Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam okazje kupić 530d za 33 tyś z przebiegiem 183 tyś ( pewny)2001r. Prosze doradzcie mi czy to duży przebieg na diesla i za tą kwotę sie opłaca?
BMW było jest i będzie.
  • Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Mam okazje kupić 530d za 33 tyś z przebiegiem 183 tyś ( pewny)2001r. Prosze doradzcie mi czy to duży przebieg na diesla i za tą kwotę sie opłaca?

Jak masz pewny przebieg i jestes tego pewien to wydaje mi się że się opłaca. Zależy jeszcze co jest w środku. No i najważniejsze jak chodzi silnik i skrzynia. Bo po 200k tyś można wiele rzeczy z silnikiem zrobic.

Błogosławieni, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie ubierają tego w słowa.
Opublikowano

Auto wygląda na taki przebieg jak na liczniku w 2005 miało 111 tyś w książce i na rachunku z wymiany oleju i tp. Praca super, jeździłem tym.

Sam już nie wiem :(

BMW było jest i będzie.
Opublikowano

smieszne.ciekawe kiedy mozna wam dogodzic-albo za tanio, albo za drogo, nigdy dobrze.przebieg albo za maly albo za duzy,zawsze cos nie tak :mad2:

paranoja :mad2:

niech chlopak obejrzy auto i jesli jest ok to warto za ta kase.

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

CZĘŚCI ZA GROSZE-skrzynie od 250zl,mosty tylne od 150zl,zawieszenia,blachy

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano

jeśli kolega pyta to znaczy że chce poznać czyjąś opinię

moim zdaniem taki przebieg to jest nic dla tego silnika jeśli był dobrze traktowany a cena rzeczywiście jakaś okazyjna radzę sprawdzić w ASO i jeśli jest ok to kupuj i rozkoszuj się jazdą tym wspaniałym autem Jestem posiadaczem E39 od pół roku i codziennie gdy wsiadam za kółko czuje dreszczyk emocji ale na trasie dopiero rozwija skrzydła i jaki komfort

polecam i pozdrawiam

M-PAKIET

Colour ORIENTBLAU METALLIC

Skórka BEżOWA

8,5 l/100km w mieście

Opublikowano
Nie dodałem, że ona jest w automacie. To chyba nic nie zmienia? A wzimie nie ma problemu z odpalaniem takiego diesla?
BMW było jest i będzie.
Opublikowano

Oczywiscie ze warto,

eh w kolko sie powratzam, ale ...

zobacz ile w niemczech cena sie takie auta, tylko nie 1 strona wyszukiwania z tureckimi "okazjami", jesli uwaznie sie przygladniesz dojdziesz do wnisoku ze cenia sie o wiele wiecej.

Pozostaje ci problem do rozwiazania:

- czy sprzedajacy jest bardzo dobrym czlowiekiem i chce zrobic komus przyjemnosc i oddac swoje autko za 70 % wartosci bo spi na kasie i mu nie zalezy, ewentualnie pomieszalo mu sie w glowie, eweutualnie jest fanatykiem polakow z lawetami i chce im oddac swoje auto zeby nie musieli sie meczyc i szukac :)

- auto jest tyle warte, czyli niewiele i moze cie kosztowac w naprawach w niedlugim czasie, polowe z tego co za nie zaplaciles.

Moim zdaniem nie warto....

Nie wierzcie w mega okazje ...

Nie wiem czemu ktos z was nie wcieli sie w role sprzedajacego i pomysli tak:

Hmmmm mam fajne e39 o ktore dbalem i serwisowalem. Wlozylem kupe kasy na serwisy w ASO i nie katowalem go. Ale coz musze je sprzedac. Widze ze takie zadbane auta cenia sie w granicach 50-60 tys zl.

Wiec dlaczego mam sprzedac swoje za 30 000 ? oczywiscie sprzedam je za 57 000 ewentualnie opuszcze na 55 000, bo tyle jest warte. Wkoncu nie jestem glupi zeby oddac za pol darmo cos o co tak dbalem, itd itp

Mysle ze kazdy wie o czym pisze ..

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano

ja mam tez 2001 prawdziwego przebiegu [w 2005 miala 138 tys. a srednio robila przebiegi 25 tys rocznie] i pelne wyposazenie i nie sprzedalbym za taka kwote [wiem za ile kupilem i jak szukalem to nie bylo w dobrym i zadbanym stanie w tej cenie] wiec dla mnie cos musi byc nie tak, oczywiscie nie widzac auta ani nie majac jego specyfikacji trudno cokolwiek blizej powiedziec

np. na mobile z takim przebiegiem kosztuje znacznie wiecej:

http://sprzedambmw.pl/13999euro.pdf

http://sprzedambmw.pl/15900euro.pdf

http://sprzedambmw.pl/18990euro.pdf

http://sprzedambmw.pl/19990euro.pdf

i sa to oferty privat :cool2: - a wiec niemiec nie jest glupi co juz wielokrotnie bylo potwierdzane na tym forum! podobnie sie maja ceny w salonach, natomiast jedynie tureckie komisy oferuja okazyjne egzemplarze z cieplych krajow :dance:

a do tych cen trzeba doliczyc oplaty [akcyza 13,6%] :mad2:

wiec nie jestem w stanie uwierzyc ze zadbane auto moze kosztowac 33 tys. [9500 euro] - nie chodzi o to ze ktos chce tanio sprzedac, tylko o powod dla ktorego mialby obic prezent? ja nie widze takiego powodu a wiec wie o czyms co sklania go do sprzedazy po zanizonej cenie i szuka "losia"!

