Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam okazję kupić oryginalny subwofer Noki wyjęty z BMW e39 528 z 2001 roku. :8) Jest on mocowany pod pułką w bagażniku. Mam tylko dylemat co jest potrzebe by zadziałał on prawidłowo w moim BMW wyposażonym w Radio BMW BUISNES Z RDS I KASETA, zmieniarka z tyłu. Jak go sie wogóle montuje, gdzie sie wpina kable, itp. Czekam na waszą pomoc :)

Pozdro

Opublikowano
Dobre pytanie, ale raczej nie. Posiadam seryjne radio BMW Buisnes z RDS-e do tego kaseciak nad radiem, i zmieniarkę z tyłu. Nie wydaje mi się, żeby był wzmak, ale jeśli jest to gdzie go szukac?? Słyszałem że tego typu sub ma wbudowany wzmak, czy to prawda :?:
  • Moderatorzy
Opublikowano
Nie wiem czy ma swój ale wiem że występuje tylko w zestawie BMW Hi-Fi czy jakoś tak razem ze wzmacniaczem.
Opublikowano
AHA to już lepiej, wkońcu jakiś konkret :D Dzięki ,,typer" :clap: Czyli potrzebuje do niego dodatkowo wzmaka top hi-fi. Czy potrzebe są jeszcze jakieś kable itp. by to wszystko podpiąc do kupy pod radio, czy gniazda są już podciągnięte fabrycznie. I czy tak wogóle, pod moje radio da sie to podpiąć, a potem wyrególować ustawienia w radiu?? :?
Opublikowano

Potrzebujesz dodatkowe kable, wzmacniacz i dodatkowe głośniki w drzwi - masz obecnie 6 głośników, a Top HiFi musi mieć 12. Musisz liczyć na koszt w okolicach 1500-2000zł.

Możesz próbować uruchomić subwoofer na nieoryginalnym wzmacniaczu, ale to Ci już nie podpowiem, bo się tym nie zajmuje.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)