Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Członkowie klubu
Opublikowano

To i ja dodam swoje pięć groszy...

Auto to 120d FL 09.2008, nowy z salonu użytkowany tylko przeze mnie.

Informacje wg. przebiegu

12000 - wymiana odbojów amortyzatorów przednich - gwarancja (charakterystyczne skrzypienie przy przejeździe przez śpiących policjantów)

12650 - wymiana gum podstawy sprężyn zawieszenia przedniego - gwarancja (skrzypienie powróciło z podwojoną mocą, po wymianie do chwili obecnej cisza)

19800 - wymiana łączników stabilizatora przedniego - gwarancja (stuki przy nierównościach poprzecznych)

21000 - wymiana kompletu uszczelek zewnętrznych oraz wewnętrznych drzwi przednich oraz tylnych łączenie z kompletem ramek wokół szyb - gwarancja (skrzypienie i trzaski z okolicy szyb bocznych)

22000 - pierwszy przegląd - pakiet BSI (olej+filtr oleju+mikorfiltr+komputer)

Na razie to wszytko... i mam nadzieję, że już nie będzie więcej...

Dla mnie ważne jest to, że serwis daje sobie z tym wszystkim rade i nie odmawia wykonania naprawy gwarancyjnej.

Opublikowano
No pięknie!!! 0,5 l oleju na 100/km !!!!! niezłego rzęcha kupileś! Ja to miałem w maluchu !!!! masz mocno zajechanego 116i ! ))

Ja napisałem troszkę coś innego :

Moja bemwuszka (116i - maj 2008 ) spala około 0,5 oleju na 1000 km

Auto jest nowe, na gwarancji i spala 0,5 l na tysiąc km.

Opublikowano
2 kwestie: co z tym rozrządem-jaka to usterka i jak się objawia.?

Raczej się nie objawia, możesz usłyszeć jakiś dziwny dźwięk i tyle. Plusem jest to, że silnik w 116i jest bezkolizyjny.

..bezawaryjny. taki spec jak Ty? Wstyd....;-))

Opublikowano
Ja moją Bawarką zrobiłem już 131tyś/km serwis ASO poza klockami i tarczami (bo wymieniam 2-3 razy do roku) naprawde bezproblemowo się spisuje :D

Wirciak! ??? 2-3 razy do roku tarcze wymieniasz? ... Wirciak z Ciebie....

Opublikowano
powaga :wink: robie troszke ponad 50tys rocznie ale duzo jeżdżę miasto i między miastami pare razy w miesiącu autostrada :norty: olej już w tym roku 2 razy wymieniałem fakt wymieniam po 20 tyś bo wole miec bardziej świeży .... teraz okazalo się że musze wymienić drązki kierownicze takie drogi proste w mojej okolicy koszt 500zł za sztuke +( wymiana, zbieżność) w sumie koszt 1600 :mad2: bez rabatu(10-12%) powoli chyba przymierze sie do X1 pod koniec roku moja mała bawareczka dzielnie sluży i szkoda mi jej na te kiepskie drogi :cry2:
Opublikowano
To i ja dodam swoje pięć groszy...

Auto to 120d FL 09.2008, nowy z salonu użytkowany tylko przeze mnie.

12000 - wymiana odbojów amortyzatorów przednich - gwarancja (charakterystyczne skrzypienie przy przejeździe przez śpiących policjantów)

12650 - wymiana gum podstawy sprężyn zawieszenia przedniego - gwarancja

21000 - wymiana kompletu uszczelek zewnętrznych oraz wewnętrznych drzwi przednich oraz tylnych łączenie z kompletem ramek wokół szyb - gwarancja (skrzypienie i trzaski z okolicy szyb bocznych)

doswiadczenia mam dokladnie takie same - auto 8/08,salon -

gumy podstawy sprezyn skrzypia w zimie, zwykle nie trzeba ich wymieniac, wystarczy pokryc specjalnym srodkiem. Podobnie wyglada to w przypadku drzwi przednich, skrzypia ramki plastikowe, ktore ocieraja o metal.

Zasadniczo jest to efekt polskch wertepow, choc w UK maja dokladnie takie same problemy:) - co tym samym przeczy opiniom, ze auta na polski rynek sa gorszej jakosci.

~ The Gator Nation ~
Opublikowano

160 tys km.. Serwisy regularne i do dnia dziejszego 0 usterek.. 118 d z roku 2005..

klima cos smierdzi ale to juz maly problem :wink:

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Panowie,prosze o pomoc.Właśnie stoje przed dokonaniem wyboru.Moge stać sie posiadaczem BMW 118d z 2007r z przebiegiem 50000km,stan idealny,badz tez moge kupic nowego (2008) seata leona 2.0TDI.Jestem zdecydowany na BMW,jednak boje sie czy aby na pewno to auto nie bedzie płatać figli.Chciałem sie dowiedzieć czy ASO BMW jest drogie?Swoja 3 mam dopiero 6 dni wiec jeszcze sie nie przekonalem.Chodzi mi o te 2 rzeczy-powiedzcie mi czy na tle innych aut tj A3,VW golf,leon BMW jest autem spisującym sie ok?I jak z tym ASO?
Kubica GO!
Opublikowano

Ja swoją mam z listopada 2005, jeżdżę nią 6 miesięcy i tylko raz dolałem oleju, a tak to wlewam tylko paliwko i płyn do spryskiwaczy. Chodzi jak szwajcarski zegareczek. Co prawda muszę wymienić w nim tylne zawieszenie, ale wiedziałem o tym w momencie zakupu.

Dużo zależy od tego jak poprzedni właściciel obchodził się z autem. Czy woził w nim worki z cementem, czy tylko jeździł op gazetę do kiosku. No i czy było bite czy nie.

Co do tego czy BMW serii 1 jest drogie? Tak jest drogie! Nowe kosztuje grubo ponad 100 tyś. zł. co dla mnie jest niedorzeczne.

E30, E36, E60, E87, F48