Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
zaraz zaraz

nie tak dawno tutaj poruszyłem ten temat przez przypadek,

to okazało się że ATE to szajs, a jedynie oryginal!!

więc co jest grane!

oni chyba pisali ironicznie?????

z tego co tu sie naczytalem lepiej hamowac goła blacha niz nowymi ate a tu takie teksty :mrgreen:

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

CZĘŚCI ZA GROSZE-skrzynie od 250zl,mosty tylne od 150zl,zawieszenia,blachy

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano
zaraz zaraz

nie tak dawno tutaj poruszyłem ten temat przez przypadek,

to okazało się że ATE to szajs, a jedynie oryginal!!

więc co jest grane!

oni chyba pisali ironicznie?????

z tego co tu sie naczytalem lepiej hamowac goła blacha niz nowymi ate a tu takie teksty :mrgreen:

no też własnie, jak powiedziałem że keidyś tam kupiłem ATE do wręcz chłosta,

a wlej inny olej niż orygnał za 90 zł 1 litr :dance: :dance: :dance:

zaraz napiszą ze jak Cię nie stać na jeżdzenie 10 letnim e39 do serwisu BMW i bulanie za wymiena oleju i paru filtrów za tysiaka to najlepiej zmienić markę na Opel albo VW ale z roczników do 1995 max!!!

:mad2:

:roll: :roll: :roll: :roll: :shock: :shock:

:modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: e39 to już od dobrych paru lat nie jest oznaką "stać mnie" buehehehe

Opublikowano

A kiedy i gdzie się panowie obudzili? Od kiedy już piszę, że pytania o jakość markowych części są idiotyczne, bo raz większość woli blondynki a mniejszość brunetki a zaraz potem w innej dyskusji na ten sam temat wprost odwrotnie?

Zaczyna mnie ta infantylność nieco wkurzać. I ta powaga w dyskusji! A te argumenty!

PawełH
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

nie wiem jak do 520 (w 530d sa wieksze), ale do 530dA ATE sie nie nadaja, mi po 3k km zwichrowaly sie, w ciagu tych 3k km, nie mialem, zadnego awaryjnego hamowania z jakis niebotycznych predkosci, podobne doswiadczenia mialo kilka osob z tego forum, ale o tym przeczytalem kiedy i ja wstapilem do tego grona

dodam tylko (coby wyprzedzic domysly innych), ze na poczatku po zalozeniu uwazalem, aby gwaltownie nie hamowac (zeby klocek dotarl sie do tarczy)... tym bardziej, po obchodzeniu sie jak z jajkiem, dziwi mnie pogorszenie jakosci

jak dla mnie to szajs

z serwisu brakes.pl dostalem info, ze "Do auta tej wielkości na

pewno nie polecam tarcz popularnych producentów (Brembo, Ate, Lucas)", godne polecenia (wg. tego serwisu) to: Zimmermann, EBC, Tarox

ja sobie kupie Zimmermann Sport, troche na wyrost, ale to tarcza mocniejsza i zakladam, ze bedzie z duzym zapasem mocy

aha, Jurid, ktory jest najczesciej sprzedawany w ASO (jako oryginal), wg. pana z brakes.pl nie zawsze trzyma jakosc - podkreslam, ze to zdanie kogos, nie moje, pisze to, gdyz moze sie to komus przyda

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Idiotyzm. Najlepiej kup tracze Racera i klocki Raicam a jeszcze lepiej Tomex. Opisy słabej jakości ATE czy innych topowych marek dziwnie zbiegają się ze sprzedaża na Allegro (wszystko orginalne) :) Posłuchajcie jeszcze innych ze BMW to szajs bo Będziesz Miał Wydatki i tylko się psuje, a jeżdzą nim tylko dresy i kupcie Volkswageny lub tak popularne Ople i Fordy. Tylko ze do tamtych codziennie wypisuję setki czesci a do BMW tylko materiały eksploatacyjne... Oczywiscie są wyjątki, ale sporadycznie.
Bandite Motor Wagen
Opublikowano
No nie całekiem się zgodze z tym, że ATE klocki są do bani, aktualnie latam juz na kolejnych klockach tej firmy i jest bardzo dobrze żadnego piszczenia ani wyginania się. Jesli chodzi o tarcze ATE to fakt sa do bani, aktualnie mam Juridy są ok, moge je polecic, chociarz nie rdzewieja jak ATE na piastach .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
TSA55, ale o co ci chodzi? miales slabszy dzien?

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Doplac do orginalnych, moze sie zdarzyc ze ATE dostanie bicia.
Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano

O co Ci chodzi? Moze powiesz mi ze ATE, Jurid, Lemforder, Sachs, Boge, Bosch I Siemens to chłam nic nie warty a jedyne co dobre to Depo i jego bracia. Ja montuję to co fabryka montowała, a ci producenci m.in. dostarczali części do naszych aut. Ekploatacja pokazuje jakośc, ale nieumiejętna eksploatacja zniszczy kazdy podzespoł, wystarczy niechcacy wjechać w kałuże i gorąca tarcza nadaje sie do kosza. Takie są prawa fizyki i lepszy czy gorszy dzień nie ma nic do rzeczy. Jak czesto masz kontakt z czesciami samochodowymi Bono?

Bandite Motor Wagen
Opublikowano

O co Ci chodzi? Moze powiesz mi ze ATE, Jurid, Lemforder, Sachs, Boge, Bosch I Siemens to chłam nic nie warty a jedyne co dobre to Depo i jego bracia. Ja montuję to co fabryka montowała, a ci producenci m.in. dostarczali części do naszych aut. Ekploatacja pokazuje jakośc, ale nieumiejętna eksploatacja zniszczy kazdy podzespoł, wystarczy niechcacy wjechać w kałuże i gorąca tarcza nadaje sie do kosza. Takie są prawa fizyki i lepszy czy gorszy dzień nie ma nic do rzeczy. Jak czesto masz kontakt z czesciami samochodowymi Bono?

