Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pisze to z własnego doświadczenia.... i conieco wiem na czym tteraz polega sprowadzanie samochodów....

To, że uzywane nie znaczy odrazu, ze "padaczka" po dzwonie z przekreconym licznikiem...

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Pisze to z własnego doświadczenia.... i conieco wiem na czym tteraz polega sprowadzanie samochodów....

To, że uzywane nie znaczy odrazu, ze "padaczka" po dzwonie z przekreconym licznikiem...

uzywane to uzywane i zaden serwis nie uchroni przed zmeczeniem materialu i zuzyciem itd

i wcale nie znaczy ze grat i bity

a czy bity-wazne zeby bylo dobrze naprawione,a nie wiatrak

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

CZĘŚCI ZA GROSZE-skrzynie od 250zl,mosty tylne od 150zl,zawieszenia,blachy

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano

oczywiscie masz racje ze dobrze naprawiony... problem jednak w tym ze trudno to stwierdzic, a jak spojrzymy na postepowanie niektorych sprzedajacych, w pogoni za zyskiem w sprzedawanych autach nawet paliwa brakuje w baku [nawet ogladajac zdjecia na allegro latwo to zauwazyc], oszczedzaja na czym sie da - trudno wiec spodziewac sie ze naprawa bedzie na oryginalnych nowych czesciach + dokumentacja fotograficzna przed + rzetelne sprawdzenie a nie wbijanie po znajomosci przegladow technicznych [najczesciej cwiareczki poloweczki itp. - ja dziekuje za takie twory nie spelniajace norm fabrycznych], nie raz bylem swiadkiem rozmow "handlarzy" ktorzy przechwalali sie jak udalo sie im klienta przekrecic [mialo to miejsce w kolejce w serwisie po czesci], jak smiali sie ze to kryminal takie mielonki sprzedawac i dobrze ze nikt nie pojechal do aso bo nie dalo by sie tego sprzedac [mowa o jakies X5 za 140 tys. - podobno im drozsze auto tym wiecej mozna zarobic] - co kupuja wobec tego w aso bmw? za czym ta kolejka:) niestety jedynie te czesci ktore nie maja zamiennikow lub sa tansze niz uzywane z anglikow lub rozbitkow [wszelkie plastiki i nie typowe czesci itp.] ale nie koniecznie elementy ktorych nie widac, co sie da to kleja i robia inne prowizorki. nie trzeba byc specjalnym fachowcem aby stracic zaufanie do tego typu radosnej tworczosci, nie mowie ze tak postepuja wszyscy ale wg jakiego klucza wyeliminowac te "czarne owce"

niestety odsetek naiwnych w tym kraju jest raczej constans:)

oczywiscie kazdy ma prawo wyboru i chyba tego tu brakuje rzetelnej informacji, niech bedzie ze wypadkowe auto ale niech nikt nie wciska kitu ze jest inaczej - szczegolnie w opisie potem zaufanie do opisow spada na tyle ze nawet jesli ktos napisze prawde to nikt w to nie wierzy - paranoja

pozdrawiam,

darek

ps. moze rozwiazaniem bylby model amerykanski tam po nr VIN za posrednictwem internetu odplatnie mozna wiedziec o aucie wszytsko, kiedy kto co naprawial i mysle ze trudno cos ostro przekrecic!

ps2. co do allegro to tak jak to ma miejsce w przypadku odziezy / perfum itp. gdzie osoby sprzedajace na "stadionach" przeniosly sie w wirtualny swiat i tu jeszcze szerzej wykorzystuja naiwnosc ludzka [oryginalne podrobki] tak mam wrazenie ze cos podobnego dzieje sie w dziale motoryzacyjnym - zupelnie jak na gieldzie [jak ktos nigdy nie byl to polecam wycieczke na gielde samochodowa np. w poznaniu [przezmierowie] naprawde mozna zdobyc nowe doswiadczenia i zobaczyc "inny swiat", ktory rzadzi sie swoimi prawami z ktorych glowne to ZYSK za wszelka cene! naprawde kupic i sprzedac mozna wszystko