natomiast "problemowy" egzemplarz moze - naprawiajac mozna wowczas dojsc do cen zadbanych egzemplarzy - jednak chyba szkoda i czasu i nerwow i nigdy to nie bedzie to samo:)

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

zauwazylem, ze na tym forum ostatnio najwiecej tematow o kupnie 530d... fajnie, widze, ze jest popyt, a kiedys w koncu bede zmuszony pozegnac sie z ta bunia... ale nie o tym...

dane samochodu jakie podales jednoznacznie wskazuja, ze nie warto sie w ten samochod pchac... chyba, ze sprzedaje ci go twoj tata prezentujac kilkadziesiat tysiecy...

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Hmmmm mam fajne e39 o ktore dbalem i serwisowalem. Wlozylem kupe kasy na serwisy w ASO i nie katowalem go. Ale coz musze je sprzedac. Widze ze takie zadbane auta cenia sie w granicach 50-60 tys zl.

Wiec dlaczego mam sprzedac swoje za 30 000 ? oczywiscie sprzedam je za 57 000 ewentualnie opuszcze na 55 000, bo tyle jest warte. Wkoncu nie jestem glupi zeby oddac za pol darmo cos o co tak dbalem, itd itp

Mysle ze kazdy wie o czym pisze ..

Popieram!!! :cool2:

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
Opublikowano

zauwazylem, ze na tym forum ostatnio najwiecej tematow o kupnie 530d... fajnie, widze, ze jest popyt, a kiedys w koncu bede zmuszony pozegnac sie z ta bunia... ale nie o tym...

dane samochodu jakie podales jednoznacznie wskazuja, ze nie warto sie w ten samochod pchac... chyba, ze sprzedaje ci go twoj tata prezentujac kilkadziesiat tysiecy...

Racja, popyt duzy tylko nie ten przedzial cenowy.

Pewnie i tak wielu kupi takie okazje, a potem forum bedzie zawalone pytaniani co sie moglo zepsuc, albo dlaczego slabo ciagnie. A potem placz i rozpacz ze nagle na jakas naprawe trza bedzie 10 tys wylozyc...

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano
Samochód jest faceta co ma firme budowlaną i drugie auto co ma to 530 ale 2007r, które kupił chyba niedawno.
BMW było jest i będzie.
Opublikowano
Samochód jest faceta co ma firme budowlaną i drugie auto co ma to 530 ale 2007r, które kupił chyba niedawno.

wklej zdjecia, historie auta, od kiedy ten facet jest jego wlascicielem itp.

piszesz ze chyba kupil niedawno niestety "chyba" i "prawie" robia ogromna roznica jesli chodzi o potwierdzone fakty i tylko na takich trzeba bazowac!

pozdrawiam,

darek

ps. musisz tez troche ochlonac, wiem jak to jest z kupnem czegos o czym sie marzy, czesto nie zauwazamy wielu rzeczy i to lezy w naszej naturze szukamy usprawiedliwienia i wytlumaczenia ze przeciez na pewno wszystko jest ok - zachowania doskonale znane psychologom:)

Opublikowano
Chyba niedawno, to znaczy, że nie wiem czy tydzień temy czy 2 miesiące_ale ma,. Postaram sie zrobić zdjęcia.
BMW było jest i będzie.
Opublikowano
Chyba niedawno, to znaczy, że nie wiem czy tydzień temy czy 2 miesiące_ale ma,. Postaram sie zrobić zdjęcia.

rozumiem

zrob rowniez zdjecia wnetrza - fotel podloga przy pedalach kierownica

zdabadz nr vin i sprawdz w serwisie czy jest zarejestrowany w systemie bmw

pozdrawiam,

darek

ps. moze warto zapytac sprzedajacego dlaczego chce tak tanio sprzedac moze sie zmiesza i powie prawde:)

Opublikowano

Jak ma firme to raczej jest zdrowy na umysle i wie jak zacenic auto

Wiec jesli ceni ponizej sredniej krajowej to wie czemu :twisted:

