Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://motoryzacja.interia.pl/hity_dnia/news/bmw-m3-cabrio,1043005

Widzę, że biały coraz modniejszym kolorem się staje - chociaż podobno takie były przewidywania. Widac to było tez po tych rozbitych BMW,które płynęły do Stanów -też sporo bialych było :)

A poza tym fajne auto :)

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

Opublikowano
i znowu interia podaje "rzetelne" informacje! wszyscy wiemy ze m3e92 (coupe) ma 4,8s do setki, a oni pisza o jakis 5,3 i ze cabrio pewno bedzie miec 5,8. niedlugo napisza ze m3 cabrio rozpedza sie jak maluch:) denerwuje mnie ten portal
"there's more to living than only surviving"
Opublikowano
Co do koloru, to nie pasuje on do wszystkich samochodów - jak dla mnie białe E36/E34/E46 i jeszcze pare wyglądały by fatalnie. A największy koszmar jaki widziałem to białe BMW E60 i białe Audi A6.
Opublikowano
i znowu interia podaje "rzetelne" informacje! wszyscy wiemy ze m3e92 (coupe) ma 4,8s do setki, a oni pisza o jakis 5,3 i ze cabrio pewno bedzie miec 5,8. niedlugo napisza ze m3 cabrio rozpedza sie jak maluch:) denerwuje mnie ten portal

kabrio w manualu przyspiesza w 5,3 sekundy do setki a przy sekwencji 5,1 sekundy, pomili slowa tam zamiast coupe powinno byc convertible i bedzie ok

"Za to całkowitą nowością będzie automatyczna, dwusprzęgłowa, siedmiobiegowa skrzynia nazwana m.DKG. To analogiczne rozwiązanie do tego, które z powodzeniem stosuje już Volkswagen (DSG). Nowa skrzynia ma zastąpić dotychczas stosowaną w M3 zautomatyzowaną przekładnię SMG, i ma być szybsza od skrzyni manualnej."

no ale tutaj to pelno pomylek , nowa skrzynia dla wszystkich odmian M3 E92 nazywa sie M DCT. Co do volkswagena to bez komentarza,oni nie maja takiej skrzyni do takich duzych silnikow,,moze przy malych silnikach tak, tym bardziej ze do RS6 nie wlozyli nic takiego ,tylko normalny automat. Co do SMGIII, taka skrzynia nigdy nie byla tam oferowana w M3, wylacznie manual. SMGIII jest w M5/M6

"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
Opublikowano
Jeśli chodzi o mnie to już wiem jakim autem bede jeździć za 8-10 lat :mrgreen: , to cabrio jest naprawde tłuste :D , szkoda tylko że ma hardtop :x . Ogólnie to DUBAJ STYLE RULEZZ :!:

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
Co do koloru, to nie pasuje on do wszystkich samochodów - jak dla mnie białe E36/E34/E46 i jeszcze pare wyglądały by fatalnie. A największy koszmar jaki widziałem to białe BMW E60 i białe Audi A6.

zgadzam sie po czesci , mnie sie nie podoba M5 E60 w kolorze bialym

a tutaj to kabrio wyglada jak samochod dla pedalka, bardziej tutaj pasuje jakis ciemniejszy kolor,moim zdaniem

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img.interia.pl/motoryzacja/nimg/BMW_cabrio_2258084.jpg

"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
Opublikowano

Ta tfu tfu emka jest zwyczajnie koszmarna i bynajmniej nie chodzi o kolor. Jeszcze sztywny dach wsadzili..., ten "sportowiec" goły waży ponad 1800kg :clap:

W jakiejś gazecie, auto-moto?, podawali, że zwykłe coupe ma 5,1s do 100, jeszcze nie czytałem testu, który potwierdzałby dane fabryczne tej 340i.

Dobra skrzynia, ale moim skromnym zdaniem tego projektu już nic nie uratuje. :(

Opublikowano

hmmm jeśli chodzi o sprzedaż tego modelu to myśle że uratuje, bo M3 E92 sprzedaje sie świetnie, a zapisy na ten model były już dawno przed premierą, myśle że cabrio odniesie również wielki sukces chociażby z tego powodu że to właśnie cabrio, na rynkach niemieckim i amerykańskim będzie sie sprzedawać jak ciepłe bułeczki.

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano

hmmm jeśli chodzi o sprzedaż tego modelu to myśle że uratuje, bo M3 E92 sprzedaje sie świetnie, a zapisy na ten model były już dawno przed premierą, myśle że cabrio odniesie również wielki sukces chociażby z tego powodu że to właśnie cabrio, na rynkach niemieckim i amerykańskim będzie sie sprzedawać jak ciepłe bułeczki.

Kujon, wiesz doskonale, że nie o tym mówię. Że 340i, w dodatku ze znaczkiem m na klapie będzie sukcesem marketingowym, w to nie wątpię.

Jakieś 2 lata temu czytałem wywiad z szefem m. Gość mówił np, że wiedzą dosonale, iż wersja em x5 sprzedawałaby się świetnie i koncern zarobiłby krocie, ale oni takiej "emki" nie wypuszczą, bo m gmbh to nie przystoi.

Fakt, em cross country jeszcze nie ma, ale cierpliwości, cierpliwości...

ps. symptomatyczny jest tytuł tego wątku, czekamy na "uniwersalne m" hybrid, dyzel, w kombi i koniecznie z hakiem...

pzd.