Skocz do zawartości

Bardzo mnie zainteresowała ta oferta - BMW e39 530D

<t>Warto kupić to auto</t>  

24 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przyporządkowałem dzisiaj troszeczkę domen do kategorii z PR od 1 do 6 i z zakresu od 10 do 20 000 podstron zlokalizowanych.

Zostało jeszcze ze 100 ...

Chce Bmke bo miałem e36 i nie wyjdę z tej marki mimo tego ze moja wcześniejsza e36 mnie trochę kosztowała.

Ale była to inna bajka. Auto było kupione od człowieka w Polsce, młodego człowieka który mógł juz to auto trochę tyrać. Ze mną też lekko nie miało :)

Teraz stwierdziłem że za 30 tyś nie kupie nic innego co by miało się dobrze prezentować oprócz BMW e39.

j0hnny2007 - chce diesla bo będzie mniej palił, i fajnie gwizdał jak da mu się do podłogi.

znajomy kupił bmke e39 za 20 tys fakt ze byłą walona już w drzwi lakier tak sobie położony itp... ale komfort jazdy, w ogole cisza w tym samochodzie była znacząco lepsza niż w e36.

Dlatego stwierdzam że mając taki budżet jakim ja dysponuje po prostu znajdę ładne e39 ( musi być sprowadzone bo te auta mimo wszystko tak czy tak są dużo bardziej zadbane niż te eksploatowane w polsce ( mimo tego że mogą mieć cofnięty licznik )

Zaraz dzwonie po ludziach proszę o numery VIN i jadę do TŁOKIŃSKIEGO. Posprawdzać autka.

Pozdrawiam panowie.

Opublikowano
Jesli chcesz kupic IDEALNA(z malym przebiegiem,na super wypasie,z orginalnym lakierem itd) 530D to niesety musisz zaczac szukac od kwoty min 12-14tys euro. Takie sa ceny! NIEMCY CENIA SWOJE WOZY.!!!

A padaki to puszczaja tanio.

Wiec jesli szukasz od kwoty 35tys to niesety ale musisz sie nastawic na to ze "bedzie skora przetarta,jakis element mogl zostac polakierowany,badz nawet uszkodz, przebieg z rzedu 250tys itd" Nie czarujmy sie- albo placisz gruba kase i masz cudo - albo kupuj ta jedna z najtanszych z allegro tylko nie narzekaj potem ze handlarz Cie oszukal bo Ci nie powiedzial ze licznik skrecil i polowe auta przelakierowal.

Wkoncu ktos sensownie napisal. Ja chcialem znalesc zadbane 530d do 15 000 e i sie nie udalo ( tyle ze od poczatku zakladalem ze musi byc navi i ksenon ) musialem dac wiecej. Jak ktos mysli ze niemcy tak nas lubia zeby dla nas serwisowac swoje autka i sprzedawac tanio to troche sie myli. Te z ogloszenia napewno ma wiekszy przebieg.

Jest taka miejscowosc Drezdenko, w gliwicach na gieldzie to pelno aut z tamtad przywoza. W drezdenku czlowiek ma handel i bierze z ubezpieczalni z niemc rozbitki, ma odpowiednie uklady. I albo sprzedaje rozwalone albo klepie.....

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano

Parę przykładów z tego jakie wozy są w Polsce:

Przebieg jest w 99% krecony i to nie tylko w Polsce ale już w Niemczech.... wiekszość okazji polscy handlarze kupują samochody w "D" o swoich kolegów z rodu Romów którzy już autko "przygotowali". Żeby sprawdzic aktualny przebieg nie wystarczy historia z ASO. Trzeba zajrzeć do modułu świateł LCM. Tam często zostaje oryginalny, mimo ze na liczniku i kompie jest zmieniony. Z reguły bywa tak że auto ma zadbane wnetrze i wogóle nie jesteśmy w stanie ocenic. Ksiażka serwisowa moze być perfidnie podrobiona (znam przypadek gdzie WSZYSTKIE pieczatki pochodzą z tego samego serwisu a auto ani razu tam nie było). Dla nie poznaki zakłada sie śliczne podkładki pod rejestrację z Niemiec. Na koniec, po cofnieciu licznika, wystarczy podjechać do ASO w Niemczech na wymiane oleju. Pan wprowadza do bazy serwisowej, z nowy przebiegem. Wszystko pięknie gra. My sprawdzamy po VIN i faktycznie.... wszystko gra.