Czesciowo masz racje. Ale tylko czesciowo. ATE moze robic czesci do BMW, tylko ze na 1 montaz oraz czesci oznaczone logo BMW sa lepszej jakosci i chyba nikt nie zamierza z tym polemizowac. To nie znaczy ze zamienniki sa zle, tylko chodzi o to ze producenci aut, zamawiajac czesci u wilekich producentow okreslaja sobie jakiej jakosci ma byc ta czesc no i oczywiscie przez to cena czesci jest inna. Stad sie biora roznice pomiedzy czesciami do BMW a np. do Peugeota, niby ta sama firma robi ale juz wytrzymalosc rozna.

Moj kolega powiedzial mi ostatnio ze podobno BMW zaopatruje sie w wycieraczki w firmie ktora znajduje sie w polsce ( niestety nie wiem jaka to firma i czy w pelni polska ) aczkolwiek inne wycieraczki produkowane tam sa juz slabszej jakosci. Stad tez podobno czesto pojawiaja sie one na allegro.

Podkreslam ze zamienniki znanych firm nie sa do dupy, wkoncu te firmy tez produkuja dla BMW, jednakze BMW okresla sobie jaka ma byc to jakosc czesci i naprawde jest roznica. Choc niektorych elementow nie warto kupowac orginalnych to wedlug mnie warto kupowac orginalne elementy zaiweszenia, szczegolnie tuleje/wachacze oraz tarcze z tego wzlegdu ze wielu osoba sie krzywia inne marki. Mi osobiscie w E36 polecialo ATE. Kupilem orginal i jest super, a prawie wogle jeszcze zurzycia na nich nie widac.

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano
Zrobie kilka tysiecy na Ate to napiszę. W tej chwili dojeżdzam klocki na palacej się i drażniacej mnie kontrolce. Rant tarczy przeciał czujnik miesiac temu a le mam ochotę na zmianętarcz na nowe to eksperymentuję. Oczywiscie nowe juz czekają... Bedą ATE.
Bandite Motor Wagen
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

a nic ci nie mowie, oprocz tego, ze moje ATE sa do wyrzucenia, jest jeszcze kilka osob na tym forum, ktore maja takie samo doswiadczenie; masz jakis domysl, ze te czesci sa nieoryginalne? ciekawe dlaczego ATE oddaje pieniadze w ramach reklamacji, pewnie wspieraja podroby...

o kaluzach to tu nie pisz, takie tlumaczenia to juz slyszalem, poza tym nie mozna ostro hamowac, bo tez sie tarcze skrzywia... po prostu, do tak ciezkiego samochodu jak e39 (w szczegolnosci, 530dA), ATE sie nie nadaje, potwierdzilo sie to w wielu przypadkach, producent oddaje kase bez problemu, wiec po czesci przyznaje sie do bledu...

a ty mozesz sobie pisac i sprzedawac co ci sie podoba, forum jest po to, aby wymieniac sie spostrzezeniami/doswiadczeniem, podzielilem sie, a dla ciebie to "idiotyzm"

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

jak część zamienna to tylko oryginał, obowiązkowo ze znaczkiem BMW,

wszyscy dostawcy części w swoich fabrykach kupują inne maszyny, tworzą odrębną linię technologiczną, materiały importują z księżyca,

bo tak wymaga specyfikacja BMW,

wszystko po to żeby nawet klockami hamulcowymi wytworzyć wyjątkowość zakupów, czyli cena x2 :P

:modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:

ps. zacznijmy sobie zdawać sprawę, że branża motoryzacyjna już pełna jest tanich podróbek i trzeba mieć oczy szeroko otwarte!

Opublikowano
:cool2: To juz wiem skad te ceny z ksiezyca :) Ktoś przeciez produkuje te czesci a ja mam do czynienia ze sprzedaza czesci z których wytarto znak oryginału i to w tak perfidny sposób ze widac ze wczesniej było tam 4 kóleczka (Audi). Po prostu ktos produkuje dla producenta i na rynek czesci zamiennych, a linia jest ta sama...
Bandite Motor Wagen
Opublikowano
:cool2: To juz wiem skad te ceny z ksiezyca :) Ktoś przeciez produkuje te czesci a ja mam do czynienia ze sprzedaza czesci z których wytarto znak oryginału i to w tak perfidny sposób ze widac ze wczesniej było tam 4 kóleczka (Audi). Po prostu ktos produkuje dla producenta i na rynek czesci zamiennych, a linia jest ta sama...

dla wielu nie jest to oczywiste :)

ale myśle ze to nie były 4 kółka Audi

to było 5 Kółek OLIMPIJSKICH!!!

:shock: :shock:

Opublikowano
A nie :) Bo w poziomie były i raczej 4. No chyba ze były tam wczesniej narysowane 2 rowery :)

a tak na poważnie,

kupowałem ATE, Bilstein, Sachs, Rouville, i inne i w sumie nigdy nie musiałem reklamować,

i eni mówie tu tylko o BMW ale w innych markach sporo zmieniałem materiałów eksploatacyjnych, i było OK.

Opublikowano

Ok widze ,że temat budzi emocje!

Ja pytałem o ATE bo mają przystępną cenę i są w miarę popularne

Jeżeli większość twierdzi, że są lepsze firmy w podobnych cenach to prosiłbym o podpowiedż jakie nabyć?