Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Do tego spojlera a'la deska do prasowania to jeszcze powinno być zamontowane żelazko w bagażniku i można zawsze i wszędzie mieć gładką koszulę :lol: :mrgreen: :mad2:

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

• Odpowiedzi 104
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Zasłania lampy?!

Nie powinni ale zabierają!

ok mowisz mniejsza widocznosc tak?,to ja bym zabieral dowody za niektore xenony bo sa takie ktore tak oslepiaja z przeciwka ze nie idzie jechac i co ty na to??

to o ksenonach mialo jakos zdyskredytowac moja opinie czy jak? bo nie rozumiem...

tak tak tak, jakbym mogl to za ciulowo zrobione ksenony bez samopoziomowania i wysokocisnieniowych spryskow zabieralbym dowody! niestety na drogach nie jestesmy sami. tak samo zabieralbym dowod za ewidentnie zle ustawione swiatla (nawet zwykle).

co do spoilera.... nie wiem czy chcialbys, aby twoje dziecko zostalo potracone przez "tuningowca" z takim czyms....

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

...Hmm jakos wiele szybkich aut i mocnych nie ma spoilera. Oczyiwscie pasuje on ja ma styl i klase...

Niektóre z nich mają specjalnie zaprojektowane podwozie, przysysające auto do nawierzchni (np. Bentley Continental), tym samym nie potrzebują już rzadnych spojerów czy skrzydeł dociskających tylną oś.

Opublikowano

...Hmm jakos wiele szybkich aut i mocnych nie ma spoilera. Oczyiwscie pasuje on ja ma styl i klase...

Niektóre z nich mają specjalnie zaprojektowane podwozie, przysysające auto do nawierzchni (np. Bentley Continental), tym samym nie potrzebują już rzadnych spojerów czy skrzydeł dociskających tylną oś.

Tak, ale 328 chyba nie ma. Co prawda to nie rakieta ale do pewnej predkosci potrafi sie rozpedzic no i nie mozna powiedziec ze to jest zolw.

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano
Niektórym samochodom jak na przykład mercedes SLR lub chrysler crossfire tudzież pewnym modelom porsche tylny spojler na klapie otwiera się przy około 70-80 km/h. Czy zgodnie z tokiem rozumowania niektórych forumowiczów przy tych prędkościach jest to zbędne przy tak małych prędkościach? Bądźcie poważni :duh: Skoro marki które wymieniłem zrobiły tak, a nie inaczej, to chyba musi być jakiś ważny powód co? Wg. Was od jakich prędkości powinno się używać spojlera? 300 km/h? Poszerzcie swoje horyzonty :duh:
Opublikowano
Niektórym samochodom jak na przykład mercedes SLR lub chrysler crossfire tudzież pewnym modelom porsche tylny spojler na klapie otwiera się przy około 70-80 km/h. Czy zgodnie z tokiem rozumowania niektórych forumowiczów przy tych prędkościach jest to zbędne przy tak małych prędkościach? Bądźcie poważni :duh: Skoro marki które wymieniłem zrobiły tak, a nie inaczej, to chyba musi być jakiś ważny powód co? Wg. Was od jakich prędkości powinno się używać spojlera? 300 km/h? Poszerzcie swoje horyzonty :duh:

Nie mowie ze jest zbedny, ale jakos wiele wiele modeli bmw osiaga sporo ponad 200 i nie ma spoilera, czyli fo przy 80 odrywa sie tyl od nawierzchni? Co nie znaczy ze nie mozna go miec. Tyle ze spilera a nie deski do prasowania :wink:

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano

Nie mowie ze jest zbedny, ale jakos wiele wiele modeli bmw osiaga sporo ponad 200 i nie ma spoilera, czyli fo przy 80 odrywa sie tyl od nawierzchni? Co nie znaczy ze nie mozna go miec. Tyle ze spilera a nie deski do prasowania :wink:

Tak naprawdę, to w spojlerze chodzi o siłę docisku tyłu do nawierzchni tak? W takim razie sam sobie przeczysz, bo im większa powierzchnia skrzydła, tym większa siła docisku. A spojlery takie jak ten http://www.turnermotorsport.com/image/body/exterior_e92_rear_spoiler_factory_51710414373_lg.jpg

technicznie niczemu nie służą ( poza dodaniem akcentu stylistycznego ).

Oczywiście, bez obrazy. To moja obiektywna opinia na ten temat :8)

Opublikowano

Tak naprawdę, to w spojlerze chodzi o siłę docisku tyłu do nawierzchni tak? W takim razie sam sobie przeczysz, bo im większa powierzchnia skrzydła, tym większa siła docisku. A spojlery takie jak ten http://www.turnermotorsport.com/image/body/exterior_e92_rear_spoiler_factory_51710414373_lg.jpg

To skoro M3 nie musi miec spoilera to po co dodawac takie wielkie skrzydlo ?. Swoja opinia sugerujesz ze M3 projektowaly dzieci i bezmozgi i nie dodali olbrzymiego skrzydla... co mi sie wydaje troche smieszne.

Poza tym jak kiedys bedziesz jechal np 250 to wystaw sobie palec za okno ... wtedy zrozumiesz ze ten malutki spoilerek to nie tylko akcent stylistyczny . A jak dalej nie zrozumisz to wystaw cala otwarta dlon....

