Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jak nie zadzwonisz do ASO to sie nie dowiesz :mrgreen:

na pewno mają z polski dostęp do bazy niemieckiej i naszej krajowej.

Pytam dlatego ,że odwiedziłem dzisiaj salon. Pytałem o używaną betkę która u nich stoi. Kiedy doszło do przeglądania ks. serwisowej okazało się,że wszystkie wpisy ze Szwajcarii opatrzone są pieczątką z serwisu BMW, jednak kiedy zacząłem wnikać w przeszłość auta "konsultantka" powiedziała ,że oni mogą powiedzieć mi tylko o tym co było robione u nich. Wywnioskowałem z tego, że nie ma ogólnoeuropejskiej bazy danych serwisowych w BMW. Aczkolwiek wydaje mi się to mało prawdopodobne... stąd pytanie :)

Opublikowano

NIe ma ogólnej bazy BMW.

Można tylko sprawdzić samochody pochodzące z niemiec, niemieckie serwisy wysyłają dane do bazy ogólnej, inne kraje nie. Jadąc do jednego z naszych dilerów możesz sprawdzić tylko to co było u nich robione z danym samochodem o ile oczywiście tam był.

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

Opublikowano
no nie do konca to prawda, bo u naszych dilerow w PL sprawdzalem juz kilka razy historie aut z niemiec i podali mi nawet kiedy byla naprawiana klamka i ze przebieg taki jak byl podany w ogloszeniu to auto mialo ale 5 lat temu ;)
szukam zadbanej, bezwypadkowej E39 kombi w automacie, z ksenonami, z dużym komputerem najchętniej 528i (ok 30 tys. PLN), 530d, 525d (ok. 40 tys. PLN) z realnym przebiegiem nie wiekszym niz 300 tys. km ;) no i raczej nie z Francji i Włoch ;)
Opublikowano
no nie do konca to prawda, bo u naszych dilerow w PL sprawdzalem juz kilka razy historie aut z niemiec i podali mi nawet kiedy byla naprawiana klamka i ze przebieg taki jak byl podany w ogloszeniu to auto mialo ale 5 lat temu ;)

Podobnie jak piszesz jest w MB, ale skoro Os_ piszę ,że taka baza nie istnieje :(

Opublikowano
Historię auta z Niemiec(nie wiem czy skądś jeszcze)da się sprawdzić.
Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano

Aby rozwiać wszelkie dywagacje:

NIe ma ogólnej bazy BMW.

Można tylko sprawdzić samochody pochodzące z niemiec, niemieckie serwisy wysyłają dane do bazy ogólnej, inne kraje nie. Jadąc do jednego z naszych dilerów możesz sprawdzić tylko to co było u nich robione z danym samochodem

u naszych dilerow w PL sprawdzalem juz kilka razy historie aut z niemiec i podali mi nawet kiedy byla naprawiana klamka i ze przebieg taki jak byl podany w ogloszeniu to auto mialo ale 5 lat temu

tak to właśnie wygląda :8)

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano

Takie małe OT...ale nadal co do bazy... Nie wiecie jak wygląda sprawa z tymi nowymi BMW, które mają dane zapisywane na kluczyk? Jak byłem w serwisie u Misiaka chwilę zczytywał dane i sie zapytałem czy wolno komp chodzi, na co odparł, że tak bo dane z kluczyka wysyłają się do centrali w Monachium, a z tamtąd pobierane są dane o aucie. Pozdrawiam!

PS. sprawa dotyczyła 116i

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

niestety nie we wszystkich wypadkach mozna odczytac dane serwisowe z bazy danych, nawet jesli samochod byl faktycznie serwisowany (chodzi mi o niemcy), nie wiem od czego to zalezy, ale dotyczy rowniez np. e60

cos tami mi wspominali w ASO o wymianie jakiegos systemu jakies 0,5 roku temu, ale nie do konca jest to dla mnie jasne

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
to jest tak jak cos bylo naprawiane za kase to nie bedzie tego w bazie ogolno swiatowej a jak cos wymienione ne gwarancji to bedzie taka jest roznica

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
chyba nie do konca sie rozumiemy, np. w przypadku niektorych e60 nie ma w bazie danych na temat serwisow inspection a teoretycznie powinny byc, nie sa to przeciez serwisy robione w ramach gwarancji, wlasciciel sam za nie placi (rowniez ewentualnie w ramach pakietu)

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
oglno swiatowej bazie beda tylko informacje o wymianach gwarancyjnych a o przegladach to trzeba sie dowiadywac w tym serwisie w ktorym byly one wykonywane

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN

Opublikowano
Kto mi sprawdzi Z3 (bo jest z Niemiec) w inchape mnie olewają i twierdzą że nie ma takiej bazy :mad2:
http://img214.imageshack.us/img214/7770/z3roadsterturninwheelsln4.gif