Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dzisiaj odkryłem, że w mojej Coupe nie gaśnie światło w bagażniku po zamknięciu klapy. :(

Czujnik zamknięcia działa, bo gasi jak klapa jest otwarta, ale jak zaczynam ją zamykać i jest już blisko zamknięcia i wciskam czujnik to światło się nie gasi. Domniemywam, że przy zamykaniu wiązka z lewej strony klapy się "gnie" i któryś przewód dotyka przewodu od lampki i ją zapala.

Czy mam w tym kierunku szukać czy może coś innego to jest?

Opublikowano
Weź i sprawdz czy ten kabel co idzie do włącznika czy to minus czy plus bo nie pamiętam ,jak minus to odepnij go i weź gdzieś minus z pod jakiejś śrubki w klapie i podłącz zamiast tego co teraz masz i wtedy zobacz jak będzie działać (wył. się) to znaczy że włącznik dobry i musisz szukać przyczyny na kablu
Opublikowano
mialem a raczej znowu mam to samo......mowie mialem bo myslalem ze to juz naprawilem ale znowu sie to zrobilo...a wiec tak....wlacznik jest dobry -wez nim poruszaj ma pewnie lekki luz ja popryskalem go jeszcze takim sprayem do czyszczenia stykow i nie zapalalo sie przez dlugi okres....

mowia Nam ustąp głupszemu-dlatego ten świat wygląda jak wygląda

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2dcf661d0c724a2d.html

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Piszę, gdyż rozwiązałem mój problem ze światłem.

Ściągnąłem osłonę z wiązki przy klapie bagażnika i ukazał się moim oczom taki widok: http://img263.imageshack.us/img263/346/img0009bd0.jpg

Wyglądało to źle, wszystkie przewody oprócz jednego były gołe przynajmniej w jednym miejscu, 2-3 z nich miały leciutko stopioną izolację.Ubytki kabelków(zerwane żyły) uzupełniłem żyłami jakiegoś kabla, który miałem w domu, dokładnie zaizolowałem i jest dobrze. :-)

Jak ktoś ma podobny problem,to lepiej to szybko zrobić, bo może się jeszcze coś stać. Jakieś spięcie. Mam nadzieję, że pomogłem.

Opublikowano

gratulacje :handshake:

to teraz jak bedziesz przewozil kogoś w bagażniku to raczej sobie nie poczyta :reading2: i dobrze bo tam sie nie czyta :twisted2: :twisted2:

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano

to teraz jak bedziesz przewozil kogoś w bagażniku to raczej sobie nie poczyta

ja nie woze w bagazniku robie jak na zachodzie lina za nogi i ciagniete za autem :twisted2:

do moderatorow: to nie pusta wypowiedz ja tak robie :twisted: