Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a co jeszcze tam napisali, masz może link ?:) wiesz może czy dostaną je na stałe ? jakie nadwozie i kolorek ? sorki za tyle pytań, ale w tych sprawach wole wiedzieć wiecej bo już punkcików trochę nazbierałem :worried: ,

Pozdrawiam

Kamil
Opublikowano (edytowane)

bakukamil masz cb radio :wink: ?

To artukul na stronie 13, nie podawali wersji nadwozia czy kolorystycznej. Wspominali tylko, ze na Dolnym Slasku jezdza niezonakowane vectry 2.8/250KM.

Bedzie trudno odroznic megane sport od zwyklego, jesli pojedzie przed nami czy za nami. Roznica zewnetrzna jest tylko w zderzakach i wiekszych kolach.

Edytowane przez renoraines
Opublikowano

Hehe mam CB, ale lubie wpadać na nieoznakowane (szczególnie jak dopiero wprowadzają takie radiowozy, albo na trasach na których rzadko jeżdże ):/ , a jeszcze zbliżam się do limitu punktów to wole wiedzieć więcej :mrgreen: będzie trzeba znajomych podpytać :norty: dzięki za info, a zaraz pójdę do kiosku po gazetke :) ,

Pozdrawiam,

Kamil
Opublikowano
W Rzeszowie natomiast jeździ srebrna Laguna - nie ta najnowsza tylko II po faceliftingu. Też ma możliwość łapania zarówno z tyłu jak i z przodu. Podobno policjant nią jeżdżący lubi podpuszczać, a jak złapie to jest surowy - szczególnie jeśli wypatrzy CB radio w aucie :)

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

Opublikowano

Witam,

Jak dla mnie to lepiej żeby pieniądze na te samochody wydawali na polepszenie infrastruktury drogowej, ale nasze kochane państwo inwestuje tylko w to na czym może bardzo dobrze zarobić , np. w wakacje czytałem artykuł, chyba w Motorze, że w Warszawie Vectra zwróciła się, łącznie z paliwem i serwisem (pokazywali średnie spalanie 16l ) w 6 albo 12 miesięcy :duh: (nie pamiętam dokładnie), albo budowa płatnych autostrad , a te autostrady budują za nasze pieniądze, ale co zrobić taki kraj...

Pozdrawiam,

Kamil
Opublikowano

Pieniądze z budżetu powinny być wydatkowane zarówno na poprawę infrastruktury jak i na działania takie jak foto i videoradary, ponieważ niestety to tragicznych wypadków dochodzi też na nowiutkich świeżo oddanych wielopasmowych drogach. Mnie nie do końca przekonują argumenty, że autostrady to lek na całe zło - idioci pozostaną idiotami zarówno na wąskiej krętej drodze jak i na 3 pasmowej autostradzie - i tu i tu mogą doprowadzić do tragedii...a na pewną grupę osób pozbawionych wyobraźni i zdrowego rozsądku może zadziałać tylko wiszący nad nimi bat w postaci videoradaru i punktów karnych.

Pozdrawiam!

PS.kiedyś słyszałem rozmowę przedstawicieli handlowych - btw stali przy Pandzie - jeden mówi, że zrobili gdzieś tam dwupasmówkę czy tam odcinek autostrady, ale co to za sutostrada jak tam auto z videoradarem jeździ i nie można więcej niż 130...że on 130 to na zwykłej drodze jedzie :doh:

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

Opublikowano
Uważam, że za punktu karne prawo jazdy powinno być odbierane podobnie jak za jazdę po alkoholu.
Opublikowano

co do punktów i alkoholu - ok, zgadzam się bezsprzecznie ;)

jednak co do przepisów - tj. tzw. limitów prędkości ... ograniczeń, to faktycznie są to ograniczenia i wcale nie współmierne ani z techniką ani z niczymkolwiek.

Człowieka mogę zabić przy prędkości zbliżonej do 50km/h, mogę szkody wyrządzić przy 30km/h... jakby nie było, uważam że 60km/h w terenie zabudowanym to już było mało.

