Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
520i zauważyłem ze niewiele osób wypowiada sie na temat tego silnika. Z tego co słyszałem to ta jednostka jest dobra i ludzie nie narzekają na nią. Czy porostu chodzi o to że jest to motor za słaby do e39.?
Opublikowano

Mam 520i i czy za słaby, to nie wiem... Wcześniej jeździłem Hondą Civic 1,5 74 kW i jak się przesiadłem to odnosiłem wrażenie, że beja jest taka jakby ociężała... Masa 1,5t robi swoje... Z drugiej strony ona tak jak po maśle, powoli wkręca się na obroty, ale jak sie już wkręci, to jedzie...

To czy silnik jest słaby to rzecz bardzo indywidualna, na moje wymagania wobec samochodu wystarcza, a jakbym miał 540i, to i tak bym nie wykorzystał nawet w 20% jej potencjału, podobnie jak zdecydowana większość użytkowników 540i :mrgreen:.

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja również mam 520 i szczerze mówiąc czasami trochę pod pedałem brakuje, ale poza tym jestem bardzo zadowolony.
Opublikowano
piotrek1 bardzo podoba mi się twoje autko choć jak na moje oko to przydały by się jakieś felgi większe. Jedyne co mi się nie podoba to drewno w środku ale to jest kwestia gustu:). Ale poza tym auko naprawdę ładne. Moja jest jeszcze w trakcie naprawy:( ale myślę ze już niedługo i będę się mógł pochwalić :). Jeszcze jedno pytanko może było to na forum tylko mi umknęło jeśli powtarzam to przepraszam, a chodzi o lampe przednią po lifcie klosz jest od środka zabrudzony i nie bardzo wiem czy można go zdemontować i wyczyścić a jeśli można to pytanko jak to zrobić żeby nie uszkodzić czegoś.
Opublikowano
piotrek1 bardzo podoba mi się twoje autko choć jak na moje oko to przydały by się jakieś felgi większe. Jedyne co mi się nie podoba to drewno w środku ale to jest kwestia gustu:). Ale poza tym auko naprawdę ładne. Moja jest jeszcze w trakcie naprawy:( ale myślę ze już niedługo i będę się mógł pochwalić :). Jeszcze jedno pytanko może było to na forum tylko mi umknęło jeśli powtarzam to przepraszam, a chodzi o lampe przednią po lifcie klosz jest od środka zabrudzony i nie bardzo wiem czy można go zdemontować i wyczyścić a jeśli można to pytanko jak to zrobić żeby nie uszkodzić czegoś.

Może to zabrzmieć jak żart, ale aby rozebrać lampę po lifcie, podobno należy ją włożyć do rozgrzanego piekarnika. :shock: Ale na jak długo i do jak gorącego to Ci nie powiem. Było już o tym na forum ale może ktoś pomoże koledze bardziej szczegółowo. :)

Opublikowano
Może to zabrzmieć jak żart, ale aby rozebrać lampę po lifcie, podobno należy ją włożyć do rozgrzanego piekarnika. :shock: Ale na jak długo i do jak gorącego to Ci nie powiem.

No jak to na jak długo??? Aż się upiecze :twisted2: !!!

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
Może to zabrzmieć jak żart, ale aby rozebrać lampę po lifcie, podobno należy ją włożyć do rozgrzanego piekarnika. :shock: Ale na jak długo i do jak gorącego to Ci nie powiem.

No jak to na jak długo??? Aż się upiecze :twisted2: !!!

ulubione danie wlaściciela Bejcy po lifcie

lampa przednia zapiekana w cieście, posypana parmezanem,

i liść bazylii nadający niepowtarzalny aromat :dance: :dance:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na lato mam ładne 16 i większych nie chce,te na fotkach to 15 i opony zimowe.Na forum czytałem że lampy po lifcie są klejone-ale polak potrafi rozebrać,niestety nie wiem jak.

Opublikowano

Na lato mam ładne 16 i większych nie chce,te na fotkach to 15 i opony zimowe.Na forum czytałem że lampy po lifcie są klejone-ale polak potrafi rozebrać,niestety nie wiem jak.

Mam do Ciebie piotrek1 pytanko/ nie na temat dyskusji, sorki/ Jakiej firmy kupiłeś tylne lampy? Jesteś z nich zadowolony? Masz może fotki jak one świecą?

Sam planuję zmianę tylnych lam ale nie bardzo wiem na co się zdecydować i czy potem efekt będzie zadowalający. :?