Jaka jest moja konkluzja ? Nigdy nie kupię już auta w Polsce, sprowadzonego przez kogokolwiek. Pojadę sam, kupię tam gdzie bedzie mi sie podobało i w dobrym źródle. A pojadę wtedy kiedy bedzie mnie na to stać. Nie bedę sie napalał na okazje itp. Albo kupię nowy w salonie. Bedę miał Świety Spokój.

P.S. Spotkałem Polaka, ma firmę budowlaną w Niemczech. Mówi że robi mało kilometrów swoja 645, bo ok 70.000 rocznie. I nie sprzedaje aut z małym przebiegiem bo mu sie nie opłaca. Żaden jego znajomy nie sprzedał auta ponizej 150.000 - 200.000. Wóz musi conajmniej 3 lata na siebie pracować.

To jakie numery "turasy" przeprowadzają to sie w głowie nie mieści. Cofanie od 70.000 do 100.000 KM to norma. Wybebeszanie aut ze wszystkiego co sie da (wszystkie E46 z radiami reverse ?? ). Nasi handlarze to amatorzy...

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano
To jakie numery "turasy" przeprowadzają to sie w głowie nie mieści. Cofanie od 70.000 do 100.000 KM to norma. Wybebeszanie aut ze wszystkiego co sie da (wszystkie E46 z radiami reverse ?? ). Nasi handlarze to amatorzy...

Chyba z 700 000 km do 100 000 km.

Bandite Motor Wagen
Opublikowano

Tego gościa co na allegro sprzedaje same beemki niedaleko Zielonej Góry radziłbym omijać szerokim łukiem.

Kolega pojechał tam oglądać trójkę bezwypadkową, serwisowaną, z oryginalnym przebiegiem i potem okazało się, że w rzeczywistości BANAN z tej beemki, książka była kupiona i wypełniona przez sprzedającego, żadnych faktur za serwisowanie, w niemieckim serwisie powiedzieli, że takie auto nigdy u nich nie było serwisowane.

Przebieg cofany o około 200 000km.

Także z tego placu odradzam.

Pozdrawiam serdecznie

Opublikowano

Patrzac tutaj http://bmw.bazzi.biz/tech_daten.htm wychodzi ze tds byl produkowany do 8/2000.

Wydaje mi sie, ze mogly byc e39 z roku modelowego 2001 ( jesien 2000-lato 2001 ) w nadwoziu przed liftem, a silniki juz ulepszone.

Taka sytuacja byla w e46. Najpierw lift sedana-nowe nadwozie i nowoczesniejsze silniki, w tym samym roku bylo produkowane coupe ze ''starym przodem'' i silnikami nowoczesniejszymi. Dopiero rok pozniej coupe mialo zmienione nadwozie na to polifcie.

Moim zdaniem lepsza skrzynia manulana. Naprawa manuala okolo 1500 zl ( nowe tarcza, lozysko, docisk + robocizna), a na naprawe automatu 3000 zl moze byc i malo.

Koledzy wyzej maja racje, Niemiec nie sprzeda auta w dobrym stanie technicznym z malym przebiegiem, skoro moglby jeszcze dlugo bezawaryjnie pojezdzic. Podobnie nikt z nas tego by nie zrobil :wink:.

Opublikowano (edytowane)

No nic, będe szukał, szukał i jeszcze raz szukał dobrego autka.

