Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc wam

o ile sie nie myle to mozna webasto uruchomic po wgraniu innego oprogramowania do computera i mozna wtedy wlaczac pszez duza navi

:norty: ale podobno webasto sie pszegrzewa w bmw w reichu juz tego nie

robja

pozdrawiam marol

• Odpowiedzi 82
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
czesc wam

o ile sie nie myle to mozna webasto uruchomic po wgraniu innego oprogramowania do computera i mozna wtedy wlaczac pszez duza navi

:norty: ale podobno webasto sie pszegrzewa w bmw w reichu juz tego nie

robja

pozdrawiam marol

tez tak slyszalem, macie jakies dokladniejsze infoo na ten tematt?? Chyba jednak zablokuje u siebie webasto spowrotem na samo dogrzewanie silnika... hmmm

Opublikowano

czesc orginalne webasto dogrzewa tylko w temperaturach ponizej 7°C i ma duzy objeg i jest w standarcie w dieslach termo top Z/C a webasto jako standheizung zeby podlaczyc to tszeba dodac jakas pompe i zawor tak mowili mi w bmw i ono nagrzewa wtedy tylko kabine a po wgraniu innego oprogramowania pojawia sie opcja standheizung obok standlüftung u duzej navi

pozdrawiam marol

Opublikowano

Witam.

Panowie proszę o namiar na ten warsztat z Gliwic. Co prawda jestem z Gdańska, ale chyba mam problem z webasto. A że często bywam na śląsku (taka praca :!: ) to z chęcią odwiedzę ten warsztat, bo mój mechanik twierdzi, że poprzedni właściciel chwalił sobie tą opcję, a ja jakoś ciepła rano nie czuję. Czytając te posty ... aż chce się sprawdzić u SPECÓW czy coś jest nie tak. Dziękuje za ewentualne odpowiedzi.

Pozdrawiam.

Memento Mori :-)
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Ehhhh, lenistwo wychodzi z człowieka cooo :x Tak trudno zerknąć kilka postów wyżej?? Ostatni raz ....

http://szczegoly.pkt.pl/hvac_service_sp_z_o_o_bc30a22e001ada4dbfe9c9be27f542d4.html

:nienie: :nienie:

Opublikowano
:D Ja do leni się nie zaliczam i skożystałem z linka wyżej i sie już umówiłem jak wrócę to nie omieszkam powiadomić nara!!!! :P
Opublikowano

Witam!!! zwlaszcza Ciebie VOSHON!!!!!!

Widze ze temacik jaki wrzucilem wzioles na klate!!!!!!

Fajnie sie to wszytko czyta, i jest z sensem!!!!!!!

Jestem pelen uznania dla Ciebie!!!

Musze sie z Wami podzieielic moim webasto!!!!

Od momentu jak go zreaktywowalem, chodzi ssssuuuuppppeeerrrrrr!!!!1

Jestem bardzo zadowolony, i jest mi w autku cieplo/ zwlaszcza z rana jak jest zimni na dworze/

Wszystkim polecam naprawienie, bo warto, zwlaszcza ze silnik sie szybciej nagrzewa, i to paliwko co idzie w webasto, oszczedza silnik, i jest szybciej cieplo.

Widze zdecydowana roznice w nagrzewaniu silnika.!!!!!!

pozdrawiam wszystkich

Sergiusz

• Członkowie klubu
Opublikowano

Witam! Dzięki za uznanie :oops: :oops: ale przecież nie robię nic co powinien czynić normalny użytkownik forum :8) Fajnie, że webasto funguje, oby się sprawowało bezawaryjnie cały czas :cool2:

Pozdrawiam!

Opublikowano

Qrcze, dzis włączyłem sobie webasto z kabiny na konkretną godzinę. O zadanej porze, wentylator się uruchamia, czerwona lampka zaczyna migać, dmucha po całej kabinie, ale.... zimnym powietrzem. Nic nie pyka pod siedzeniem i powietrze się nie podgrzewa. Panel klimatronica też sie nie podświetla. Co więcej samo też sie nie wyłącza (jak to zgłaszali koledzy powyżej przy okazji jakiegoś błędu webasto).

