Skocz do zawartości

ringi ccfl - zalozone- fotka jak wyszlo

premier

Rekomendowane odpowiedzi

A i jecze jedno, nie ma strachu o przetwornice???, mysle tutaj o wilgoci wodzie itp. bo one wygladaja na szczelne ale nie wodoszczelne i wilgocioszczelne, a jak beda sobie nieusczelnione lezaly w komoze to nic im sie nie stanie ???

Hmm co Ty za, przepraszam, shit kupiles ?? :jawdrop:

Moje wygladaja jak najbardziej na wodoszczelne/wilgocioszczelne :)

%5B640%3A456%5Dhttp%3A//www.astercity.net/~papik/ccfl_przet.jpg

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Ktos zna inne rozwiazania problemu z kontrolkami przepalonych zarowek?.

Myślę, że zamiast żarówki rezystor 70-100 Ohm 10W załatwi sprawę.

Jakis szybki schemacik jak to wlutowac, w ktorym miejscu, bo nie znam sie zbytnio, ale z wykonaniem nie powinno byc trudnosci.

POZDRO

A i jecze jedno, nie ma strachu o przetwornice???, mysle tutaj o wilgoci wodzie itp. bo one wygladaja na szczelne ale nie wodoszczelne i wilgocioszczelne, a jak beda sobie nieusczelnione lezaly w komoze to nic im sie nie stanie ???

Hmm co Ty za, przepraszam, shit kupiles ?? :jawdrop:

Moje wygladaja jak najbardziej na wodoszczelne/wilgocioszczelne :)

%5B640%3A456%5Dhttp%3A//www.astercity.net/~papik/ccfl_przet.jpg

No moje wygladaja podobnie tylko przy przewodach nie sa tak zatopione, ale wielkiej roznicy nie ma , wiec chyba mozna bez przeszkod montowac.

Podłączone mam jeszcze troszke inaczej tzn: pod postojowki ale kupilem taki rozdzielacz ktory zaklada sie na kabel i on delikatnie przecina izolacje i styka z kablem do tego podlaczylem kabel od przetwornicy , wiec w kazdej chwili moge to odpiac, i zostawic tak jak bylo, jest to polaczenie szczelne i do tego nie ucinalem kabli od postojowek, to samo mam zrobione jesli chodzi o podswietlenie tablicy bialymi diodami ...w nocy super efekt.

złączka:

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img95.imageshack.us/img95/6807/abcd0001nv9.jpg

...latanie jest bogiem, predkosc nalogiem, zycie zabawa,sex podstawa...

oj berthu, będziesz jeszcze płakał z powodu swojego "takiego rozdzielacza" - mam na mysli to czerwone badziewiątko pod twoją maską. jako człowiek który żyje z łączenia przewodów jestem wrogiem nr. 1 tego wynalazku, choć musze przyznać że daje mi zarobić :) polutuj to lepiej porządnie i jeszcze lepiej zaizoluj - koszulka termokurczliwa - bo grozi ci nie tylko brak styku, ale co gorsza, jakieś błedy w kompie o niesprawnym oświetleniu + lampka na zegarach. pozdr

termokurczliwa kurczy sei pod wplywem temperatury np ogrzewanie opalarka lub zapalniczka, samoizolujaca jest ciagliwa...owijajac ja , naciagamy i ona po pewnym czasie staje sie " jedna bryla" czyli wulkanizuje otaczane elementy...uszczelnia :)

Zgadza się, jest taka taśma, ale nie ma ona właściwości poprawiania styku w miejscu łączenia. Nie bede cie dużej namawiał na wykonanie tej przeróbki porządnie bo widze że na mało podatny grunt trafiłem. Pozdrawiam

obrazasz mnie ,nie ładnie HART nie ładnie...

Powoli Panowie zaczynam miec dosc moich ringow...

Najpierw 3 razy reklamowalem jeden ring bo za kazdym razem przychodzil uszkodzony....

