Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Gdzie można kupic oryginalny olej, pewny a nie jakaś podróbkę?

Wiem że Castrola rozlewają w Polsce i jest ogromna ilość poróbek.

Jeżeli możecie to napiszcie o jakimś pewnym źródle.

Mam zamiar lać Castrola Edge 0w40.

dzieki

Opublikowano
Jak chcesz miec pewny olej Castrola to kup go na stacji benzynowej BP. Castrol nalezy do BP, takze masz 100% pewnosci. Ja w zeszlym roku kupilem Castrola w promocji na BP za 50% ceny, wyszlo 20zl za litr 10W60, a wiec mozesz jeszcze zrobic na tym dobry interes :D Niestety juz tej promocji raczej nie ma, ale byc moze ponowia taka akcje :wink:
  • Moderatorzy
Opublikowano
Można też skoczyć do Niemiec...
Opublikowano

no wlasnie slyszalem ze oryginala mozna jak chce pewny oryginal to z Niemiec. Maja goście na allegro ale skad pewnośc ze nie sciemnia....

jezeli macie pewnego sprzedawce do napiszcie-pewnienie tylko mi sie przyda:)

pzdr

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
KrzysztofP, dzieki za linka, pomimo zlodziejskiej oplaty za przesylke (28 EUR), BMW 5W-30 Longlife-04 kosztuje niecale 50 PLN za litr (wliczajac przesylke), w ASO w wawie kasuja 90 PLN

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
a ja mam jeszcze jedno pytanie. Czy do 320D lać ten 5w30 ze specyfikacja longlife04 czy moze ten drugi czyli wg nazwy castrol EDGE Turbo Diesel 5w40 przeznaczony dla diesla??
  • 7 lat później...
Opublikowano

Ja do swojego merca kupiłem na wlej-olej.pl

Wybrałem castrola 5w30 cena konkurencyjna do allegro, a do tego od razu dobrałem filtry na wymianę. Paczka dotarła szybko a koszt wysyłki był przystępny.

Mam nadzieje że pomogłem :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wcześniej mieli większy wybór ale ceny b d.

Jak jest przecena to za mniej jak 5€ można kupić

Bmw

http://shop.oil-center.de/index.php/de/hersteller/original-bmw.html

Castrol 0w40

http://shop.oil-center.de/index.php/de/hersteller/castrol/sae-0w-40.html

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Można też ściągnąć od chinoli, tylko po kiego... :duh:

Castrol to jeden z najbardziej podrabianyc olejów.

Wybierz Motula albo Millersa/Valvoline/AMS jeśli chcesz mieć niemieszany. Motula niby też mieszają, ale mniejsze prawdopodobieństwo. A motul przynajmniej bańka 4L, więc cena wychodzi bardzo dobrze.

Jeśli chcesz coś sprawdzonego to mogę podać namiary na PW w Warszawie ale wysyłkowo też działają.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Bede teraz wymienial olej i jak popatrzylem na allegro to castrol edge 0w40 mozna wyrwac za 135zl 4l, gdzie w sklepie kolo mnie 180zl i niewiem czy to podrobka moze byc, ryzyko jest.