Skocz do zawartości

Jakie wtryskiwacze do 530d 1998r.?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam zapytanie odnosnie typu wtryskiwaczy, ktore moge zamontowac do e39 530d Touring/automat z 1998r. Po diagnozie komputerowej wykazalo, ze musze wymienic wtryskiwacze nr 1 i 5. Wg katalogu czesci na stronie www.realoem.com moje wtryskiwacze maja nr:

wg BMW 13537785437

wg Bosch 0 445 110 029 (2 354 093)

Namierzylem na allegro wtryskiwacze do tego typu silnika ale nowszy rocznik (chyba 2003) i wtryskiwacze maja inne numery:

wg Bosch 0 445 110 131 (7 789 661).

Wtryski wygladaja tak samo, poza plastikowa kopulka (troche inny ksztalt). Gniazdo jest rowniez dwupinowe, ale jego ksztalt nie jest w 100% identyczny.

Slyszalem od osoby, ktora handluje czesciami do BMW ze mozna je zamontowac. Zaryzykowalem i kupilem je bo byla dobra cena i byly po b.malym przebiegu - z rozbitego auta testowego.

Wtryski odebralem dzisiaj. Czy beda one dobrze dzialaly i czy jest mozliwosc ich montazu?

Opublikowano
Te od modelu 2003 nie bedę pasowały sa inne , konstrukcyjnie są podobne róznia sie wizualnie tylko uszczelniaczem oringiem gumwym. Jeśli chodzi os ich funkcjonowanie to na pewno nie będa dobrze działać w Twojm samochodzie. Musisz miec takie same jak masz teraz. Chyba że kupisz 6 szt od modelu 193PS i przeprogramujesz komputer.
  • Moderatorzy
Opublikowano
Te od modelu 2003 nie bedę pasowały sa inne , konstrukcyjnie są podobne róznia sie wizualnie tylko uszczelniaczem oringiem gumwym. Jeśli chodzi os ich funkcjonowanie to na pewno nie będa dobrze działać w Twojm samochodzie. Musisz miec takie same jak masz teraz. Chyba że kupisz 6 szt od modelu 193PS i przeprogramujesz komputer.

Wtryskiwacze były zmienione w marcu 2000r. jeszcze w silnikach 184KM i później przeniesione do 193KM.Więc od 03.2000 do końca produkcji były już te same i z tego co wiem można je zastosować do wcześniejszych wersji ale jak wspomniał kolega wyżej w komplecie.

Opublikowano

PawelW lepiej odwrócić kolejność i następnym razem zacząć od upewnienia się, co do zgodności znalezionej części przed jej kupieniem – jak nie jesteś w stanie nabyć pewności, co do „identyczności” części, to numery producentów są święte. Kierowanie się zasadą, że „coś jest takie samo, ale trochę inne” sprawdza się tu najczęściej odwrotnie do naszych zamierzeń.

Pozdrawiam.

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano

Dziekuje Panowie za informacje.

Troche sie pospieszylem z zakupem ale ze zwrotem nie bedzie problemu - na szczescie dla mnie.

Dzieki i pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

witam sluchaj mam pytanie a jaka jest cena wtrasköw do e39 530d?

bo szukam tez bo 2 mi padly.....

W...x jest... x razy lepiej...