Skocz do zawartości

[E39] 530d - zakup - prośba o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proponuję w pierwszej kolejności skorzystać z opcji :search: , jestem przekonany, że na forum znajdzie się kilkadziesiąt postów z określonym problemem.

Zacznijmy wspólnie dbać o porządek na tej części forum.

Opublikowano
Nie chodzi mi tylko o usterki i sprawdzenie - to już przeglądnąłem - bardziej chciałbym prosić o fachowy rzut oka na zdjęcia - np wyposażenie, dla mnie dziwny kolor tapicerki w stosunku do deski rozdzielczej itd.
Opublikowano

Witam,

powiem tak moim zdaniem to typowa odpicowana fura przez handlarza aby zlapac kogos na szybko kto sie za bardzo nie zna

po pierwsze niezgodnosc opisu z stanem faktycznym

podgrzewane siedzenia - brak wlacznikow do sterowania tym podgrzewaniem [pod klimatornikiem]

co do skory to mogla to by wersja individual ale wowczas najczesciej jest na prgach taki wlasnei napis a tu jest standard: bmw

moim zdaniem skora przelozona wraz z boczkami - gdy byla jasna skora byly jasne bezowe plastiki a tu ewidentnie skora nie zgadza sie z przebiegiem faktycznym - mom zdaniem znacznie wyzszym od deklarowanych 160 tys km - zobacz na kierownice ja mam 187 tys. i nie jest tak wytarta [a do tego wypastowana jakms g...] wiec pewnie fotele byly porozdzierane to ktos je zamienil wiec auto moze miec spory przebieg za soba! no i uszczelka tez chyba wytarta, podobnie jak sie patrzy na lampy przednie to rowniez wydae sie ze maja wiekszy przebieg - zmatowiony plastki

kolena sprawa brak ksiazki? dziwne - zgubiona? od razu podejrzane, koniecznie nr vin i czy jest zarejestrowana w systemie bmw? [moze sciagnieta z wloch? pisza jeden wlasciciel a to klamstwo bo zapewne wiecej]

auto cale wypicowane nawet silnik czyszczony co powinno zastanowic dlaczego ktos to zrobil, trzeba porownac nr elementow i daty produkcji moze cos bylo robione

co do wyposazenia to stara mala nawigacja reszta standard, no moze poza lusterkami ale dokladnie nie widac czy fotochromy [zew + wew], brakuje np. parktronika

no i co to za badziewna listwa na tylnej klapie?

biorac pod uwage ze przebieg moze byc 2x 3x 4x wiekszy [loteria] to trudno okreslic w jakim stanie sa podzespoly auta

na pewno potrzebny jest test na komputerze jakie bledy, w jakim stanie wtryski, co z turbina, zawieszeniem, jak odpala na zimnym / goracym, czy obroty faluja, czy drzy silnik czy sa tzw. pierdniecia itp. co z blacharka czy cos bylo naprawiane - miernik grubosci lakieru itp.

ale zacznij od nr vin i kontroli co wiadomo w systemie o aucie i koniecznie od sprzedajacego jaka byla historia, jakie ma papiery - jak sie wystraszy to bedzie odpowiedz co z autem

no i zapytac dlaczego byla przekladka skory i co jeszcze w ten sposob zostalo "odmlodzone"

pozdrawiam,

darek

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
Opublikowano

Ta "skura" jakas bardziej "żółta" na fotelu kierowcy.

Odpusccie sobie to autoo!!!

Opublikowano

Poduszka w kierownicy ma inny kolor ( odcień ) niż kierownica .

Ewidentnie coś nie tak z tym autem .

Opublikowano

skora jak dla mnie to jest bananowa, tylko aparat do doopy i z tylu wyszla bardziej biala. do takiej skory mozna bylo dobrac drewniane wykonczenie - o gustach sie nie dyskutuje.

przod mi troche sie nie podoba:

- blotnik od pasazera jest zle spasowany z maska

- nerki sa po lifcie (ktory byl 09/2000, ale moze jest i tak, ze auto jest po wrzesniu)

- zbiorniczek plynu chlodzacego dziwnie brazowy: nie wyplukany z oleju?

