Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Kupiłem od znajomego 518 z silnikiem m40. Zerknąłem pod askę i znalazłem wypiętą wtyczkę od lambdy. Jak się okazało kiedyś coś tam wymieniał i zapomniał ją zapiąć. Moje pytanko. Czy coś mogło się zepsuć lub uszkodzić? Wspomnę jeszcze że auto chodzi bez zarzutu. Pali idealnie pracuje równo itd itp. Przy okazji zapytam jak się wymienia filtr kabinowy? od maski czy od wewnątrz auta?

i Jeszcze jeden problem Jak jeżdze do 100 to wszystko jest idealnie. Przy 100 dostaje jakichś wibracji i trzęsie kierownicą. Od 120 w górę jest troche lepiej. Co to może być? czy to wina np nie wyważonych kół czy może coś innego.

pozdrawiam

Ten, kto sie pyta jest głupcem przez pięć minut,

ten kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

o sondę to też się podpinam bo kolega w M20B20 ma odpięta i jeźdźi. także też chce wiedzieć więcej o tym przypadku.

Do filtra kabinowego od środka auta. dokładniej od strony pasażera, ale możesz go nie mieć

A z tymi wibracjami użyj :search: napewno znajdziesz :)

http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli z wypiętą wtyczką pali idealnie to powstaje pytanie ILE PALI???
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano

nie wiem dokładnie ile pali ale myślę że mieszcze się w 10l/100km

a co do filtra to mam go napewno(tzn miałem) bo koleś który miał to auto przede mną to go wyrwał bo był tak zabity kurzem ze wiatrak nic nie dmuchał. co tam trzeba odkręcić żeby sie do niego dostać

Ten, kto sie pyta jest głupcem przez pięć minut,

ten kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.