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
Opublikowano

No dobra. Może ktoś z was widział te samochody na żywo i moze mi o nich coś wiecej powiedziec??

jeden

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3929629

dwa

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4195170

i trzy

http://moto.gratka.pl/tresc/bmw-530-klimatronik-3-0-turbo-diesel-8162376.html?w=6a52fbc06c5699d6&s=1

prosze nie patrzcie na przebieg bo wiadomo że kręcone, chodzi mi o to czy zadbane, czy silnik dobrze chodzi i czy w ogóle pakiety się zgadzają. Jedna z nich jest podobno w M pakiecie, ale jakoś dziwnie ten M pakiet wygląda. Moglibyście cos o tym napisac??

pisze tutaj, bo niechcem noweto wątku zaczynać a ten jak by nie patrzieć dotyczy zakupu e39 :)

Niewiem równiez który silnik lepszy, m57 przed czy po lifcie?

dzięki za wszelkie info

Błogosławieni, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie ubierają tego w słowa.
Opublikowano
No dobra. Może ktoś z was widział te samochody na żywo i moze mi o nich coś wiecej powiedziec??

jeden

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3929629

dwa

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4195170

i trzy

http://moto.gratka.pl/tresc/bmw-530-klimatronik-3-0-turbo-diesel-8162376.html?w=6a52fbc06c5699d6&s=1

prosze nie patrzcie na przebieg bo wiadomo że kręcone, chodzi mi o to czy zadbane, czy silnik dobrze chodzi i czy w ogóle pakiety się zgadzają. Jedna z nich jest podobno w M pakiecie, ale jakoś dziwnie ten M pakiet wygląda. Moglibyście cos o tym napisac??

pisze tutaj, bo niechcem noweto wątku zaczynać a ten jak by nie patrzieć dotyczy zakupu e39 :)

Niewiem równiez który silnik lepszy, m57 przed czy po lifcie?

dzięki za wszelkie info

tu jest z Mpakietem

http://otomoto.pl/bmw-530-530d-m5-C4176502.html

Opublikowano

W sumie powinienem napisac: Nie chce automatycznej skrzyni, i na M pakiecie tez mi raczej nie zależy. Chodzi mi o to czy istnije w ogóle cos takiego jak "komfort z M pakiet" no i wolałbym przeznaczyc na samochód do 10 tys euro a nie 15.

Najbardziej zależy mi na tym żeby silnik był dobry. Nie chce miec nawigacji ani TV w samochodzie, za skóre również dziękuje. Wystarczy mi welur, jakaś plamka na tapicerce tu czy tam też mnie nie przeraża, podobnie jak gdzieś bedzie lekko przetarta. Kazdy element tapicerki można wymienić i jest to zdecydowanie tansze niż wymiana silnika. Jak dla mnie ten samochód ma poprostu jeździć, ma być wygodnie i bez niespodzianek,a jak jade to nie patrze w TV:)

I jeszcze ta:

http://www.autotrader.pl/details,29161,100662705.asp#pageBody

Opublikowano
W sumie powinienem napisac: Nie chce automatycznej skrzyni, i na M pakiecie tez mi raczej nie zależy. Chodzi mi o to czy istnije w ogóle cos takiego jak "komfort z M pakiet" no i wolałbym przeznaczyc na samochód do 10 tys euro a nie 15.

Najbardziej zależy mi na tym żeby silnik był dobry. Nie chce miec nawigacji ani TV w samochodzie, za skóre również dziękuje. Wystarczy mi welur, jakaś plamka na tapicerce tu czy tam też mnie nie przeraża, podobnie jak gdzieś bedzie lekko przetarta. Kazdy element tapicerki można wymienić i jest to zdecydowanie tansze niż wymiana silnika. Jak dla mnie ten samochód ma poprostu jeździć, ma być wygodnie i bez niespodzianek,a jak jade to nie patrze w TV:)

I jeszcze ta:

http://www.autotrader.pl/details,29161,100662705.asp#pageBody

Rachunek Prosty

maly wypas tani samochod przy zamowieniu tez sie nabywca sugerowal bedzie tanszy a co za tym idzie nie zabardzo go stac zeby servisy robic w ASO !!!zazwyczaj takie Auta maja 2-3 wlascicieli w DE potem jada do PL i maja dalej okolo 200kkm przejechane.