Teraz po UWAGA!! niecalych 2 tygodniach od zalozenia ringow padly wszystkie cztery...

Zostawilem samochod pod dystrubutorem na wlaczonych swiatlach i wracajac do auta zobaczylem, ze pali sie tylko jeden ring (ten wokol prawej soczewki xenonu). Zadna kontrolka na tablicy przyrzadow nie swiecila sie. Wracajac do domu zaswiecila sie kontrolka niesprawnej prawej postojowki - po zatrzymaniu okazalo sie, ze ring ktory jako jedyny swiecil sie niestety "umarl"...

Ostatecznie jest tak, ze nie dzialaja wszystkie cztery ringi, a swieci sie jedynie kontrolka prawej postojowki.

Pozamienialem przetwornice - bez zmian.

Mierzylem napiecie na kostce postojowek przy zapolonym silniku i wlaczonych swiatlach - jedynie jakies mV.

Czy mozliwe jest to, zeby zamocowane juz w aucie ringi szlag trafil?

Pozdrwiam

Powoli Panowie zaczynam miec dosc moich ringow...

Cierpliwości, u mnie na 6 sztuk wybrałem 4 działające. Jeden uszkodzony w komplecie, z dwóch dodatkowych również jeden.

Zobaczymy jak długo będą działać :|

kurcze nie straszcie panowie.ja swoj zapasowy komplet sprzedalem.ringi swieca na razie 3 tygodnie i zero problemow.mam nadzieje ze jakby sie mialy zepsuc toby sie juz zepsuly!

p.s. Andre masz wyjatkowego pecha!

gdybym wiedział że takie są problemy nigdy bym się na nie nie zdecydował , mam ringi już 1,5 roku i teraz w marcu padła mi przetwornica - koszt 40zł ale jest OK , u mnie pewnie minusem jest to że często je włączam , częste i krutkie przebiegi po mieście no ale świecą,a może ja mam inne ?

gdybym wiedział że takie są problemy nigdy bym się na nie nie zdecydował , mam ringi już 1,5 roku i teraz w marcu padła mi przetwornica - koszt 40zł ale jest OK , u mnie pewnie minusem jest to że często je włączam , częste i krutkie przebiegi po mieście no ale świecą,a może ja mam inne ?

a ja mam nadzieje ze nie masz innych,tylko masz je dobrze zamontowane i swieca tak jak powinny swiecic kazde ringi.a posty o tych zepsutych to jednostkowe(mam nadzieje) przypadki. :mrgreen:

Sorry berthu, jeżeli poczułes się urażony ale sam poczytaj o problemach z ringami - założe się , że 70 % tych usterek jest spowodowana niestety niefachowym montażem, czego skutki wychodzą po czasie - a większośc tychże jest właśnie brakami styku bądź też zawilgoceniem. Zrozumiałem twoje intencje tak, że nie chcesz przerabiac auta w sensie na stałe, ale niestety z ringami to nie przejdźie, lepiej zrobic to raz a dobrze, ja np; zakończyłem instalacje ringów wtyczką odzyskaną z gniazda żarówki postojowej, łaczy sie jak fabrycznie z instalacją auta, nawet nie nacinasz 1 przewodu a w razie powrotu do stanu wyjściowego potrzebujesz tylko nową oprawkę - polecam, i nie czuj urazy, pozdrawiam

Witam, juz założylem ringi, z kontrolkami tez sobie poradzilem, zdjęcia komórką robione wiec jakość średnia, no i nie wymyta bunia, i uciapkane troszke klosze. Wygląd w dzieńPZDR

ZAPALONY XENON

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img516.imageshack.us/img516/8241/fotka605sk3.jpg

ZGASZONY XENON

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img516.imageshack.us/img516/8986/fotka606gh9.jpg

Gratulacje :D fajnie wyglada :D

Nie wiem czemu mam wrazenie,ze moje sa nieco grubsze :)

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//www.astercity.net/~papik/beta/dsc_1673.jpg

Edytowane przez papik