Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie jaka jest różnica między zwykłymi wąchaczami a wahaczami M technik z M pakietu w e46. Mam zawieszenie właśnie M i coś zaczyna mi delikatnie pukać, boją się, ze to mogą być wahacze. Na wahaczach napisane jest na naklejce M technik. Czym różnią się od zwykłych.

pzdr

Opublikowano

Nie wiem dokładnie o co Ci chodzi bo na wahaczach nie ma naklejek i wydaje mi się że nie ma różnicy między normalnym zawieszeniem a M.

wahacz to jest to http://moto.allegro.pl/item305310166_wahacz_wahacze_bmw3_e46_orginal_bmw_nowy.html

bo nie wiem czy dobrze się rozumiemy.

a naklejkę to możesz mieć na czymś takim http://moto.allegro.pl/item303223603_bmw_e46_amortyzator_przedni_prawy.html

no ale to nie jest wahacz tylko amortyzator.

Tuning is not a crime it's a way of life!!
Opublikowano
wahacz ma napisane m technik, raz już wymieniałem więc wiem i widzę co mam napisane na wahaczu. Naklejka jest. Wahacz napewno rżni się swożniem którego nie da się wyjąć w przeciwieństwie do zwykłego. Ludzie z tego forum wymieniają. więc oprócz tego czym się różni, może ma inna średnicę na gumę z tyłu? Plis pomóżcie bo drugi raz po 900 zł za sztukę nie dam:)
Opublikowano

jest lzejszy

tuleje gumowe sa takie same i pasuja do obu rodzajow

sworznie (srednica, dlugosc) sa takie same

czy da sie je wyciagnac? nie wiem, zwykle tez sa niby nie rozbieralne ale co nie ktorzy je rozbieraja...

a roznica w cenie w aso to ~80zl

Opublikowano

kurcze ciekawe z jakiego materiału go robią, że jest lżejszy w łapie miałem kiedyś swój od m pakietu przed montażem i teraz parę dni temu zwykły w salonie betki i wg sprzedawców i facia z serwisu jest jakaś różnica ale oni nie wiedzą jaka. Niedouczeni są troszkę chyba. A co do wagi to wg ręki trudno powiedzieć. Co do ceny to różnica a ASO między zwykłym a M niecałe 70 zł, więc różnica technologiczna nie może być wielka, Różnica w cenie może świadczyć jedynie o koszcie nalkejki:)

pzdr