Opublikowano

To skoro M3 nie musi miec spoilera to po co dodawac takie wielkie skrzydlo ?. Swoja opinia sugerujesz ze M3 projektowaly dzieci i bezmozgi i nie dodali olbrzymiego skrzydla... co mi sie wydaje troche smieszne.

Poza tym jak kiedys bedziesz jechal np 250 to wystaw sobie palec za okno ... wtedy zrozumiesz ze ten malutki spoilerek to nie tylko akcent stylistyczny . A jak dalej nie zrozumisz to wystaw cala otwarta dlon....

Nie popadaj w paranoję. Zauważ, jak wyglądają spojlery w pojazdach w sportach, gdzie aerodynamika odgrywa ogromną rolę: formuła1, STCC, GT, Drag, nawet w Drift, gdzie pozornie siła docisku nie powinna być istotna i zastanów się, dlaczego tam nie zamontowano takich "deseczek" jak z Twojego linka.

Opublikowano

Czlowieku to tez pisalem wczesniej ze jak on zamierza jezdzic po zwyklych drogach to po co mu ta deska do prasowania, i pisalem ze to sie nadaje na wyscigi ewentualnie na jakis tor !.

Zastanow sie teraz czy na takie zwykle drogi potrzebna jest taka deksa do prasowania?? czy moze jednak kupa inzynierow z BMW wiedziala co robi montujac taki spoiler do Mki ?

Opublikowano
Myślę, że gdyby Mka nie była sportowym samochodem przeznaczonym w dużej mierze na poruszanie się po mieście, to miałaby spojler taki, o jakim pisałem. A czy taki spojler jest konieczny? Nie.
Opublikowano

Ta dyskusja o spojlerze jest bez sensu! :duh: Każda najmniejsza listewka na klapie coś zmieni. A takie wielkie badziewie jest potrzebne, jak zauważył kolega Wino w F1, WTCC etc etc, ale TYLKO tam. Bo tam liczą się setne części sekundy,a samochód ma być ultra aerodynamiczny. Natomiast w normalnym życiu i ewentualnych wycieczkach czasem na tor,aby sobie zaszaleć NIE JEST to zupełnie potrzebne. To tylko deska do prasowania na klapie i nic więcej :!: :lol:

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano
Ta dyskusja o spojlerze jest bez sensu! :duh: Każda najmniejsza listewka na klapie coś zmieni. A takie wielkie badziewie jest potrzebne, jak zauważył kolega Wino w F1, WTCC etc etc, ale TYLKO tam. Bo tam liczą się setne części sekundy,a samochód ma być ultra aerodynamiczny. Natomiast w normalnym życiu i ewentualnych wycieczkach czasem na tor,aby sobie zaszaleć NIE JEST to zupełnie potrzebne. To tylko deska do prasowania na klapie i nic więcej :!: :lol:

Pozdrawiam

Jak najbardziej zgadzam się z kolegą, że dyskusja prowadzi donikąd, a co gorsze, ,rozwija się w kierunku "Co sprawia, że BMW jest najleprze" :lol:

Pozdrawiam wszystkich

Opublikowano
Ta dyskusja o spojlerze jest bez sensu! :duh: Każda najmniejsza listewka na klapie coś zmieni. A takie wielkie badziewie jest potrzebne, jak zauważył kolega Wino w F1, WTCC etc etc, ale TYLKO tam.

dokladnie, poza tym w F1 wydaja grube miliony na badania aerodynamiczne i sprawdzaja pewnie z kilkadziesiat ksztaltow na konretnym bolidzie, a nie kupuja na "przyslowiowym" allegro....

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Panowie!

Skoro już zauważyliście, że dyskusja o "desce" nie ma sensu, to proponuję jej nie kontynuować. Wszyscy wiemy, że docisk aerodynaminczny jest ważny. Choć nie koniecznie w ruchu codziennym.

Wątek pierwotnie był poświęcony chyba masce i na tym proszę się skupić. Jeśli temat uważacie za wyczerpany, proszę o info czy można zamknąć...

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Konkret stary.Wygląda to bardzo agresywnie.Podoba mi się.Tylko jedna rzecz mi się w tym nie podoba.Cena stary,cena.Co do zasłaniania świateł to brewki z allegro tez częściowo zasłaniają strumień światła i jakoś są bardzo popularne.A dlaczego ? to wam powiem.Bo każdego na nie stać a na taką maskę Panowie nie każdego.Niby co takiego jest nie tak w tych maskach ? :cool2:
http://www.bmw-sport.pl/images/signatures/1868313008478371b841670.gif
Opublikowano
Konkret stary.Wygląda to bardzo agresywnie.Podoba mi się.Tylko jedna rzecz mi się w tym nie podoba.Cena stary,cena.Co do zasłaniania świateł to brewki z allegro tez częściowo zasłaniają strumień światła i jakoś są bardzo popularne.A dlaczego ? to wam powiem.Bo każdego na nie stać a na taką maskę Panowie nie każdego.Niby co takiego jest nie tak w tych maskach ? :cool2:

poczekaj podam ci ceny

MY NAME IS, KRZYSIU JEZYNA ZE SZCZECINA :wink:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=60823 ZOBACZ TO!!

http://img261.imageshack.us/img261/6339/logorot125ee4.jpg

Opublikowano
pytanie do NUREK jak mozesz pisac BROT mit WURST????

a co nie lubisz chlebka z wędlinką? :norty:

p.s. aleś nawymyślał tych masek :nana:

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.