Jeszcze Raz napisze Auta z silnikami 3.0 D nikt nie kupuje zeby robic 5-10 tkm , one sa odpowiednie drogie w ubezpieczeniu i podatku drogowym srednio 1000 euro rocznie wiec jaki sens mial by Niemiec dokladac do Auta Kalkulacja diesla zaczyna sie od 30.000 km rocznie a przy 50-70kkm mozna zaoszczedzic na dobry urlop. Wiec w tej konstelacji co szukasz to raczej jakiegos niedobitka znajdziesz.

9 lat i 180kkm wychodzi 20kkm rocznie to jest jazda po samym miescie wiec silnik jest dodatkowo zmeczony czestym gaszeniem i odpalaniem.

Czesto ludzie myla sie z przeznaczeniem Diesla do benzyny jezdzisz malo kup benzyne jezdzisz duzo kup diesla , nie masz kasy kup dojechanego diesla a reszta kasy zaoszczedzonej przy kupnie sie szybko znajdzie na naprawy . Przebieg 300kkm dla 4 letniego diesla to najlepszy przebieg bo w 80% przejechal to na Autostradach z srednia predkoscia 130km/h.

Opublikowano

Jeszcze wierzysz w to że te przebiegi podane w ogłoszeniach są prawdziwe?? :duh:

Odrazu mówie że nie o przebieg mi chodzi tylko o to czy jest samochód zadbany. JEśli o to Ci chodzi to stać mnie na późniejszy servis tego samochodu. Niewidze tylko powodu żeby dawać za samochód 10 000 pln więcej tylko dlatego że ma skóre i navi i dlatego że moge. Mi sie to poprostu nie podoba a nie zależy mi na samochodzie żeby sie nim pokazac tylko ma mi być w nim wygodnie i przyjemnie sie nim jeździć.

Są gusta i gusciki, jedni chcą mieć automat, skóre i komp wielkości lodówki a ja chce mieć porządny samochód w manualu i welurowych siedzeniach. Tylko że nie o tym mieliśmy rozmawiać :8)

BTW niewiem dla kogo jest NAVI w samochodach. Jak to jest, nie zna się własnego miasta czy nie umie czytać map?? :mrgreen:

Opublikowano

ta stoi w komisie tuz przy gieldzie samochodowej nie polecam miejsca - odpowiedz sobie sam dlaczego:)

a jesli chodzi o ten konkretny egzemplarz to dam sobie reke uciac ze rak temu go widzialem jak zaczynalem szukac, pojechalem aby zobaczyc i okazalo sie ze ktos go kupil bo juz nie bylo go na placu a jesli to nie jest stare ogloszenie to auto wrocilo ciekawe dlaczego:)

na pierwszy rzut oka 98 a lampty jak 2001 kierownica od trojki - wg. mnie takiej nigdy nie montowali w e30 ale oczywiscie kierownice pasuja z roznych modeli

pozdrawiam,

darek

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
Opublikowano

na pierwszy rzut oka 98 a lampty jak 2001 kierownica od trojki - wg. mnie takiej nigdy nie montowali w e30 ale oczywiscie kierownice pasuja z roznych modeli

pozdrawiam,

darek

Kierownica jest jak najbardziej oryginalna z E39, co prawda rzadziej spotykana ale od tego modelu. A to że ma lampy i grill z wersji po liftingu, to nie musi od razu świadczyć o dzwonie. Wiele osób zmienia lampy na nowe, bo są o wiele ładniejsze (sam tak zrobiłem). Tym bardziej że zderzaki są od M-pakietu i ładne, duże felgi. Ktoś po prostu chciał zadbać o wygląd ze szczegółami.

Auto na pierwszy rzut oka ładne, szczegółowo ciężko ocenić, bo za małe zdjęcia. Cena też normalna. Warto obejrzeć je bliżej.