Dziś mamy 50km/h, to zdecydowanie za mało, auta się męczą, kierowcy się męczą, pieszy który: A) czeka i się wkurza że auto jak żółw... B) wkurza się i leci akurat wtedy kiedy kierowca widząc rozdrażnienie pieszych chce przyspieszyć (powinien zwolnić? powinni czekać? a po co ich testować?)

A teraz jeszcze latają z różnymi łapaczami. Niebawem dadzą 40, później 30 .... i przychody się im zwiększą.

Swoją drogą to nie widziałem radiowozu który dostosowywałby się do narzuconej prędkości w mieście. Nie mało razy zdarzyło mi się że jadąc przez miasto trzymałem 60, radiowóz w pewnym momencie korzystając z okazji, lewy i ognia. ..... za miastem prosta długa droga, ja sam.... to dawaj 160 i widzę w lusterku jak się taksówka zbliża... jakie było moje zdziwienie kiedy mogłem przeczytać rejestrację... ale co? w takim momencie i tak już za późno, przeleciałem przez jakąś wioskę mając na zegarze 120 (pilnowałem, a gorąco mi było jak w piekle...) - radiowóz pod koniec tej wiochy mnie wyprzedził !!!!

Uważam że misie przy drodze są OK - i bardzo dobrze robią, budzą respekt, ludzie zdejmują nogę z gazu. Ale jestem przeciwny takiemu polowaniu jak nieoznakowane pojazdy dla drogówki - jeżdżą one zwykle po za terenem zabudowanym (choć wiem że nie zawsze) ...wszak jest wyraźnie powiedziane że jeśli po za terenem zabudowanym będą chcieli mnie zatrzymać a radiowóz nie jest oznakowany i nawet widzę ich mundury mam prawo się nie zatrzymać!

Wówczas moim obowiązkiem jest zadzwonić na komisariat (ogólnie na Policję) i dowiedzieć się czy faktycznie coś tu patroluje. Ale pewnie wtedy to mi jeszcze dosypią za tel.komórkowy ;)

BMW E32 750iA '91 (magia V12 :twisted2: ) & Honda Shadow VT 1100 -custom- chopper

Ex: BMW E32 735i'87, Mercedes-Benz W123 300 D'79, Ford Fiesta '92, Honda VF 750 F'83, Jawa 350'88, Fiat 126p'89, Yamaha RJX 80 SE'87,Motorynka...

:arrow: Schematy E32 :arrow: CERBER -bezpieczeństwo IT

Opublikowano (edytowane)

Ale brzydkie te renówki. One przy sportowych co najwyżej stały. A nie długo będą stać w serwisie. Wyprodukowali badziewie sportowe, a budżet państwa to łyknął i to zapewne nie bez przypadku...ech te przetargi.

Inna sprawa ten artykuł napisany przez redaktora chcącego podlizać się władzy. Policja miała pracy co niemiara bo zebrała 40 tys. zł za mandaty co daje średnio 1,3 tys. na dobę i to tylko z jednego urządzenia. Oni mieszkają w tych samochodach?

Edytowane przez ventola
Prowadzę swoje życie, a nie BMW
Opublikowano
Uważam, że za punktu karne prawo jazdy powinno być odbierane

Nigdy w zyciu nie miales zadnych punktow, nigdy nie przekraczales predkosci?

Jeżdżę od 17 lat, dwa razy pŁaciaŁem mandat. Raz za parkowanie drugi za 103 na 70. Każdy potrzebuje adrenaliny, ja swoją dawkę dostaję w Automobilklubie ścigając się swoją oklatkowaną Corsą.

Zycie i zdrowie moich dzieci jest dla mnie ważniejsze niż czyjeś prawojazdy, praca czy pieniądze.

Opublikowano
Piractwo trzeba karac, wyprzedzanie na 3, podwojna ciągla, ponad 100 km/h w obszarze zabudowanym itd, zgadza sie. Jednak w trasie poza obszarem zabudowanym jazda o 20-30 km/h wiecej , nikomu nie zaszkodzi.