opublikowano

Ja polecam MISIAK'a sprawdzałem tam auto przed zakupem i było okay. Teraz tam serwisuje auto.

MCARS nie korzystałem jeszcze, zaglądałem pare razy po akcesoria bo mają od razu "na stanie" na pułkach.

Alternatywy to;

http://www.pimautoserwis.pl/ w Hucie

http://centrum-bmw.pl/serwis.html po drugiej stronie krakowa

Polecam i życzę powodzenia w zakupie!!!

• 2 lata później...
Opublikowano

PiM wysyłają zlecenia do Dobrzańskiego sam byłem świadkiem faktur które widziałem w ASO Dobrzański. dla PiM do zapłaty!

Centrum Bmw Naciągacze Lansiarze i gówno umieją zrobić. trzeba poprawiać po nich robotę.

Chłopaki ze szczecińskiej Dają rade. ale wykruszył się im najlepszy mechanik i poszedł na swoje, robi szybko konkretnie i w miarę cenowo! Polecam Roberta gdyby ktoś coś to pisać dam numer.

Pokonując granice własnej wytrzymałości,

Wznosisz się na wyżyny własnych umiejętności,

Bo to życie oferuje nam dziś wiele możliwości,

A ty łap los w swoje ręce nadal bądź duchowo mocny!

P.S Ryszard Andrzejewski (PEJA)