Skocz do zawartości

E32 Co jest poszły zawory, czy rozrząd !!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich!! od 3 miesięcy mam BMW E32 735i. Wszystko było OK. do wczoraj gdy zapaliłem silnik przejechałem koło 500 metrów,az nagle pod pokrywą zaworów zaczął się ogromny stukot jak by ktoś młotkiem walił o metal. Pomóżcie co to moze być czy zawory czy rązrząd. Pózniej zapaliłem i było to samo lecz gdy silnik miał juz dobrą temperaturę to mało słychac to walenie, dodam ze na gazie to wogóle niechce wchodzić w obroty i sie dusi i strzela. POMOCY BO NIEWIEM CO ROBIC !!!!! :modlitwa:
Opublikowano
Tak jak mój poprzednik podejrzewałbym dzwigienke zaworu przerabiałem to w pierwszych dniach pociechy z 730 i pzdr Czarek

E38E39.pl Zapraszamy

http://forum.7er.pl/images/signatures/1472529404c02d57a7de6b.jpg

Opublikowano
witajcie. czy jak odkręce pokrywe zaworów to będzie widać te złamane dzwigienki bo chciał bym się upewnić bo mechanicy straszą mnie że to może być nawet panewki na wale albo rozrząd i może chcą zedrzeć kase jakie mogą być tego koszta i czy trzeba sciągać głowice
Opublikowano
mialem to samo w e30 325.tylko ze u mnie poszło 5dzwigienek i 6zaworów... to nie jest jakś poważna sprawa ale nie odpalaj samochodu.a po zdjęciu pokrywy w e30 było wszystko pięknie widać wiec myślę że tu będzie to samo

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano

Witam!

Nie ma co deliberować nad opisem, ściągaj dekiel zaworów (10min roboty), ale na finalne dokręcenie dekla spraw sobie nową uszczelkę (60 - 80 zł). Prawda to że to częsty przypadek, że pęka dźwigienka, ale u mnie np odkręciła się śruba trzmająca rurkę smarującą (wybaczcie brak fachowej nazwy, ale nie znam). Takowa też cicho siedzieć nie chce, a w porę wkręcona na miejsce strat nie poczyni, a zrobisz to sam!! Za free...

Powodzenia!!

Patrzcie w lusterka, BMW są wszędzie!
Opublikowano
witajcie.wszyscy mieliście racje że to dzwigienka. zdjełem pokrywe a tu leży kawałeczek ale tylko jedna. w poniedziałek będzie u dobrego mechanika i pewnie wjęcej się dowiem. dodam że ta rurka smarująca też z jednej strony śruba odkręcona tak do połowy.
Opublikowano
witajcie.wszyscy mieliście racje że to dzwigienka. zdjełem pokrywe a tu leży kawałeczek ale tylko jedna. w poniedziałek będzie u dobrego mechanika i pewnie wjęcej się dowiem. dodam że ta rurka smarująca też z jednej strony śruba odkręcona tak do połowy.

odkręcające się śruby od tej rurki smarującej to standard , zastanawiam się czy jest na to jakiś sposób , bo wiem że są specjalne środki do śrub przeciw odkręcaniu się...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

odkręcające się śruby od tej rurki smarującej to standard , zastanawiam się czy jest na to jakiś sposób , bo wiem że są specjalne środki do śrub przeciw odkręcaniu się...

Polecam środek firmy LOCTITE - jest to "klej" do gwintów, w rzeczywistości uszczelnia gwinty i tak jakby kontruje połączenie.

Obecnie AUDI S4 QUATTRO... do BMW wrócimy na wiosnę
Opublikowano
witam, myślałem zabezpieczeniem tych śrubek podkładką ale taką którą się zaklepuje(na łeb) po dokręceni śrubu, albo nawiercić łeb śruby 2 wiertłem i przewlec drut węzełkowy, tylko że jeszcze nie próbowałem tego zrobić.
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam.

Mam pytanko ulamala sie dzwigienka w 730 i e32 czy jest mozliwosc wymiany bez sciagania glowicy , bo mechanik twierdzi ze jest to mozliwe .

Z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkich milosnikow BMW