Ale tak czy tak nie kupie od polaka wole od niemca.

MOże ktoś przeglądał ostatnio jakieś oferty i może mi coś polecić z motto allegro?

Edytowane przez Albertos
Opublikowano

P.S. Spotkałem Polaka, ma firmę budowlaną w Niemczech. Mówi że robi mało kilometrów swoja 645, bo ok 70.000 rocznie. I nie sprzedaje aut z małym przebiegiem bo mu sie nie opłaca. Żaden jego znajomy nie sprzedał auta ponizej 150.000 - 200.000. Wóz musi conajmniej 3 lata na siebie pracować.

Sa diesle z przebiegami i 70.000 km, tylko to sie odpowiednio ceni, bardzo odpowiednio. Ponizej 200 000 tez sie ceni bo malo jest ofert z faktycznym przebiegiem rzedu 150 000. Juz gdzies pisalem, ale napisze ze swoego auta szukalem na mobile.de i autoscoucie mniej wiecej jakies 4 miesiace, zanim trafilem na takie jakie mialo byc......

No nic, będe szukał, szukał i jeszcze raz szukał dobrego autka.

Ale tak czy tak nie kupie od polaka wole od niemca.

MOże ktoś przeglądał ostatnio jakieś oferty i może mi coś polecić z motto allegro?

Tylko pamietaj, nie kazdy kto mieszka w niemczech jest niemcem pod wzgledem dbania o auta ;)

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano
no no od Turasa auta nie kupie :D

a co o tym sądzicie: http://moto.allegro.pl/item294835658_bmw_530_diesel_sedan.html

Powiem ci ze nie wiem czy ten gosc czyms ta kierwonice prsykal czy nie, ale watpie, wkoncu na wieniec sie nie daje zabardzo specyfikow.

U mnie przy 150 000 ( a mam taki sam typ kierwonicy ) jest ona calkiem matowa jeszcze i ma orginalne perforacje tylko lekko starte. Ciezko to okreslic na postawie tego foto dokladnie ale kierownica wydaje mi sie bardzo wyslizgana.

Wogle nie wiem czemu sie interesujesz autem w ktorego opisie nie pisze ze przebieg jest udokumentowany ksiazka serwisowa....to tak jak bys kupowal od turka, a sam mowiles ze nie chcesz.

Dopiero jak jest ksiazka mozna sie dowiadywac do kiedy byla prowadzona, sensownie jest ze max rok od ostatniego przegladu minol. Choc czlowiek od ktorego kupowalem zrobil przeglad przy okolo 142 000 a przy 146 000 sprzedal :).

Potem mozna poprosic o foto ksiazki ... i ewentualnie telefon do tego serwisu.

Nie wiem czym sie kierujesz przy wyborze tych ogloszen ale dla mnie udokumentowany przebieg to juz cos, i to w sumie cos waznego. Wogle 220 000 udokumentowane niz 500 000 nie.....

Aha mysle ze jak ktos ma orginalna ksiazke a nie podrobke, to raczej pisze w ogloszeniu ze ma, wkoncu nikt nie jest glupkiem i wie ze to podwyzsza wartosc auta, no i takich rzeczy sie nie wyrzuca, wiec jak ktos mowi ze mial ale zgubil to fajna bajka.

Opublikowano

dobre dobre z tymi podkladkami pod tablice:)

to juz wiem dlaczego gosc w aso smorawinski prosil o kilka kompletow podkladek, zapewne posciagali auta wrzuca podkladki i przyjada na olej albo na wymiane zarowki:) i potem powiedza ze serwisowany w bmw :)

pozdrawiam,

darek

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
Opublikowano

zreszta jak widze test ze oplaty ok 1200 [u wszytskich handlarzy sa takie niskie]

to jest silnik 3.0 a powyzej 2.0 jest akcyza 13,6% wartosci wiec aby zaplacic 1200 zl to auto musialoby kosztowac ok. 2500 euro i pewnie tyle jest warte :)))

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
Opublikowano

jak czytam co gosc wypisuje to az sie wlos na glownie jezy a noz sie w kieszeni otwiera!!

http://www.diagcar.pl/liczniki.html

m.in.

