Skocz do zawartości

falujace obroty,silniczek krokowy?Pasuje od silnikow?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Mam problem z falujacymi obrotami tzn jak puszcze gaz to wskazowka idzie w dol po czym znowu idzie do gory na chwile i potem dopiero opada.Czy to silniczek krokowy?jak tak to nalezy go wymienic?czy tylko przeczyscic jak sugeruje mi mechanik?jak tak to z jakiego silnika pasuja?tylko od 2.0?bo taki mam motor,czy takze od 2.5 i 2.8?Pomocy....
Tylko BMW !!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A może więcej się dowiemy?

Np:

-czy tak jest zawsze

-czy masz gaz? < a jak tak to jaki?

-w jakim zakresie obrotów się to dzieje?

Wczoraj czyściłem silniczek krokowy i nie jestem zadowolony w 100%

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
nie mam gazu/a dzieje sie to jak silnik jest cieply.a zakresy obrotow?tak do 2 tys chyba idzie w gore ale nie jestem pewny.a ty jakie miales objawy?Pozdrawiam
Tylko BMW !!!
Opublikowano
Mechanik dobrze ci radzi aby w pierwszej kolejności wyczyścić silniczek. Dopiero jeśli to nie pomoże zostaje wymiana o ile to faktycznie wina krokowca :D .A silniczek od 2,5 też będzie pasować o ile ma tak samo wyprowadzone króćce do węży bo były ich dwa rodzaje. :cool2:
Gdy się urodziłem płakałem a wszyscy się śmiali, umierając ja będę się śmiać a wszyscy będą płakać.