Wy jak zwykle lamentujecie o przebiegu. moze i ma te 100 czy 200 wiecej, co z tego? nie warto tracic czasu na zastanawianie sie, tylko ocenic rzeczywisty stan auta i rzeczywista jego wartosc. to jest bmw - swietne materialy itd - jak ktos dbal o auto to nie powinno byc ponadstandardowych problemow. a ze niby kierownica wytarta? zawsze sie troszeczke zniszczy - a zdjecie z lampa blyskowa strasznie to uwydatni.

• Moderatorzy
Opublikowano
skora jak dla mnie to jest bananowa, tylko aparat do doopy i z tylu wyszla bardziej biala. do takiej skory mozna bylo dobrac drewniane wykonczenie - o gustach sie nie dyskutuje.

przod mi troche sie nie podoba:

- blotnik od pasazera jest zle spasowany z maska

- nerki sa po lifcie (ktory byl 09/2000, ale moze jest i tak, ze auto jest po wrzesniu)

- zbiorniczek plynu chlodzacego dziwnie brazowy: nie wyplukany z oleju?

Wy jak zwykle lamentujecie o przebiegu. moze i ma te 100 czy 200 wiecej, co z tego? nie warto tracic czasu na zastanawianie sie, tylko ocenic rzeczywisty stan auta i rzeczywista jego wartosc. to jest bmw - swietne materialy itd - jak ktos dbal o auto to nie powinno byc ponadstandardowych problemow. a ze niby kierownica wytarta? zawsze sie troszeczke zniszczy - a zdjecie z lampa blyskowa strasznie to uwydatni.

No na pewno nie po wrześniu bo nawigacja 4/3 czyli przed liftem , lampy,zderzak/czytnika nawigacji też z przed 09.2000

Opublikowano
Te auto to jakis skladak. Pewnie pod maska jest podobnie :)
Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano

kierownica ma inny kolor bo jakims goownem wysmarowana aby byla "jak nowa" ale co do blotnika od strony pasazera to racja i zbiorniczek od plynu chlodzacego faktycznie dziwny - moze ktos wrzucil z jakiegos trupa pare czesci a to oznacza ze byl konkretny zonk jak uszkodzilo ten zbiorniczek to i pewnie kielichy:)

zreszta nie wiadomo czy to efekt lampy blyskowej ale oba kielichy moim zdaniem sa za "swierze" jak wychodzi z fabryki to jest na nich nieco bardziej matowy lakier i na laczeniu jest cos takiego miekkiego pokryte lakierem [choc i to podobno potrafia podrobic:)]

pozdrawiam,

darek

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
Opublikowano

Widze ze jest to komis niedaleko gieldy. Niestety te auta co niedziele stoja na gieldzie w Gliwicach, potem wracaja na komis i czekaja na nowego nabywce, niestety sam szrot.

Kiedys z kolega chodzilem szukac E36 dla niego, cala gielda i okoliczne komisy to byl totalny szrot, w jednej nawet pod maska szpachli nie doszlifowali i nie domalowani :duh:

E39 tez patrzylem jakie na gieldzie sa (530d) rece opadaja. Nie mowiac o jednej super stan ktora nigdy nie jezdzila dalej niz do Jastrzebia z laweta, a minolem ja w Boleslawcu pod granica jak wracalem swoim zakupem :8) Ale oczywiscie przebieg maly i sprzedawca sie zarzekal ze tylko z domu na gielde ciaga lawete z autem ta E39:)

Nie wiem czemu ale nigdy bym nie kupil auta z komisu, chyba przez to ze sie napatrzylem na ta gielde i te komisy ... chyba jakis uraz :) Tobie radze podobnie.

Aha no i nie kpuj aute bez ksiazki... wtedy na 100 % przebieg jest krecony, niemcy dbaja o takie rzeczy typu ksiazka i jesli jest to zawsze wymieniaja to w ogloszeniu !. Zauwaz ze drozsze auta w niemieckich ogloszeniach prawie zawsze ja maja, a tanie tureckie juz zadko a jesli jest to kombinowana, typu ostatni wpis 5 lat temu.

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano

hmm, czy to ważne???

