Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcialem zapytac czy ktos korzystal z was juz z firmy sprowadzajacej samochody z usa lub czy ktos kupowal auto bez posrednictwa firmy przewozowej . Mialbym kilka pytan

Czy znacie jakies strony cos typu allegro, autoscout, ebay, prosze o wklejanie linkow- z ofertami

Jakie sa procedoury akcyza,vat ,clo koszt transportu?

Autko bym sobie odebral w niemczech "bremerhaven" wyszlo by mi taniej a zarazem blizej-

Jak to jest z ofertami od osob prywatnych? Wplacam na jego konto kase za auto, a on laduje je do kontenera? Kto tym sie zajmuje jesli kupuje z ogloszenia od prywatnej ossby. Niemam naprawde pojecia dlatego kazde info bedzie dla mnie wazne.

Interesuje mnie mercedes ml lub bmw x5 do 2002r

Sprzedam Bmw 320d E46 2001r
Opublikowano
Zeby było taniej jeden z gosci, który sprowadza Mercedesy ML, kupuje trzy sztuki zdejmuje drzwi koła itp. ładuje te elementy w jeden kontener i wysyła jako częsci. 3 Mercedesy w trzy kontenery i są to samochody niepełnowartosciowe. Podobno jest to sposób na dużo tańszą opcję cenową i celną. Szczegóły są oczywiscie utajnione.
Opublikowano

koszta to okolo 50% tzn vat akcyza itd.. od faktury z tym ze musi miec ona jakas realna kwote , poniewaz lubia sobie podwazac , odprawa w Hamburgu !! koszt frachtu kontenera do pl to 1.000 $ do samej gdyni ! ja mam znajomego ktory handluje autami z usa a ja posrednicze w taich transakcjach w Pl ;-))) jesli ktos szuka auta z usa i chce miec taniej a poczeka ! ponizej podaje link do strony kazde auto z tych aukcji mozemy kupic trzeba dodac + - 100 do 300$ do zakonczenia aukcji reszta fromalnosci oraz importem zajmuje sie ja i firma z Usa

p.s calkowita prowizja od kupna auta wynosi 15% dla posrednika

http://www.ridesafely.com/?SiteType=S&description=SALVAGE%20AUCTION%20CARS%20AND%20MOTOCYCLES%20FOR%20SALE

troszke angielskiego mysle ze kazdy zna ;-))

pozdrawiam Robert

Vw uNd Be-Em-We fRoInDe