"Co mowi prawo. Liczniki samochodowe nie podlegaja legalizacji, homologacji, ani przegladom technicznym. Dlatego tez zmiana ich wskazan nie jest niezgodna z prawem. Dopiero w momencie sprzedazy samochodu, jezeli sprzedajacy ukryje zmiane korekcji licznika w celu uzyskania wyzszej ceny, mamy do czynienia z oszustwem(...) Sprzedawca jest w porzadku, jezeli w umowie sprzedazy poinformuje o zmianie wskazan licznika."

wiec jesli sprzedajacy nie zaznaczy w umowie o zmianie wskazan licznika to mozna go ciagac po sadach i domagac sie odszkodowania - z art. o niekorzytsne rozporzadzenie mieniem

swoja droga wg mnie tak dlugo jak taki firmy beda mogly legalnie dzialac problem nie zniknie, szkoda ze wzorem szwajcarii nikt nie planuje w polsce wprowadzic odpwoiedzialnosci karnej za takie przekrety!!!

pozdrawiam,

darek

Opublikowano

Albertos jeśli szukasz naprawde dobrej 530d, polecam Tobie moje auto.

Zakupiłem je 6 miesięcy temu w Niemczech.

Pojazd jest zarejestrowany w Polsce ale eksploatowany wyłącznie po drogach Niemiec ponieważ mieszkam tutaj i pracuję.

Mogę śmialo powiedzieć, że ciężko będzie znaleźć drugi tak zadbany egzemplarz, ponieważ w poszukiwaniu mojej BMW zjeździłem całą westfalię zanim znalazlem auto które odpowiadało mi stanem i wyposażeniem

Posiadam książkę serwisową auta co świadczy o autentyczności przebiegu.Samochód jest bezwypadkowy.

Moja 530d posiada pełne wyposażenie w skład którego wchodzą:

NAWIGACJA Z TELEWIZJĄ

XENONOWE REFLEKTORY

KLIMATRONIK

4x ELEKTRYCZNE SZYBY

ELEKTRYCZNIE REG. LUSTERKA

ZADBANA SKÓRZANA TAPICERKA

ELEKTRYCZNY SOLAR SZYBERDACH

KONTROLA TRAKCJI

PODGRZEANE FOTELE

CENTRALNY ZAMEK Z PILOTEM I ALARMEM

KOMPUTER POKŁADOWY

ABS

8 PODUSZEK POWIETRZNYCH

ORGINALNY ODPINANY HAK HOLOWNICZY

WSPOMAGANIE KIEROWNICY

TEMPOMAT

KIEROWNICA MULTIFUNKCYJNA

IMMOBILIZER

ORGINALNE ZABEZPIECZENIE ANTYKRADZIEŻOWE NA KOD

ORGINALNY SYSTEM NAGŁAŚNIAJĄCY Z DWUNASTOMA GŁOŚNIKAMI

TELEFON

KIEROWNICA REGULOWANA W DWÓCH PŁASZCZYZNACH

REFLEKTORY PRZECIWMGIELNE

WNĘTRZE M-PAKIET

NIECO OBNIŻONE ZAWIESZENIE

18" ALUSY Z PRAWIE NOWYMI OPONAMI + KOŁAMA ZIOMOWE

MAM PRZEJECHANE 270TYŚ KM I KSIAZKE SERWISOWA ORAZ RACHUNKI KTORE POTWIERDZAJA TEN PRZEBIEG.NIE DAJ SIE ZWIEŚĆ BO 530D Z TEGO ROKU MUSI MIEĆ NABITE PONAD 200TYŚ PONIEWAŻ NIKT NIE KUPUJE AUTA Z TAKIM SILNIKIEM ABY STALO W GARAŻU.NIECH KOLEDZY POMOGA W OCENIE TEGO AUTA.ZAZNACZAM ZE NIE JESTEM HANDLAŻEM.

