Skocz do zawartości

Alarm

CHIEFF

Rekomendowane odpowiedzi

Zaczynam mieć problem z oryginalnym alarmem czasami potrafi się sam załączyć i wyłączyć,pipka ,mruga,aż czujni sąsiedzi mnie informują ,że auto szaleje :D Zaznaczam ,że jestem nabywcą auta od grudnia i wszystko było ok.no może nie do końca bo ostatnio walczyłem z kodowaniem kluczyka i bez efektu na pilota wcale nie reaguje.Akumulator jest ok pali na dotyk nawet jak były większe mrozy wszystko działało.Czytałem dużo ,że może się alarm w aucie załączyć jak spada napięcie w aku-dziś pomierzę i zobaczę jakie jest ładowanie , ale to po pracy i jak czas pozwoli może macie jakieś sugestie na co zwrócić uwagę ,czy kodowanie kluczyka może mieć wpływ na alarm???Czy jest możliwość odłączenia alarmu jak zamykam kluczykiem .Wydaje mi się ,że tak bo można zamknąć i ta dioda przy lewarku nie mruga tak właśnie zrobiłem w nocy jak się załączył,żeby nie wył .Macie jakieś lekarstwo??Z kodowaniem kluczyka przerobiłem wszystkie możliwe warianty (czekania 15 minut po wejściu itd...dioda w kluczyku mruga a centralny się nie rygluje :( Została jeszcze próba odłączenia aku i wtedy może da się kluczyk zakodować .Albo zostanie tylko podpięcie pod kompa.

miałem to samo sprawdz sobie te włączniki w zamkach od drzwi które zapalaja światło wewnątrz po otworzeniu drzwi. mi właśnie jeden nie bł dociskany dobrze przez drzwi i się załanczał czasami szczególnie w nocy.

miałem to samo sprawdz sobie te włączniki w zamkach od drzwi które zapalaja światło wewnątrz po otworzeniu drzwi. mi właśnie jeden nie bł dociskany dobrze przez drzwi i się załanczał czasami szczególnie w nocy.

Ja mam tak ze mi siewłacza czasmi alarm ale to od spadków napięcia. Mam problemy z akumulatorem i jak jest niskie napięcie to sam sie załącza tez nei mogłem dojść dlaczego.

No i wariuje mi czasmi po myciu to znaczy nie da sie go wyłaczyc. Zakniesz z pilota auto a przy otwarciu piszczy. Auto sie otworzy normalnie normalnie zapalisz ale piszczy po kilku minutach mozna zamykac i otwierać i juz jest ok

Co sie tyczy pilota raz sobie zablokowałem przy kodowaniu, i nie szło go dodać a zawsze bez problemu ale wtedy chcialem sprawdzic czy prawie takie same klucze z E46 sie dokoduja moje sa bez diody a te były z diodami. no i nic nie pomafało musoałem jechac na komputer resetować Groundmodule IV odpowiedzialny za alarm i bez problemu za pierwszym razem

sprawdz bezpieczniki po 1.po 2 czujniki.po 3 zobacz pod maska czy aby jest on wlaczony.A jak nic to daj znac

Alarm działa bo jak otworzę bagażnik kluczykiem to się załącza tzn.tylko przy otwarciu bagażnika nie jak otwieram drzwi np.kierowcy. to jest normalnie.Ale zobaczyłem wczoraj,że dioda od alarmu pulsuje i po chwili świeci na stałe wcześniej mrugała cały czas i wtedy alarm mi się sam nie załączał,a teraz mam problem:(,a tak na poważnie to już sam jestem :mad2: bo znalazłem tylko pod maską mikrowyłącznik w drzwiach nic nie widzę pod klapą bagażnika też nie ma??Jutro będę dokładnie szukał napiszę po południu może jakieś fotki się uda zrobić

włacznik w drzwiach jesst albo w zamku albo na słupku srodkowym zespolony z uchwytem zamka.

W bagażniku w klapie obok zamka wystający cycek jak zapala ci sie światełkiem w bagazniku to musisz miec ten włacznik

A więc jest tak:pod pokrywą silnika jest mikro wyłącznik w klapie bagażnika też taki wystający cycek i w słupku środkowym zespolonym z uchwytem zamka ,przesmarowałem smarem w płynie wszystkie te element niby działają ale nic się nie zmieniło.Jak zamykam i załączam alarm to ta dioda na konsoli mruga przez chwilkę i przestaje zapalając się na stałe czy ma tak być ???bo wydaje mi się ,że wcześniej mrugała po załączeniu alarmu?A na dodatek teraz alarm wcale nie działa nawet po włączeniu i nie zamknięciu bagażnika.Bezpieczniki sprawdzałem są ok :mad2: Czy przy próbie kodowania kluczyka może alarm mieć na to wpływ??Bo po tylu nie udanych próbach kodowania kluczyka nic się nie zmieniło tzn z otwieraniem zdalnym .Czy w lusterku wewnętrznym powinna być jakaś dioda jeżeli tak to gdzie??Rozbierałem całe lusterko jest elektronika ale żadnej diody nie widzę???czyżbym tego nie zobaczył???A mam jeszcze pytanie w bagażniku po prawej stronie na wysokości prawego głosnika jest jakaś puszka co to może być??

