Skocz do zawartości

problem z webasto. czy pasuje z X5 e60 do e39?

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

mam webasto ktore dogrzewa silnik.

wlacza sie normalnie, przewietrza silnik ze spalin ale podpialem dzis go pod komp i wyszly same bledy z webasta. grzanie swiecy ma non stop na 1800 st, dawka tez ma non stop na max. nie mam tez jakiegos sitka w palenisku (nie pamietam juz dokladnie tych błedów bo ciśnienie mi skoczyło).

mechanik mowi ze jeszcze sie z tym nie spotkal. nie chcialbym mu dawac tego w naprawe bo nie chce mu sponsorować szkolenia w webastach.

moze ktos wie co sie dzieje

moze polecicie kogoś na śląsku

Edytowane przez darcyn
Opublikowano

jak nie dostaniesz info od kogoś kto robił webasto i da Ci namiary to masz dział "polecane warsztaty" i obdzwoń je - ASO, M-Auto i spytaj czy robią webasto.

Dopisek: a gdybyś się rozglądnął chioćby na tej stronie to piszą tam o webasto i nawet podają namiary na serwis webasto w Gliwicach.

PawełH
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a wie ktos moze czy podejdzie do e39 webasto z innych modeli np e60 czy X5
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wydaje mi sie, ze w e60 websto jest zupelnie inne niz w e39 (elektryczne)

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a macie moze jekies programy serwisowe zeby to sprawdzic? bo jak patrze na allegro to z x5 jest podobne....
Opublikowano

To są identyczne piece, sprawdź tabliczki znamionowe .

Niewiem tylko jak z elektroniką sterującą

Pierwsze słysze żeby webasto było elektryczne.

Opublikowano

moze pasowac trzeba zwrocic uwage na podejscie do pompy wodnej - chyba sa rozne katy, kiedys slyszalem ze pasuje od e46 3.0d i pewnie od X5 ale tylko wersja e53, kolega bartek ma racje trzeba porownac tabliczki znamionowe musza byc te same parametry

pozdrawiam,

darek

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
Opublikowano
to ja się tak zapytam jaką masz gwarancję że to z linku jest dobre??? nie szkoda wywalić kasę i kupić tak samo zepsute??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
najprawdopodobnie siadła mi elektronika i skonczylo sie palenisko. z grubsza policzyli mi za to tyle co za nowe - 3 000pln
Opublikowano

wg. mnie webasto w wersji dogrzewajacej silnik czyli na pewno we wszystkich 530d ma za zadanie jedynie szybsze dogrzanie silnika do optymalnej temperatury pracy

natomiast kwestia recyrkurlacji spalin jest odrebnym tematem

pozdrawiam,

darek

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

przewietrza silnik.

u mnie dziala nawet jak mam zagrzany silnik... grr

Opublikowano

moze podjedz kolega na komputer i zobacz co pokazuja bledy, moze potrzebne jest ponowne zaprogramowanie websto moze kots cos u ciebie pogrzebal i dlatego tak dziwnie dziala!

pozdrawiam,

darek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

bylem na kompie i pokazuje ze non stop grzanie i dawke ma ustawioną na max przez co mało juz z zostalo z paleniska. chodzi tez jak mam juz nagrzany silnik do 90st i wywietrza sie kiedy chce. w sumie chyba elektronika siadla ale to juz nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem i chce zalozyc jakies z nowszego modelu zeby nie bylo bardzo zuzyte...

mam tez pomysl zeby je wyłaczyc.

ale mialbym pytanie - czy nic sie nie stanie, czy cos sie tam nie zatrze albo jakies takie historie??????

to ze bede mial niedogrzany silnik nie dotyczy sie mojego auta poniewaz jak mam wylaczony klimatronik, nie wlacza sie wtedy webasto w ogóle i o dziwo temperatura nabiera jak kazde inne auto