Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W kwestii e39 jestem laikiem, aktualnie mam e34 i przymierzam sie do zakupu e39 kombi

i stad pytanie jak odróżnić e39 przed liftingiem i po liftingu, prosił bym o napisanie widocznych paru szczegółów takich jak od którego roku...

Dzieki wielkie za pomoc!

BMW - (B)undi (M)ogą (W)szystko

http://images28.fotosik.pl/149/a02ba562ebf79f25.png

http://www.bmw-wloclawek.pl

Opublikowano

Przed liftem

touring

sedan

Po lifcie

touring

sedan

Najwidoczniejsze różnice to:

- lampy przednie i tylne

- grill

- zderzak przedni i tylny (mniej widoczne różnice)

- po lifice okrągłe halogeny, listwy zewnętrzne w kolorze

Lifting był we wrześniu 2000 r. (chyba)

• Moderatorzy
Opublikowano
Lifting od września 2000r.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Najważniejsza zmianą są nowe silniki (w przypadku benzyny zupełnie nowe jednostki a w przypadku diesli wzrost mocy).

Zmianie uległo także wnętrze - wprowadzono duży ekran 16:9

Opublikowano

DAREX fajen zdjecie.

Podczepię się pod temat żeby nie zakładać nowego. Mam pytanie czy w e39 były tylko 2 zderzaki (oprócz Mpakietu) przed i po lifcie? W e36 była zmiana w 94 i w 96 roku i z błotnikami to samo czy w 5 też wprowadzali różne zmiany czy tylko 1 lift?

Dzieki za odpowiedzi

Opublikowano

tylko jeden lift, na pewno dwa rodzaje zderzakow + m_pakiet [nie wiem czy byly jakies roznice w m_pakiecie przed i po lifcie?]

pozdrawiam,

darek

ps. ringi w liczniku to chyba element m pakietu wew. ale moge sie mylic:) ale na pewno nie wszystkie maja taka wersje!

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
Opublikowano

uwaga dodatkowa, patrzac na same zdjecia - moza sie pomylic bo czesc wlascicieli egzemplarzy przed liftem zamienia lampy szczegolnie przednie i nerki na wersje po lifcie - daltego bezwzglednie patrz na roczniki [pol biedy jesli zmieniaja to bo chca zmienic wyglad, gorzej jak po dzwonkach...]

pozdrawiam,

darek

ps. z ciekawosci zapytam jak to jest w e36 bo po sprzedazy swojego z sentymentu do marki chce kupic e36 cabrio jako taka "zabawke na lato"

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
Opublikowano

E39 przed liftem-----po lifcie

520i/2000/150KM----520i/2200/170KM

523i/2500/170KM----525i/2500/192KM

528i/2800/193KM----530i/3000/231KM

--------------------------520d/2000/136KM

525tds/2500/143KM-525d/2500/163KM

530d/3000/184KM---530d/3000/193KM

Roznica tez w kierownicy - inny ksztalt ramion.

Opublikowano

ps. z ciekawosci zapytam jak to jest w e36 ...cabrio

Nie wiem ja było dokładnie w cabrio ale napisze Ci na przykładzie sedana.

Trudno się połapać właśnie z tymi zmianami w e36 bo zauważyłem że nie wchodziły wszystkie naraz na hurra.

W 94 weszły boczne kierunki na szerokiej listwie na błotniki, przykręcane

W 96 weszły wąskie kierunki na błotniki, wciskane

W 96 zderzak pojawił się w częsciach tzn z taką zdejmowalną kratką na środku

96 choć robili już w 2 połowie 95 pojawiły się szerokie nerki, co za tym idzie również inna atrapa/grill

W 95 bodajże dodatkowe świtło STOP. to z takich stylistycznych chyba co ważniejsze napisałem

Opublikowano

dzieki, faktycznie niezly metlik

jak bede kupowal to chce z konca produkcji i gotowy jestem zaplacic wiecej bo zalezy mi na zadbanym 100% orygialnym egzemplarzu [z pelna historia] bez agro-tuningu jaki czesto w e36 byl i jest uprawiany :mrgreen:

pozdrawiam,

darek

• 4 miesiące temu...
  • Moderatorzy
Opublikowano
a zawieszenie po lifcie uległo jakimś ulepszeniom ??

Nie

Opublikowano

Hej !

A możecie napisać jak to było z M5 ? Czy po lifcie powinna mieć też listwy na zderzaku i listwy boczne w kolorze ?? A może były jeszcze jakieś różnice np. ten mały spoiler tylny na masce ? Oczywiście w środku ekran 16:9 to jasna sprawa. Mam wersję przed liftem 2000 rok. Wsadziłem jej już przednie światła na ringach i tylne neonowe helli i zastanawiam się czy można teraz poznać że auto jest sprzed liftu ?

Peter