Nie wiem jak w E34 ale u mnie w E36 dioda mruga najpierw szybko a po kilku sekundach chyba jak sie uzbroi zaczyna mrugać powoli.

W pierwszej kolejności sprawdź poprawność działania mikrowłaczników. Sprawdź każdy po kolei otwierając drzwi na włączonym oświetleniu wnętrza w pozycji czuwanie. Jeżeli każde drzwi po otwarciu zapala swiatło w środku a po zamknięciu zgaszą to właczniki kabiny masz ok. Podobnie z podświetlaniem bagażnika. Otwórz klapę i obserwuj czy światełko sie zapala jak sie zapali wcisnij ręką włacznik na klapie powinno zgasnąć. Z maską przednią zrób inaczej musisz juz ten włącznik sprawdzić miernikiem albo w inny sposób np Bateria i zaróweczka czy pracuje prawidłowo.

Jezeli to pokaże ze kazdy włacznik działa ok to bedzie to coś bardziej poważnego. Rozumie że alarm masz oryginalny BMW. W lusterku jest odbiornik radiowy od pilota nie ma tam diody. wiem ze w E46 jest dioda mrugajaca ale ty masz ja gdzie indziej wiec w lusteterku nie ma. T co jest w bagażniku to też element alarmu ale nie wiem co to jest może to jest urządzenie które włącza alarm jak przechli sie auto.

Nie wiem jak w E34 ale u mnie w E36 dioda mruga najpierw szybko a po kilku sekundach chyba jak sie uzbroi zaczyna mrugać powoli.

W pierwszej kolejności sprawdź poprawność działania mikrowłaczników. Sprawdź każdy po kolei otwierając drzwi na włączonym oświetleniu wnętrza w pozycji czuwanie. Jeżeli każde drzwi po otwarciu zapala swiatło w środku a po zamknięciu zgaszą to właczniki kabiny masz ok. Podobnie z podświetlaniem bagażnika. Otwórz klapę i obserwuj czy światełko sie zapala jak sie zapali wcisnij ręką włacznik na klapie powinno zgasnąć. Z maską przednią zrób inaczej musisz juz ten włącznik sprawdzić miernikiem albo w inny sposób np Bateria i zaróweczka czy pracuje prawidłowo.

Jezeli to pokaże ze kazdy włacznik działa ok to bedzie to coś bardziej poważnego. Rozumie że alarm masz oryginalny BMW. W lusterku jest odbiornik radiowy od pilota nie ma tam diody. wiem ze w E46 jest dioda mrugajaca ale ty masz ja gdzie indziej wiec w lusteterku nie ma. T co jest w bagażniku to też element alarmu ale nie wiem co to jest może to jest urządzenie które włącza alarm jak przechli sie auto.

Dzięki bardzo ale ja obecnie mam E36 316 i auto mam od listopada-grudnia a wiadomo jak to w zimie?garażu nie posiadam.Sprawdzałem tak jak piszesz światełko w kabinie załącza się z każdych drzwi ,ale z bagażnika nie?a ta dioda od wewnątrz przy skrzyni biegów jak już pisałem wcześniej mruga przez kilka sekund i zapala się na stałe tzn ,chyba ,że jakiś wyłącznik nie działa i dlatego chyba alarm się załącza.Alarm mam oryginalny.Auto jest z bundes także nie mam pełnych informacji.Właściciel mówił ,że z pilota wcześniej otwierał ,ale teraz trzeba wymienić baterię .Tak zrobiłem i nic się nie zmieniło.Ale jeszcze dziś znalazłem łączenie kabli przy lewej lampie może tam jest przyczyna myślę ,że powolutku znajdę przyczynę.

Z bagażnika nie ma uruchamiać w kabinie ale ma włączać światełko w bagażniku a po wciśnięciu je wyłączać.

Jeszcze jedna dziwna sprawa bo u mnie alerm zawsze sie uaktywania czy zamykam pilotem czy kluczem. Jak zamkne pilotem alb o kluczykiem to zawsze zaczyna mrugać dioda