Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam wielką prośbę...Mam BMW 328i z 96r (automat)... Chcę wymienić oleje w skrzyni i w silniku i problem jest w tym że nie wiem jaki olej i filter wybrać do skrzyni a jaki do silnika... Proszę o odpowiedzi...Z góry dzięki...[/b]
Opublikowano
Dzięki... Tylko nie wiem jaki mam rodzaj skrzyni w swojej bmw!!! Gdzie to można sprawdzić...pozdro...

ogolnie sie oleju w skrzyni nie wymienia a ty dlaczego chcesz wymienic?

po1. CCCP- cep cepowi cupnął poduszkę :mrgreen:

po2. Respekt dla Swiezakow :twisted2:

Opublikowano
Wyczytałem na forum i wiem że trzeba wymieniać co jakiś czas A nie wiem kiedy był ostatnio wymieniany...Jak każdy olej ten też się potrafi zabrudzić...
Opublikowano
W automacie wypada a nawet trzeba wymieniac olej i to regularnie, nie ma co tez na tym oszczedzac, jedz do ASO i kup olej od nich. O ile z silnikowym olejem mozna kombinowac tak ze skrzynia czy dyfrem nie ma co ciac kosztow tylko wziac to co daja w ASO... Pozdrawiam!
Opublikowano
nie wymienia się tylko oleju w głowie, jeśli się go wogle tam ma :twisted2:

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano
Bardzo proszę o podpowiedzi ludzi ktorzy się na czymś znają a nie tych którzy idą tylko na ilość postów odpisanych...
Opublikowano
Bardzo proszę o podpowiedzi ludzi ktorzy się na czymś znają a nie tych którzy idą tylko na ilość postów odpisanych...

Czy z podanego linku dowiedziałeś się jaką masz skrzynie czy mamy jeszcze wyjaśnić co to VIN :?:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'