Skocz do zawartości

demontarz miski olejowej w 318i... jakies rady???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wczoraj pekla mi miska jak wkrecalem korek spustowy, potem chcialem go wykrecic i sruba sie ukrecila....

Musze wyciagnac miske ale mysle jak czy uniesc silnik czy odkrecic ta belke ktora ja przyslania, czy moze jest jakis inny sposob, robil to juz ktos kiedys??

p.s. miska w m40 jest na uszczelce jakiejsc czy na sylikon wklejana? i czy miska z 1.6 podejdzie do 1.8 ??

Opublikowano

Witam

Niestety bez demontazu belki sie nie da :(

Od 1,8 pasuje,tylko musisz kupic od modeluE 36,bo od E 30 nie bedzie pasowala.

z tego co wiem ,to jest uszczelka papierowa.

A moze lepiej zaspawac nie zdejmujac?

pozdrawiam

Opublikowano
no myslalem na aucie spawac bo pici pici pekniecie ale czesc srowy od spustu zostala w misce wkrecona i musze ja wyciagnac jakos... :mad2:
Opublikowano

Witam!

miska powinna wyjsc jak sie odkreci sruby od poduszek silnika i lekko go podniesie wtedy miska przejdzie bez zdejmowania belki! (ja przynajmniej tak w swoim is-ie robiłem i wychodziło bez problemu!

co do uszczelki to (znów podepre sie swoim autem) jest gumowa!

tak przynajmniej jest w moim bmw ale w sumie to ta sama seria takze mysle ze ty masz tak samo!

POZDRO!

Opublikowano

krzysiek88333 dobrze napisał.

Odkręc silnik od poduszek i unies go troche to powinna przejśc nad belką i zaoszczedzisz sobie duzo roboty.

Jazda BMW to podobnie jak jazda TIRem tylko zapas miejsca zostawiam po stronie zewnetrznej

http://img389.imageshack.us/img389/8589/obraz037editedeg8.jpg

Opublikowano
jupi...udalo mi sie wykrecic pozostala czaasc srubki z miski.... wkrece nowa srobke na sylikon i zobaczy czy cieknie.. jak nie cieknie to kupie paste aluminiowa i spruboje jeszcze na zewbatrz posmarowac..:D