Nieiwem co z tym fantem zrobić. Zna ktoś jakiś zakład od tego w okolicach szczecina??

Zastanawiam się jeszcze czy może mieć wpływ na to że akurat miałem wkładane nadkole lewe i przekładany czujnik temp zewnętrzej i po tej przekładce musi coś nie kontaktować i pokazuje 50 stopni:) Czy może być że komp widząć taką temp zewnętrzną poprostu nie uruchamia pieca??

Błogosławieni, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie ubierają tego w słowa.
Opublikowano
hmm, jezeli uruchamiasz go manualnie to powienien grzacc, mimo wszystko cieple powietrze powinno leciec. Rozumiem ze masz odblokowane webasto. Wlasnie ostatnio slyszalem dosc duzo ze po odblokowaniu, webasto lubi szybko padacc. Ponoc jest tam jakas swieca grzewcza(nie wiem jak to sie nazywa) i jakies sitko które sie wypala i webasto nie pracuje tak jak powinnoo...
Opublikowano

Wydaje mi się że gdyby nie było webasto do kabiny w standardzie to nie było by guzika z wiatraczkiem i czerwonej lampki tuż nad nim.

A odnośnie tej świecy o której piszesz to o ile pamiętam kolega sergiuszkrakow pisał i własnie z powodu świecy wszystko się po chwili wyłączało. A u mnie wiatrak dmucha cały czas.

BTW. Macie wpisane webasto w spis inwentarza w książce serwisowej?? bo jakoś nie moge tego u siebie dojrzeć :?

Opublikowano
ten wiatraczek nie tylko sluzy do webasto ale i do funkcji "przewietrzania auta" Ja nie pisze ze nie masz webasto, bo kazdy diesel w piatce ma. Ale widze chyba jednak ze masz tylko websto do dogrzewania silnika a w opcjach właczasz nie dogrzewanie wnetrza tylko "przewietrzanie" Napisz jak u ciebie nazywa sie tak opcja??
Opublikowano

Mam w angielskim i u mnie nazywa się "Auxcośtam Ventilation" więc chyba masz racje że u mnie nie dogrzewa kabiny tylko co najwyżej ją przewietrzy.

Cóż, dobre i to :8)

Dla pewności jutro rano zmienie język na niemiecki i wtedy zobacze co napisze

Opublikowano
Mam w angielskim i u mnie nazywa się "Auxcośtam Ventilation" więc chyba masz racje że u mnie nie dogrzewa kabiny tylko co najwyżej ją przewietrzy.

Cóż, dobre i to :8)

Dla pewności jutro rano zmienie język na niemiecki i wtedy zobacze co napisze

Masz przewietrzanie... jezeli mialbys jeszcze dogrzewanie srodka to powinna byc druga opcja o nazwie "aux heating" i wtedy mialbys dogrzewanie.... pozdro

Opublikowano

Witam,

przeczytalem wszytskie tematy z haslem WEBASTO, zebralem kilka informacji:

Sa 2 rodzaje webasta:

- ogrzewanie silnika

- ogrzewanie silnika + kabina

Ogrzewanie SILNIKA:

1) Niektorzy napisali, ze im sie zalancza po otwarciu samochodu jak temp jest ponizej 7st, niektorzy pisali, ze dopiero jak odpala silnik i wylancza sie az temp osiagnie prace robocza silnika. To kiedy sie w koncu wlancza po otwarciu samochodu przy temp <7 czy po odpaleniu silnika <7???

Ogrzewanie SILNIKA + KABINA:

1) Gdy nastawi sie timer np 7:30, to wylaczy sie o 8:00 (po 30 min) ?

3) Jaka temperatura jest jak sie wlaczy recznie webasto badz nastawi czas? Wiele osob pisalo ze sie nie wlacza klimatronic i wiatraki grzeja takim cieplem ile fabryka dala z webasto?

4) Czy jak sie wlancza z kabiny webasto to wlancza sie ogrzewanie kabiny i rownoczesnie silnika?

PRZEWIETRZANIE:

5) Do czego to w ogole jest? Mam wersje WEBASTO ogrzewanie TYLKO silnika i zauwazylem jak wlanczam ta opcje, to wlancza sie klimatronic ale wieje powietrzem z zewnatrz tj temp jest z silnika. Jak jest zimny to leci zimne powietrze, natomiast jak po jezdzie to wlatuje cieple, czy klimatronikiem mozna regulowac temperature?