Ile by ogłoszeniodawca nie napisał że ma, i tak by było że za mało i napewno ma więcej :P

Może własnie uczciwy i nie podaje żeby nie skłamać bo wie że jak poda ze ma 250 tyś to nikt nie zadzwoni :wink:

Mi na przebiegu bardzo nie zależy bo na zegarze można ustawić ile się chce, ważne jest jak samochód wygląda i w jakim jest stanie.

Niewiem jakie kiedy wstawiali lampy, nerki, elementy wnętrza, dlatego prosze was o opinie żebyście obejrzeli jak to na zdjęciach się prezentuje. Ja najprawdopodobnie w następną sobote bede jechał po auto i zastanawiam się czy nie zajechac tam i nie obadać z bliska

Błogosławieni, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie ubierają tego w słowa.
Opublikowano

to auto juz bylo omawiane, sam sprzedaacy podal jako okazje i wstawil zdejcia do watku i opis - przejrzyj watki - nawet chyba ty tez sie wtedy wypowiadales wiec latwo znajdziesz, byly tam jakies niescislosci

felgi na pewno nie oryginalne, nerki starego typu wiec ok:)

pozdrawiam,

darek

Opublikowano

werewolf - ciesze sie, ze sie zgadzamy co do kwestii przebiegu :cool2:

ta czarna nie wyglada glupio. jak po drodze, to zawsze warto podskoczyc.

lampy ma jakies pozmieniane, przyciemniane..

z mpakietu to chyba tylko kierownica.

wiecej nie widze za bardzo.

pozdro

Opublikowano

Ten przbieg to nie do konca jest tak ze jest niewazny i wpisze jaki chce.

Przebieg mozna zweryfikowac ogladajac ksiazke serwisowa jak i samo auto.

Wkoncu jak ktos chce wydac 40 albo 50 tys zl i mowi ze dla niego nie wazne jaki ma przbieg to dosc dziwne.

Nie chodzi o to ile jest na zegarze, tylko czy to co na nim jest to prawda.

Chyba ze nie ma roznicy czy jest 150 czy 400 tysiecy km, ale chyba auto podlega zuzyciu...

• Moderatorzy
Opublikowano
Bardzo istotne jest ile sprzedający podaje przebiegu.Bo jeśli już po zdjęciach wygląda że ma sporo więcej a do tego ma książkę to sprzedający chce oszukać.Dwa miechy spędziłem na poszukiwaniach autka zanim znalazłem moje i trochę widziałem.
Opublikowano

straszne jest to ze handlarze probuja oszukiwac ale moim zdaniem jeszcze straszniejsze ze znajduja sie "naiwni" i mysle ze to bledne kolo sie zamyka, gdyby ludzie przestali kupowac od "oszustow" to w ten sposob mogli by oni zostac zmuszeni do nie oszukiwania!

wiem wiem to jest za piekne aby moglo byc prawdziwe wiec trzeba stosowac zasade ograniczonego zaufania, jesli cos jest niewiarygodnie atrakcyjne to jest to tylko nasze zludzenie ze jest atrakcyjne po prostu ma byc normalne a nie "okazyjne"

pozdrawiam,

darek

Opublikowano

Ile by ogłoszeniodawca nie napisał że ma, i tak by było że za mało i napewno ma więcej :P

Nie dziw sie, jak tu wpadaja do oceny same okazje za 60-70 % ceny rynkowej, nikt z doswiadczonych uzytkownikow, albo wlascicieli wielu juz BMW nie jest w stanie uwierzyc w bajke ze ktos sprzedaje auto za 70 % swojej ceny ... :D

Opublikowano
to auto juz bylo omawiane, sam sprzedaacy podal jako okazje i wstawil zdejcia do watku i opis - przejrzyj watki - nawet chyba ty tez sie wtedy wypowiadales wiec latwo znajdziesz, byly tam jakies niescislosci

felgi na pewno nie oryginalne, nerki starego typu wiec ok:)

pozdrawiam,

darek

qrcze, przeglądałem poprzednie wątki, wklepywałem w wyszukiwarke różne kombinacje słów i nic nie znalazłem o nim. Może chociaż pamiętacie kto wystawił? :duh:

UPDATE:

Nieważne, już znalazłem. Co prawda zastrzeżenia są, ale czy napenwo takie wielkie??

Błogosławieni, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie ubierają tego w słowa.