TEL. 0031-623-894-371 CENA:36900ZŁ

http://www.vertis.pl/media/digiphotos/57/11408/866589prv.jpg

http://www.vertis.pl/media/digiphotos/57/11408/866592prv.jpg

http://www.vertis.pl/media/digiphotos/57/11408/866594prv.jpg

http://www.vertis.pl/media/digiphotos/57/11408/867042prv.jpg

http://www.vertis.pl/media/digiphotos/57/11408/867014prv.jpg

http://www.vertis.pl/media/digiphotos/57/11408/866590prv.jpg

Opublikowano

MAM PRZEJECHANE 270TYŚ KM I KSIAZKE SERWISOWA ORAZ RACHUNKI KTORE POTWIERDZAJA TEN PRZEBIEG.NIE DAJ SIE ZWIEŚĆ BO 530D Z TEGO ROKU MUSI MIEĆ NABITE PONAD 200TYŚ PONIEWAŻ NIKT NIE KUPUJE AUTA Z TAKIM SILNIKIEM ABY STALO W GARAŻU.NIECH KOLEDZY POMOGA W OCENIE TEGO AUTA.ZAZNACZAM

Mysle ze troche zle podchodzisz do sprawy. Sa takie auta z przebiegami ponizej 100 000, oczywiscie jest ich malo i sie drogo cenia, ale sa.

Opublikowano

Sa ludzie ktorzy chca miec diesla dla kaprysu osobistego... i zrobia od nowosci 70 000 i go sprzedaja. Oczysicie za odpowiednia kase.

I moga sobie na takie wybryki spokojnie pozwolic...

Opublikowano

Wiecie co... to ze handlarz to chyba oczywiste (oferta + login na allego: AUTOeryk). Ale mnie np. zainteresowały komentarze tego osobnika..

- kupił lampy angel eyes do e36 - mój wniosek - kupuje rozbitki, klepie i sprzedaje jako nie bite...

Gdzieś kiedyś słyszałem / przeczytałem bardzo mądry tekst (nawet nie wiem czy gdzieś tego na tym forum nie było)

"Jeśli ktoś kupuje (sporo droższego) diesla to nie po to aby jeździć nim do kościoła..".

Dlatego przebiegi rzędu 120 000 w samochodzie praktycznie 8-letnim... śmieszą mnie.

- Oczywiście nie twierdze że wyjątki nie mogą sie trafić....

Auto Klinika nieautoryzowany serwis BMW - Warszawa Bialołęka: Danusi 6: 503 520 220 | 503 520 320 http://www.aklinika.pl
Opublikowano

do wojtekk85

co oznacza:

"ELEKTRYCZNY SOLAR SZYBERDACH "

szczegolnie ten solarny?

co do "WNĘTRZE M-PAKIET" to raczej nie jest to m-pakiet - listwy zwykle fotele tez tylko kierownica od m-paketu

"NIECO OBNIŻONE ZAWIESZENIE " - czyli ma nivo czy tylko sprezyny i jakie? [czy jest to nizsze zawieszenie od m-technik?]

"18" ALUSY" - o ile wiem bmw nie zaleca takich felg do touringa [max 17"] wiec jestem ciekawy czy jakies dystanse bo nie sa oryginalne bmw czy nie ocieraja o nadkole szczegolnie przod? jaki rozmiar opon? chyba ciezko bedzie na nich w polsce

kierunwskaz na jednym zdjeciu jest pomaranczowy [lewy przod blotniku] na pozostalych czarne - chyba oryginalnie byly biale

pozdrawiam,

darek

Opublikowano
Wiecie co... to ze handlarz to chyba oczywiste (oferta + login na allego: AUTOeryk). Ale mnie np. zainteresowały komentarze tego osobnika..