Czym ta opcja rozni sie od przycisku rest ? Bo rest to rozumiem bierze cieplo z silnika jak jest wyloczony silnik, a przewietrzanie? Czy to jest to samo ?

6) Ma ktos instrukcje dla BMW po liftingu? (POLSKA lub Angielska)

Ta z rapida dunaja jest do 10.2000r

8) Gdzie mozna przeprogramowac WEBASTO:

- Gliwice (hvac)

- Warszawa (ojcowska)

- Wojkowice (śląskie)

- Kraków (szczecinska)

podajdzie inne miasta i adres

Pozdro ALL

PARTNER BMW AG

POLSKIE MENU BMW NAWIGACJA E60 E61 E70 E71 X5 X6 E90 F01 F07 F10 F25 F30 G01 G05 G11 G20 G30 KONWERSJA USA EUROPA

KODOWANIE, PROGRAMOWANIE, NAPRAWA NAWIGACJI CCC/CIC/NBT, AKTUALIZACJA, CARPLAY

telefon +48 504384405

http://menupolskie.pl/foto/bmw/baner.gif

http://www.menupolskie.pl/polskie-menu/bmw.html

Opublikowano
HEJKA wszystkim :D Umnie jeszcze niewiem czy poniżej 7 stopni uruchamia się Webasto przy otwarciu auta Być może tego nie zauważyłem. Ale wie że bangla po odpaleniu silnika :dance: i teraz mam pytanko czy jak działa webasto to przy samochodzie na zew. czujecie taki dziwny swądek :shock: Bo u mnie jest taki smrodzik :clap: kurka wodna czy to jest NORMALNE :jawdrop:
Opublikowano
:lol: HA HA HA voshon A się urechotałem :lol: Wiem że spala paliwo i czymś capić musi ale u mnie to wogóle nie przypomina spalin samochodowych czy podobnych do nich, poprostu wali jakimś dziwnym smrodkiem że się tak wyrażę :shock: A nie wali tylko z tyłu lecz wokół auta z boków szczególnie :jawdrop: NARA!!!
  • 1 rok później...
Opublikowano
Trochę odkopie temat, czy to normalne, że przy każdym otwaciu drzwi, z klamki lub pilota, bagażnika lub nawet maski włancza się na jakieś 10 - 15 sekund ten chole..y wiatraczek od webasto? Podobno to przewietrzanie komory spalania? Czy może mam coś skopane... mam 530d i webasto light.
Opublikowano

Podepnę się pod temat.

Mam właśnie problem z webasto. Zapala się ...nawet dymi z pod progu...ale nic nie wieje do kabiny. Elektryk stwierdził, że padł wiatrak...czy nadmuch i nie można tego zrobić inaczej jak wymieniając cały 'piec'. Pytanie .... czy tak faktycznie jest, że trzeba z powodu 'niedmuchania' wymienić cały piec ? ?

Pozdrawiam

Memento Mori :-)
Opublikowano
Podepnę się pod temat.

Mam właśnie problem z webasto. Zapala się ...nawet dymi z pod progu...ale nic nie wieje do kabiny. Elektryk stwierdził, że padł wiatrak...czy nadmuch i nie można tego zrobić inaczej jak wymieniając cały 'piec'. Pytanie .... czy tak faktycznie jest, że trzeba z powodu 'niedmuchania' wymienić cały piec ? ?

Pozdrawiam

A którą opcję webasto masz?

Opublikowano

Witam

mam problem ze swoim webasto , konkretnie chodzi o to,że się nie włancza , moje webasto jest ustawione tylko na dogrzewanie silnika jest to model stosowany raczej we wszystkich modelach E39 i nie tylko Thermo Top Z/C Diezel.

Problem mój polega na tym ,ze sie nie uruchamia na diagnostyce komputerowej CDIF/2 pokazuje "czjnik temperatury chłodnicy 125c" . co to jest za czujnik i gdzie go szukać? Gdzie go szukać/ Może jakias podpowiedz.