Opublikowano
Jak to jest z tym nr VIN? Kiedyś podał mi vin pewien koleś od BMW i jak zadzwoniłem to poinformowano mnie, że tylko ten serwis mi poda dane auta w którym był serwisowany i, że tak w polsce jest, że centralnego rejestru nie mają. W 2 serwisach tak stwierdzili. Jak coś będzie nie tak to w śród benzyn zacznę szukać 2001-2002r
BMW było jest i będzie.
Opublikowano
Jak to jest z tym nr VIN? Kiedyś podał mi vin pewien koleś od BMW i jak zadzwoniłem to poinformowano mnie, że tylko ten serwis mi poda dane auta w którym był serwisowany i, że tak w polsce jest, że centralnego rejestru nie mają. W 2 serwisach tak stwierdzili. Jak coś będzie nie tak to w śród benzyn zacznę szukać 2001-2002r

Mi tez tak mowili, ale podobno to nie prawda i moga sprawdzic.. podobno.

Opublikowano
Jak się bedzie przebieg zgadzać to bym brał, nawet jakby trzeba było w nią włożyć z 10 tysi.

Moze i masz racje tylko wiesz jak to jest z super okazjami.

Wlozy 10 000 pojezdzi pol roku cos sie sypinie ostro i znowu wlozy 10 000... a w niezadbanym aucie to nie jest trudne

Opublikowano
Jak się bedzie przebieg zgadzać to bym brał, nawet jakby trzeba było w nią włożyć z 10 tysi.

powinni podac nie zawsze chca telefonicznie ktos pisal ze rozwiazaniem jest fax, ja bylem osobiscie w poznaniu w aso bmw-smorawinski.pl i podali bez problemu - odczytali z wewnetrznej sieci bmw

a co do 10 tys. to mozesz sie zdziwic ze znacznie wiecej, ja kupujac zadbane auto w bardzo dobrym stanie, mialem do zrobienia tylko drobiazgi w stylu oska tylnej wycieraczki, eksploatacyjne rzeczy w stylu poduszki pod silnikiem, olej w skrzyni + filtry, olej w silniku + filtry [naprawde sporo oleju wchodzi i jest drogi al enie mozna oszczedzac], filtr powietrza, plyn hamulcowy, tarcze hamulcowe + komplety klockow przod i tyl, jakas tam gumowa uszczelka, pompka spryskiwacza, przycisk otwierania szyber dachu - jego podswietlanie, testy po podpieciu do komputera m.in. wtryskow, tez stopnia sprezania podczas jazdy itp.

i calosc kosztowala mnie 6tys. a wiec latwo sobie wyobrazic ile moze kosztowac powazniejsze uszkodzenie [ukryta wada]:modlitwa:

przed zakupem polecam lekture:

http://www.sprzedambmw.pl/bmw%20_%20txt.pdf

:twisted2:

pozdrawiam,

darek

Opublikowano

powinni podac nie zawsze chca telefonicznie ktos pisal ze rozwiazaniem jest fax, ja bylem osobiscie w poznaniu w aso bmw-smorawinski.pl i podali bez problemu - odczytali z wewnetrznej sieci bmw

a co do 10 tys. to mozesz sie zdziwic ze znacznie wiecej, ja kupujac zadbane auto w bardzo dobrym stanie, mialem do zrobienia tylko drobiazgi w stylu oska tylnej wycieraczki, eksploatacyjne rzeczy w stylu poduszki pod silnikiem, olej w skrzyni + filtry, olej w silniku + filtry [naprawde sporo oleju wchodzi i jest drogi al enie mozna oszczedzac], filtr powietrza, plyn hamulcowy, tarcze hamulcowe + komplety klockow przod i tyl, jakas tam gumowa uszczelka, pompka spryskiwacza, przycisk otwierania szyber dachu - jego podswietlanie, testy po podpieciu do komputera m.in. wtryskow, tez stopnia sprezania podczas jazdy itp.

i calosc kosztowala mnie 6tys. a wiec latwo sobie wyobrazic ile moze kosztowac powazniejsze uszkodzenie [ukryta wada]:modlitwa:

przed zakupem polecam lekture:

http://www.sprzedambmw.pl/bmw%20_%20txt.pdf

:twisted2:

pozdrawiam,

darek

Dokladnie tak, kilka drobiazgow typu olej, ktory jak kupilmy Castrola SLX czy jak to sie nazywa to koszt 82 zl za litr :)

Potem tu jakas drobinka, tam, tu 100 tam 300...robota..., i wyjdzie ze do zadbanego i dobrego auta trzeba na starcie wpakowac kilka tysiecy bo poprostu sa to elementy ktore sie zurzywaja.

Moj poprzedni wlasciciel na szczescie zrobil 4000 tys km przed sprzedaza duzy przeglad :D bo widocznie mu sie zapalilo to pojechal. Przez to do autka nie musialem dokladac praktycznie nic.

Strach myslec o kosztach gdy trzeba wymienic to co sie normalnie zurzywa + dodatkowo jakies defekty mechaniczne/elektryczne, wtedy 10 000 to moze sie okazac ze trzeba na start.....