Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Może parownik zamarza. Mój jak kiedyś na zimnym silniku niechcący przełączyłem na gaz to nierówno chodził i strzelał.

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano

ja też tak miałem

Ale u mnie okazało się, że było za mało płynu w układzie chłodniczym. Było tak, że parownik podawał szron do kompry spalania, zamiast gazu - sprawdź to

Pozdrawiam

BMW - najlepsza metoda na łagodzenie wewnętrznej natury
Opublikowano
witam mam taki problem jak jest silnik zimny i chodzi na gazie na wolnych obrotach to jak dam jej gazu troche to sie dlawii i nie wkreca na obroty :roll: a na benzynie jest ok pozdro
[list=]Gdy odpalisz i jest zimny to może sonda lambda jeszcze nie działać i dlatego tak pracuje.Sprawdz u elektryka lub gazownika po jakim czasie zaczyna pracować lambda bo u mnie troche to trwa nieraz nawet 5 min

Opublikowano
Dobra jak jesteście tacy mądrzy :lol: to mi powiedzcie dlaczego mi na gazie w przedziale od 3000 do 3500 tyś obr silnik całkowićie traci moc, :mad2: Powyżej tego przedziału ponownie odżywa. Dzieje sie to od prędkości około 60-70km/h.Na dwójce jest już odczuwalne , na trójce bardziej i tak im wyżej tym gorzej (logiczne zresztą) :cry2: Co to może być??
Opublikowano
Ja też jestem raczej za reduktorem. Po dopaleniu sprawdz czy się nagrzewa tak samo jak węże od nagrzewnicy jak nie no to moze jakieś małe zapowietrzenie albo ktoś źle podpioł się pod ten reduktor z wężami czasami gazownicy lubią pomylić kolejność węży (ten co na górze dają na dół a ten co ma być na dole dają na górę :)) no i czsami też reduktor mocują w pozycji leżącej a powinien być w pozycji stojacej (pionowo).
http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano
Dobra jak jesteście tacy mądrzy :lol: to mi powiedzcie dlaczego mi na gazie w przedziale od 3000 do 3500 tyś obr silnik całkowićie traci moc, :mad2: Powyżej tego przedziału ponownie odżywa. Dzieje sie to od prędkości około 60-70km/h.Na dwójce jest już odczuwalne , na trójce bardziej i tak im wyżej tym gorzej (logiczne zresztą) :cry2: Co to może być??

jaka masz instalke ??

P.S. Do takich pytan macie osobny topic przyklejony tygrysie i zin19

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

Mam instalke BRC z kompem. Do tej pory spisywała sie bardzo dobrze , jakoś tak nagle jej odbiło i samochód nie nadaje sie na gazie do jazdy po trasie.

P.S Przyznam sie bez bicia ze temat poruszałem na przyklejonym topicu "O instalacjach gazowych " i nikt sie nim nie zainteresował przez tydzień.Myśle że tam można sie wyłącznie pochwalić swoim spalaniem , typem instalki itp.Ale poruszanie tam problemów jest bezsensowe.Obok mojego pytania było jeszcze ze 4 bez odpowiedzi :worried:

Opublikowano

no to juz zadanie dla moda - zeby temat byl przejrzysty :)

Co do twojego problemu - sprawdz stan filtra powietrza oraz filterka od gazu.

Bo kwestia regulacji chyba nie wchodzi w rachube skoro bylo wszystko ok..

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D