Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

szukalem przed wykasowniem i widzialem rozne metody, wczoraj kasowalem i udalo sie za pierwszym razem wiec zamieszcze to raz jeszcze .

mod 91 1,6 m40

1.szukamy gniazda w moim przypadku przy akumulatorze (pisze bo ktos kiedy dlubal przy gniezdzie w okolicach bezpiecznikow)

2.wlaczamy zaplon na 2 nie uruchamiamy auta ,jak ktos ma imobilaiser to go naipier wylaczyc.

3.zamykamy drzwi od auta (nie na klucz)

4.bierzemy dziurki 7-19 laczymy razem na 13 sekund,po 13 sekundach laczymy raz jeszcze na 13 sekund.

po tych 2 trzynastu sekundach wyjmujaemy kable i idziemy do auta i widzimy wykasowano inspekcje i olej....

pozd

MY NAME IS, KRZYSIU JEZYNA ZE SZCZECINA :wink:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=60823 ZOBACZ TO!!

http://img261.imageshack.us/img261/6339/logorot125ee4.jpg

• Odpowiedzi 101
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam!!

Faktycznie temat poruszany ale inspekcji innymi metodami nie udało mi się wykasować, a tą metodą 2 x 13 sek., się udało i olejową i inspekcję :D Dzięki wielkie :modlitwa:

Opublikowano
ja inspekcje kasowalem w modelach 1.6 i 1.8 M-40 oraz w e34 525 tds troszke inaczej ale rownie skutecznie mianowicie otwieralem gniazdo wlasnie to kolo bezpiecznikow bralem przewod dlugosci ok metra jednym koncem dotykalem do masy akumulatora a drugi na okolo 10-15 sekund w gniazdo pod pozycje 7 na przekreconym zaplonie skutkuje naprawde powodzenia i pozdro!
Opublikowano
panowie mam e36 1.8 m40 probowalem sposobu z zwarceim 7 i 19 i nici . nie moge skasowac inspekcji . moge prosic o pomoc . pozdro
Opublikowano
panowie mam e36 1.8 m40 probowalem sposobu z zwarceim 7 i 19 i nici . nie moge skasowac inspekcji . moge prosic o pomoc . pozdro

zamknij drzwi!!przy resecie

Opublikowano
ja inspekcje kasowalem w modelach 1.6 i 1.8 M-40 oraz w e34 525 tds troszke inaczej ale rownie skutecznie mianowicie otwieralem gniazdo wlasnie to kolo bezpiecznikow bralem przewod dlugosci ok metra jednym koncem dotykalem do masy akumulatora a drugi na okolo 10-15 sekund w gniazdo pod pozycje 7 na przekreconym zaplonie skutkuje naprawde powodzenia i pozdro!

Przeinwestowałeś z 1 m przewodu :mrgreen:!!!! Odnośnie "troszkę inaczej: pin 19 to masa, a masa w aucie jest wszędzie :norty:, także w sumie robiłeś to samo, co można było zrobić 10 cm kabelkiem :mrgreen:

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Koledzy, powiedzcie czy możliwe przywrócenie zielonych "cegiełek" po wcześniejszej wymianie oleju gdy świeci jeszcze jedna zielona? Czy muszę czekać do momentu aż zapali sie "oil service" i dopiero skasować? Przyznam, że chciałbym aby na tym wyświetlaczu były w miarę aktualne dane.

http://imageshack.us/a/img22/2969/p1070367s1.jpg

http://www.motostat.pl/user_images/25837/icon3.png

Opublikowano
a co jeśli mam wszystkie cegiełki zielone bo ostatnio miałem wymieniany olej a dziś zapaliła mi sie inspekcja jak to skasować też probować 2x po 13sek? łacząć pin 7 i 19?Dajcie znać co i jak w takim przypadku zrobić żebym nie namieszał!

Jest taka rzecz dla której warto żyć!

Moja trójeczka.

Nowe,markowe części samochodowe:

Jesteśmy na allegro nick: "Wochu01"

TEL:502-959-955

Opublikowano
...czy nikt nie wie czy mozna i czy sie uda skasowac inspekcje przy wszystkich cegiełkach zielonych?

Moja trójeczka.

Opublikowano
Ok INSPEKCJA skasowana :dance: bez niespodzianek dzieki za podpowiedzi :cool2:

Moja trójeczka.

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
koledzy proszę o szybką odpowiedż,przed chwilą zaświeciła się w mojej e36 320i Inspekcjon jestem ok. 400 km. od domu czy dojadę bez problemu czy należy skasować inspekję
Opublikowano
koledzy proszę o szybką odpowiedż,przed chwilą zaświeciła się w mojej e36 320i Inspekcjon jestem ok. 400 km. od domu czy dojadę bez problemu czy należy skasować inspekję

Jedź i zapomnij o niej. Gdy dojedziesz do domu, wtedy zacznij kasować. :cool2:

Opublikowano

Nie koniecznie. Coś kiepsko szukałeś. :norty: Dlaczego? Bo zależy po którym roku masz BMW-u. Ten sposób zadziała w modelach sprzed 2000 r. *, później już kasuje licznikiem bodajże. ;)

* - co do roku proszę mnie poprawić, bo prawdopodobnie się mylę. :mrgreen:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam pytanie moze troche glupie wam sie wyda ale chcialbym wiedziec.

Bo mi sie zapala inspekcja przy zapalaniu auta i znika po 10 sekundach. to dobrze czy zle? O tej inspekcji piszecie jak skasowac? [e36]

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Probowalem na rozne sposoby i nic, nie dziala! zamkniete drzwi, zaplon na 2 i zero efektow. Dwa sposoby najpierw zaplon pozniej zwora i na odwrot tez robilem i zero efektow. Jakies pomysly ?