Opublikowano

widzialem sporo e39 i w zadnym poza tym takiej kierownicy, chetnie zobaczylbym przyklad innego egzemplarza,

taka kierownica byla na 100% w e36 w z3 ale nie w e39 z 1998 z m-pakietem albo ten m-p byl dokladany albo kierownica byla inna bo na pewno sportowa 3 ramienna byla tylko z poduszka taka jak duze serducho:)

tak jak napisalem rok temu jak zaczynalem szukac e39 to bardzo mi sie spodobala ze zdjec i ze mam blisko to pojechalem ale okazalo sie ze juz zostala sprzedana wiec albo to nie byla prawda albo cos jest z tym autem bo znow wrocilo do "obiegu"

i ten przebieg? 10 lat i tylko tyle nie wierze w tym komisie same taki kwiatki wystawiaja "bez wypadkowe"

pozdrawiam,

darek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

darcik, taka kierownica byla zakladana w e39 przed liftem, jest to kierownica sportowa, po lifcie kierownica sportowa wyglada tak jak u mnie

przebieg - oczywiscie, ze krecony, kwestia tylko, czy ktokolwiek przy zdrowych zmyslac w ten przebieg uwierzy...

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
darcik, taka kierownica byla zakladana w e39 przed liftem, jest to kierownica sportowa, po lifcie kierownica sportowa wyglada tak jak u mnie

przebieg - oczywiscie, ze krecony, kwestia tylko, czy ktokolwiek przy zdrowych zmyslac w ten przebieg uwierzy...

ok, wierze ze mogly byc choc wydlada z ta kierownica dziwnie:)

mnie zastanawia jedno, jesli ogloszenie jest aktualne to dlaczego auto wrocilo skoro juz bylo sprzedane - ci w komisach zawsze cos kombinuja i kreca!

pzd.

darek

Opublikowano
widzialem sporo e39 i w zadnym poza tym takiej kierownicy, chetnie zobaczylbym przyklad innego egzemplarza,

taka kierownica byla na 100% w e36 w z3 ale nie w e39 z 1998 z m-pakietem albo ten m-p byl dokladany albo kierownica byla inna bo na pewno sportowa 3 ramienna byla tylko z poduszka taka jak duze serducho:)

tak jak napisalem rok temu jak zaczynalem szukac e39 to bardzo mi sie spodobala ze zdjec i ze mam blisko to pojechalem ale okazalo sie ze juz zostala sprzedana wiec albo to nie byla prawda albo cos jest z tym autem bo znow wrocilo do "obiegu"

i ten przebieg? 10 lat i tylko tyle nie wierze w tym komisie same taki kwiatki wystawiaja "bez wypadkowe"

pozdrawiam,

darek

http://moto.allegro.pl/item295880799_piekne_bmw_528_z_niemiec_serwisowane_188_tys_km.html

http://moto.allegro.pl/item298531778_atrakcyjna_bmw_525_170km_sprowadzona_z_niemiec.html

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4158100

tu jest kilka przykładów że to kiera od E39, a poniżej link do RealOEM.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DD31&mospid=47539&btnr=32_0699&hg=32&fg=35

I czy masz 100% pewności że to jest to samo auto które zamierzałeś obejrzeć ROK TEMU?? Jeśli masz taką pewność, to gratuluję rewelacyjnej pamięci wzrokowej. :cool2:

Opublikowano

jestem pewien bo po pierwsze szukalem czarnej 530d touring po drugie felgi [mam teraz takie same] juz wtedy mi sie spodobaly i jasna skora w srodku i na pewno byl czarny wtedy myslalem ze takie lampy maja wszystkie e39:) dzis juz wiem ze nie dlatego tym bardziej majac dzisiejsze doswiadczenie i wiedze bym go nie kupil, dlatego mysle ze jestem w stanie sie wczuc w osobe ktorej spodoba sie auto i che kupic bo sam taki bylem ale to co mnie najskuteczniej wyleczylo z pospiechu byl wyjazd do niemiec co autohandel to gorzej [turas arab i jakis wloski mix] i kazy probowal wcisnac "szrota" a jak sobie przypomne to na dzien dobry sporo reczy nei dzialalo: wycieraczki tyl, zniszczone wnetrze, wszedzie brudne popielniczki i napisane ze wlasciciel nie palacy, "obwieszone tyly - dzis juz wiem ze to uszkodzone poduszki nivo - wtedy smiali sie ze mnie mowili ze to normalne i wlaczali silnik i auto wedrowalo do gory zupelni ejakby to byl citroen], poniszczone uszczelki nie tylko kirowcy, pobrudzona tapicerka no i najlepsze pytanie ilu wlascicieli i mowia mi ze jeden, potem okazalo sie ze jeden w niemczech a wczesniej we wloszech cala litania w jakims odpowiedniku briefa ale trudno stwerdzic czy ta "szmata byla prawdziwa"