Opublikowano

co do silniczka do e39

to 2.0 150KM wydaje sie jednak za mało,

ale to zalezy jak kto lubi jeździć i jak często mu grdyka lata :):):):)

sam poszukuję e39 w bezynie i wykluczyłem tą opcję z poszukiwań,

jak dla mnie optymalny będzie 2.8 lub 3.0

lubie przycisnąć i wiem że jak przypiłuje takie 2.0 to palił będzie jak smoczysko a ja będe się wkurzał ze mi ktos przyczepe dorzucił w gratisie,

zresztą nie wiem jak Wy, ale czlowiek przyzwyczaja sie do mocy,

wsiadasz pierwszy raz, i mówisz ale ciągnie,

a po pół roku stwierdzasz, przydałoby sie coś mocniejszego,

jednym wystrczy taki motorek innym nie,

na forum jest sporo tematów na ten temat i wyglada na to ze w spalaniu w stosunku do osiągów 2.0 trochę odbiega

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mam do Ciebie piotrek1 pytanko/ nie na temat dyskusji, sorki/ Jakiej firmy kupiłeś tylne lampy? Jesteś z nich zadowolony? Masz może fotki jak one świecą?

Sam planuję zmianę tylnych lam ale nie bardzo wiem na co się zdecydować i czy potem efekt będzie zadowalający. :?

Te lampy to była jakaś podróbka i świeciły ok,ale na tym koniec (spójrz na wsteczny),nie spodobało mi się to więc je sprzedałem i kupiłem kąplet oryginałów z przetwornicami HELLI i teraz jestem dopiero HAPPY.Takie ci polecam kupić.Do galerii wkleiłem jak wyglądają i jak świecą,ale nie ma takiego efektu jak na żywo

Opublikowano

Te lampy to była jakaś podróbka i świeciły ok,ale na tym koniec (spójrz na wsteczny),nie spodobało mi się to więc je sprzedałem i kupiłem kąplet oryginałów z przetwornicami HELLI i teraz jestem dopiero HAPPY.Takie ci polecam kupić.Do galerii wkleiłem jak wyglądają i jak świecą,ale nie ma takiego efektu jak na żywo

aha rozumiem, dzięki bardzo :)

pozdrawiam.

Opublikowano
piotrek1 bardzo podoba mi się twoje autko choć jak na moje oko to przydały by się jakieś felgi większe.

Średnio raczej do takiego silnika pasują większe felgi. Tzn do samochodu oczywiście jak najbardziej, ale jak auto nie bardzo daje rade na 15" to co się dzieje np. na 17".

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
piotrek1 bardzo podoba mi się twoje autko choć jak na moje oko to przydały by się jakieś felgi większe.

Średnio raczej do takiego silnika pasują większe felgi. Tzn do samochodu oczywiście jak najbardziej, ale jak auto nie bardzo daje rade na 15" to co się dzieje np. na 17".

Zgadzam się z kolegą,ja już na 16 czuję różnicę.

Opublikowano
Jamam u siebie założne 18 myślisz, ze za duże

Uważam że zdecydowanie za duże ponieważ za duży opór stawiają. Jeśli nie czujesz różnicy pomiedzy 15" a 18" no to powiem Ci że jesteś wielki. A mam jeszcze jedno pytanie: Czy w spalaniu też różnicy nie widzisz?? :|

Opublikowano

Na 17" powiedzialbym, ze juz jest mniej komfortowo niz 15".

Na samych 15" natomiast po zmianie rozmiaru oponu na mniejszy, czuc widoczna roznice w spalaniu... mniejsze opory

a 18" w pl to juz cyrk na kolach :)

co kto lubi to ma

Pozdrawiam
Opublikowano
No jasne jak ktoś lubi. Miałem kiedyś znajomego który włożył podajże 16 do poloneza, nie wiem jaka szerokość była opony, ale wiem że jak skręcał to ocierał i nie bardzo mógł pełnego skrętu dokonać, ale niektórzy tak lubią :) :cool2:
Opublikowano
Na 17" powiedzialbym, ze juz jest mniej komfortowo niz 15".

Na samych 15" natomiast po zmianie rozmiaru oponu na mniejszy, czuc widoczna roznice w spalaniu... mniejsze opory

a 18" w pl to juz cyrk na kolach :)

co kto lubi to ma

ja mam przykład z e32.na zime 205/65/15 natomiast lato 235/40/17 i roznicy w spalaniu nie widze zadnej.mozecie mnie przekonywac ale i na 15 pali mi ok 15L/100km i na 17tez.chyba ze klima chodzi to wtedy troszke wiecej ale to juz inna bajka.

i z tego co mi wiadomo to w e39 były silniki m52 a nie m50...

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano

No super !!!

Pytanie było: Co sądzicie o tym silniku ???

a dowiadujemy się: jakie felgi kto ma i dlaczego, oraz inne ciekawe sprawy które nic nie wnoszą do zadanego pytania.

Brawo :clap: