Skocz do zawartości

ringi ccfl - zalozone- fotka jak wyszlo

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

ja dopiero te ringi zakupilem,

sprzedawca dawal 2 lata gwarancji wiec napisze mu czy to tak ma mrugac czy jakas gwarancja to obejmuje, i niech wymienia.

Opublikowano

czesc wszystkim

przyznam sie ze juz sie pogubiłem w tym wszystkim

niech mi ktos powie jakie moge założyć angel ....??

niech mi ktos powie czy jest ktos z poznania lub okolic co juz zakładał sobie ringi????????

Opublikowano
Raczej ze nie beda poniewaz oryginalny reflektor ma homologacje a to czy byly ringi oryginalnie w nich lub nie no to raczej nie beda wiedziec. Napewno gorzej jak bys na szkle nie mial wybitej zadnej homologacji. Moge sie mylic ale tak mi sie wydaje
Opublikowano

No właśnie chyba:) to jest jednak jakaś tam ingerencja w oświetlenie a co do różnego rodzaju oświetleń to sie czepiają np. tzw. "podświetlacze spryskiwaczy" i inne tego typu wynalazki.

Fajnie wygląda ale czy nie zabieraja za to dowodu???

Opublikowano
zwykle miśki się o to nie czepiaja mówisz że to seria i tyle choć tak naprawdę to mogą już za to zabrać dowód :)

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
ring jest dodatkowym światłem bez homologacji a przepisy jasno mówią że nie wolno mieć dodatkowego oświetlenia włączonego podczas jazdy :nienie: ale montujesz przełącznik pod maską który je wyłącza i jak będą się czepiac to wystarczy że wylaczysz i już dowodu ci zabrać nie mogą :norty:

Opublikowano
ring jest dodatkowym światłem bez homologacji a przepisy jasno mówią że nie wolno mieć dodatkowego oświetlenia włączonego podczas jazdy :nienie: ale montujesz przełącznik pod maską który je wyłącza i jak będą się czepiac to wystarczy że wylaczysz i już dowodu ci zabrać nie mogą :norty:

nie ma jak to rzeźba :jawdrop:

Opublikowano
wcale dużo roboty nie jest a jak cię zatrzymają i się już na siłę przyczepia że zabierają dowód to ty pstryk i pocałujcię mnie w du., :norty:

Opublikowano
ja tak miałem ale nie przez ringi a podświetlone podwozie , spryskiwacze i niebieskie diody w lusterkach chcieli mi dowód zabrać ale wyłączyłem i po sprawie

Opublikowano
ja tak miałem ale nie przez ringi a podświetlone podwozie , spryskiwacze i niebieskie diody w lusterkach chcieli mi dowód zabrać ale wyłączyłem i po sprawie

ok.spoko.a jest ktos dokladnie za ringi zarzymany tu na tym forum??

Opublikowano

HAHA :) Czyli idac tym tokiem myslenia w Twoim aucie (MOGE al enie musze) znalezc x przelacznikow, gdzie x>1 i zalezne od liczby lamanych przepisow :)

Na ktoryms watku wycztalem,ze masz przelacznik do zmiany mapy wtryskow, tutaj polecasz znowu przelacznik na ringi :D hehehe :)

Wyobrazilem sobie swoja podsufitke wypelniona gesto przelacznikami, pokretlami etc, jak w samolocie.. kazdy od czego innego :)

Zreszta ja kocham przelaczniki, bo wsiadajac do auta odpalam:

- wylaczenie trakcji (jak jest sucho)

- wlaczenie tempomatu

- odpalam CB

- odpalam radio

i dopiero wtedy czuje,ze "wszystkie systemy" chodza i mozna jechac w miasto "na lans" :mrgreen:

Opublikowano
ja mam depo więc ringi są homologowane ale faktycznie na podsufitce mam 18 dodatkowych przycisków a'la mini cooper wygląda wypas choć 3 jak narazie poprostu sa niemam na nie pomysłu :cry2:

Opublikowano

ja tak ku przestrodze

kolega w lancerku załozył sobie ksenony nie homologowane , miał dzwona , ubezpieczyciel odmówił wypłacenia odszkodowania ze względu na własnie nie homologowane ksenony , poszedł do sądu i przegrał ,

wiec uważajcie co wkładacie , wiadomo jacy ubezpiczyciele są , żeby nie wypłacić kasy wszyskiego sie czepną

co do ringów mam mieszane uczucie , raz mi się podobają , a raz mi to pachnie wiejskim tiuningiem , zwłaszcza te ringi widoczne w dzień . te delikane widoczne w nocy są fajne :)

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano
ja tak ku przestrodze

kolega w lancerku załozył sobie ksenony nie homologowane , miał dzwona , ubezpieczyciel odmówił wypłacenia odszkodowania ze względu na własnie nie homologowane ksenony , poszedł do sądu i przegrał ,

wiec uważajcie co wkładacie , wiadomo jacy ubezpiczyciele są , żeby nie wypłacić kasy wszyskiego sie czepną

co do ringów mam mieszane uczucie , raz mi się podobają , a raz mi to pachnie wiejskim tiuningiem , zwłaszcza te ringi widoczne w dzień . te delikane widoczne w nocy są fajne :)

Tani szajs jest gorszy od najbardziej zuzytych oryginalnych uzywek ;)

Wiec kompletnie nie dziwi mnie postepowanie ubezpieczyciela.

Ja do swojej zalozylem ringi na oryginalne xenony, potem zamontowalem sobie spryskiwacze :)

Jak bed emial kase to moze, podkreslam, MOZE walne sobie czujniki poziomujace (czy jak to tam).

Wszystko dla wlasnej fanaberii :))

Opublikowano

no ja wczoraj zamówiłem ringi ccfl na allegro od allegrowicza pioxy

, czy ktoś tez ma od niego ringi? poprostu jestem ciekaw jak sie te ringi sprawują .... czy nie wystepuje błąd spalonej żarówki itd

i na fotce towaru na aukcji dwie sztuki są prawie cały okrąg a dwie tak do polowy... dlaczegot ak jest? które gdzie zakladamy? czy poprostu ta fotka nie odzwierciedla autentycznie tego towaru.

http://img2.vpx.pl/up/20081014/kompletvd5.jpg

teraz mam pytanie jak to sie zaklada dokładnie? kleiliście to czyms?

pzdr!