Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie do Wszystkich którzy posiadają BM-ke 518 rok 88-96 zagazowaną- jakie bmka ma realne osiągi jakie spalanie gazu jak i benzyny w cyklu miejskim i po za miejskim jak się jeździ tym autem? Bo mam dylemat bo mogę kupic sobie BMW gdyż dysponuje środkami na nią ale moge równie dobrze kupic saaba 9000 2.0 z 96r i mam dylemat komentujcie. Z góry dziękuję :D
Opublikowano

Kolego a uzyłes najpierw funkcji SZUKAJ???

Bo coś mi sie wydaje, że jednak nie.

Polecam używanie takowej funkcji, gdyż bardzo ułatwia to późniejsze "poprawne" kozystanie z tegoż forum.

Zobacz na górze jest post o zadawaniu pytań bez używania uprzednio wyszukiwarki.

Opublikowano
Na tym forum tylko ja posiadam ten model, więc wyszukiwanie niewiele Ci da. Mam z silnikiem M43 115KM zagazowana, przejechałem 120000km i oprócz materiałów eksploatacyjnych nic nie było robione. Osiągi może nie najlepsze ale jeżeli nie chcesz się ścigac, i palić gumy spod świateł to jest ok. Na jazdę miejską wystarczy. W trasie 170 bez problemu, do spotkania z fotoradarem lub suszarką też wystarczy. Spalanie gazu w drodze 130-150 ok 9l. w miescie 10-11l.. Są to nie wyżyłowane silniki i można naprawdę trafic na super egzemplarz, taki jak mój. Jest naprawdę bezawaryjny chociaż przejechane ponad 300tys, silnik pracuje równo i cicho.Jak kupisz w dobrej cenie warto zainstalowac sekwencję, nie tracisz osiągów i jezdzisz prawie za darmo. Jak masz jakies konkretne pytania, to chętnie odpowiem.
Opublikowano
a co tu komentować? Jak Ci jest wszystko jedno to wybierz na chybił trafił, to przecież nie chodzi o to, że ta pali mniej o pół litra, bo z kolei wybrany egzemplarz będzie bardziej felerny i od razu na nic wszystkie naukowe dywagacje. Tu nie ma co gdybać - szukaj wozu w dobrym stanie i tyle.
PawełH
Opublikowano
Saaba jeżeli bym kupował to i tak kupie go od wujka a na chybil trafil to mozna sobie chleb w sklepie kupic a nie auto:)