niezla lekcja "kupowania"... ktora uswiadomila mi ze auto za 10k euro to niestety szrot i dala do myslenia jak to mozliwe ze u nas w komisach i na allegro duzo lepsze [lepiej podpicowane] egzemplarze mozna kupic taniej, skad ci ludzie biora te auta... :)

wracajac do egzemplarza z przezmierowa to proponuje spojrzec na zdjecie tylu z otwarta klapa na pierwszy rzut oka widac ze jakos krzywo przypada koncowka wydechu...

pozdrawiam,

darek

ps. ci sami wlasciciele maja jeszcze jeden komis na bardzo duzym placu stoja w duzej mierze rozbitki [takie konkretne] i same chodliwe modele:)

ps2. juz po poscie Bono uwierzylem ze bywaja takie kierownice, a teraz jestem pewien na 102%, zapewne to iz nie wdywalem takiej bylo zwiazane ze z tym ze pozniej szukalem juz tylko po liftingu:)

Opublikowano

Ja powiem tak

Jeśli cena rynkowa auta jest ok.50.000 zł, a my zapłacimy za auto powiedzmy 35.000 zł, to niestety ale tą różnice trzeba będzie wcześniej czy później dołożyć.

Okazii nie ma, tzn. są ale trafiają się jak ślepej kurze ziarno.

O oszustwach handlarzy można by książkę napisać i conajmniej połowę z nich zamknąć za niezgodność opisu z produktem.

Ja np. moją kupiłem taniej niż wskazywał to rynek, ale zgodziłem się z faktem że obity był praktycznie każdy element blacharski i w zawieszenie trzeba było wsadzić ponad 2 tysie.

Prawda jest taka, (niestety niektórym wydaje się że jest inaczej), że niemiec dobrego auta nie sprzeda, bo mu się to nie opłaca.

Tylko u nas sprzedaje się auta, bo ma się kaprys na nowe. (skąd oni biorą kasę :) )W każdym innym kraju jeśli wóz jest ok to nim jeżdźą dopuki utrzymanie go przestanie być opłacalne.

P.S. Zrobiło sie 5 stron postów, wnieśliśmy do tematu swoje spostrzeżenia, ale na boga, jak ktoś kiedyś bedzie szukał 530 d, to nie będzie wstanie przebrnąć nawet przez pierwsze 2 strony.

Może pora zakończyć ten temat, bo o handlu autamu mozna by bez końca pisac, codziennie podając nowe przykłady jakto na każdyn kroku jesteśmy kopani po tyłku.

Opublikowano
Prawda jest taka, (niestety niektórym wydaje się że jest inaczej), że niemiec dobrego auta nie sprzeda, bo mu się to nie opłaca.

Tylko u nas sprzedaje się auta, bo ma się kaprys na nowe. (skąd oni biorą kasę Smile )W każdym innym kraju jeśli wóz jest ok to nim jeżdźą dopuki utrzymanie go przestanie być opłacalne.

.

Dla kazdego kierowcy w PL Stan techniczny ma rozne kryteria i na tym bazuje rynek samochodowy w PL. Nadal jestem zdania iz Auto ktore stoi na Placu pod tablica BMW bedzie o niebo lepsze jak te co jest na sprzedaz na Alegro lub OtoMoto.

Auta z duzym przebiegiem sa bardzo tanie i te oto pojazdy laduja w PL !!!! nie mowie juz o dzwonach ktore to sa najlepszym produktem na zarobienie kasy dla Polakow