- kupił lampy angel eyes do e36 - mój wniosek - kupuje rozbitki, klepie i sprzedaje jako nie bite...

Gdzieś kiedyś słyszałem / przeczytałem bardzo mądry tekst (nawet nie wiem czy gdzieś tego na tym forum nie było)

"Jeśli ktoś kupuje (sporo droższego) diesla to nie po to aby jeździć nim do kościoła..".

Dlatego przebiegi rzędu 120 000 w samochodzie praktycznie 8-letnim... śmieszą mnie.

- Oczywiście nie twierdze że wyjątki nie mogą sie trafić....

Jak kupilem E39 mialo mniej wiecej 147 000 byl to koniec sierpnia. Teraz ma 154 000 z czego 1000 to byla podroz powrotna z niemiec.

Wyszlo przez prawie pol roku 6000 km( nie licze podrozy powrotnej po kupnie auta ) , nie robie tym autem tras, ale nie widze powodu dla ktorego nie moglem kupic sobie diesla.

Prawda byl drozszy, ale kiedys wkoncu chcialem pojezdzic dieslem, i mysle ze nie jestem odosobniony :).

Raczej powinny smieszyc przebiegi rzedu 120 000 km za cene 40 000 do negocjacji w e39 po liftingu 3.0d.... to jest smieszne.

Opublikowano
do wojtekk85

co oznacza:

"ELEKTRYCZNY SOLAR SZYBERDACH "

szczegolnie ten solarny?

co do "WNĘTRZE M-PAKIET" to raczej nie jest to m-pakiet - listwy zwykle fotele tez tylko kierownica od m-paketu

"NIECO OBNIŻONE ZAWIESZENIE " - czyli ma nivo czy tylko sprezyny i jakie? [czy jest to nizsze zawieszenie od m-technik?]

"18" ALUSY" - o ile wiem bmw nie zaleca takich felg do touringa [max 17"] wiec jestem ciekawy czy jakies dystanse bo nie sa oryginalne bmw czy nie ocieraja o nadkole szczegolnie przod? jaki rozmiar opon? chyba ciezko bedzie na nich w polsce

kierunwskaz na jednym zdjeciu jest pomaranczowy [lewy przod blotniku] na pozostalych czarne - chyba oryginalnie byly biale

pozdrawiam,

darek

-chodziło mi o elektrycznie otwierany, przyciemniany,szklany szberdach

-rzeczywiście wnętrze posiada tylko kierownice i gałkę zmiany biegów z M-ki (fabryczne, wpisaną w książkę serwisową kod 0710)

-zawieszenie jest obniżone fabrycznie(również wpisane w książce serwisowej na 4str. kod 0227 sportl.fahrw. m.niveauregulierung )

-nie mam zamontowanych dystansów i nic nie ociera.Posiadam zaświadczenie z niemieckiej stacji diagnostycznej o dopuszczeniu tego pojazdu do ruchu na tych felgach i spełnieniu wszyskich norm.Oponki o rozmiarze 225/45/18.

-inny kolor kierunkowskazów na zdjęciach to efekt padania kąta światła.Mam zamontowane tuningowe czarne wkładki z czarnym kierunkowskazem.

Kolega nie jest zainteresowany kombi wiec moja i tak odpada na wstępie :) Pozdrowienia :)

Opublikowano
Dzieki za oferte ale nie chce KOMBI :)

Sedankik styknie.

Znalazłem jeszcze coś takiego, udokumentowany przebieg. Kolejny Pan z Zielonej Góry.

http://moto.allegro.pl/item296636542_bmw_525_tds_full_pakiet_60_zdjec_okazja_.html

:jawdrop:

Jaki przedzial cenowy cie dokladnie interesuje, bo raz cie interesuje 530d a teraz tds, musisz sie zdecydowac. Te silniki dzieli wrecz przepasc technologiczna.....