Skocz do zawartości

ringi ccfl - zalozone- fotka jak wyszlo

premier

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

sprobojcie kupic nowe przetwornice.skoro ringi kosztuja 150 zl za komplet to same przetwornice napewno mniej.

widziałem kiedys na allegro dwie sztuki za 70zł. takze nie powinno byc z tym problemu

niech mi ktos powie jakie moge założyć angel ....??

jakie chcesz :mrgreen:

a tak na powaznie to poprostu szukaj ofert z adnotacja odnosnie tych przetwornic które "nie powodują błedu spalonej żarówki"

pzdr!

Przepis jest jeden , kolor swiatła musi być biały,żółty i miedzy nimi , nic innego

:nienie: :nienie: :nienie: oświetlenie: czyli żarówki i klosze wymagają homologacji

http://www.auto-swiat.pl/media,podglad/Samodzielny_montaz_ksenonow___rozwiewamy_wszelkie_watpliwosci,Id-334/

Przepis jest jeden , kolor swiatła musi być biały,żółty i miedzy nimi , nic innego

:nienie: :nienie: :nienie: oświetlenie: czyli żarówki i klosze wymagają homologacji

http://www.auto-swiat.pl/media,podglad/Samodzielny_montaz_ksenonow___rozwiewamy_wszelkie_watpliwosci,Id-334/

No to normalne , odpisałem nie czytając o co jest dyskusja

ring jest dodatkowym światłem bez homologacji a przepisy jasno mówią że nie wolno mieć dodatkowego oświetlenia włączonego podczas jazdy :nienie: ale montujesz przełącznik pod maską który je wyłącza i jak będą się czepiac to wystarczy że wylaczysz i już dowodu ci zabrać nie mogą :norty:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

ring jest dodatkowym światłem bez homologacji a przepisy jasno mówią że nie wolno mieć dodatkowego oświetlenia włączonego podczas jazdy :nienie: ale montujesz przełącznik pod maską który je wyłącza i jak będą się czepiac to wystarczy że wylaczysz i już dowodu ci zabrać nie mogą :norty:

nie ma jak to rzeźba :jawdrop:

wcale dużo roboty nie jest a jak cię zatrzymają i się już na siłę przyczepia że zabierają dowód to ty pstryk i pocałujcię mnie w du., :norty:

ja tak miałem ale nie przez ringi a podświetlone podwozie , spryskiwacze i niebieskie diody w lusterkach chcieli mi dowód zabrać ale wyłączyłem i po sprawie

HAHA :) Czyli idac tym tokiem myslenia w Twoim aucie (MOGE al enie musze) znalezc x przelacznikow, gdzie x>1 i zalezne od liczby lamanych przepisow :)

Na ktoryms watku wycztalem,ze masz przelacznik do zmiany mapy wtryskow, tutaj polecasz znowu przelacznik na ringi :D hehehe :)

Wyobrazilem sobie swoja podsufitke wypelniona gesto przelacznikami, pokretlami etc, jak w samolocie.. kazdy od czego innego :)

Zreszta ja kocham przelaczniki, bo wsiadajac do auta odpalam:

- wylaczenie trakcji (jak jest sucho)

- wlaczenie tempomatu

- odpalam CB

- odpalam radio

i dopiero wtedy czuje,ze "wszystkie systemy" chodza i mozna jechac w miasto "na lans" :mrgreen:

ja mam depo więc ringi są homologowane ale faktycznie na podsufitce mam 18 dodatkowych przycisków a'la mini cooper wygląda wypas choć 3 jak narazie poprostu sa niemam na nie pomysłu :cry2:

ja tak ku przestrodze

kolega w lancerku załozył sobie ksenony nie homologowane , miał dzwona , ubezpieczyciel odmówił wypłacenia odszkodowania ze względu na własnie nie homologowane ksenony , poszedł do sądu i przegrał ,

wiec uważajcie co wkładacie , wiadomo jacy ubezpiczyciele są , żeby nie wypłacić kasy wszyskiego sie czepną

co do ringów mam mieszane uczucie , raz mi się podobają , a raz mi to pachnie wiejskim tiuningiem , zwłaszcza te ringi widoczne w dzień . te delikane widoczne w nocy są fajne :)

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

ja tak ku przestrodze

kolega w lancerku załozył sobie ksenony nie homologowane , miał dzwona , ubezpieczyciel odmówił wypłacenia odszkodowania ze względu na własnie nie homologowane ksenony , poszedł do sądu i przegrał ,

wiec uważajcie co wkładacie , wiadomo jacy ubezpiczyciele są , żeby nie wypłacić kasy wszyskiego sie czepną

co do ringów mam mieszane uczucie , raz mi się podobają , a raz mi to pachnie wiejskim tiuningiem , zwłaszcza te ringi widoczne w dzień . te delikane widoczne w nocy są fajne :)

Tani szajs jest gorszy od najbardziej zuzytych oryginalnych uzywek ;)

Wiec kompletnie nie dziwi mnie postepowanie ubezpieczyciela.

Ja do swojej zalozylem ringi na oryginalne xenony, potem zamontowalem sobie spryskiwacze :)

Jak bed emial kase to moze, podkreslam, MOZE walne sobie czujniki poziomujace (czy jak to tam).

Wszystko dla wlasnej fanaberii :))

no ja wczoraj zamówiłem ringi ccfl na allegro od allegrowicza pioxy

, czy ktoś tez ma od niego ringi? poprostu jestem ciekaw jak sie te ringi sprawują .... czy nie wystepuje błąd spalonej żarówki itd

i na fotce towaru na aukcji dwie sztuki są prawie cały okrąg a dwie tak do polowy... dlaczegot ak jest? które gdzie zakladamy? czy poprostu ta fotka nie odzwierciedla autentycznie tego towaru.

http://img2.vpx.pl/up/20081014/kompletvd5.jpg

teraz mam pytanie jak to sie zaklada dokładnie? kleiliście to czyms?

pzdr!