Skocz do zawartości

ringi ccfl - zalozone- fotka jak wyszlo

premier

Rekomendowane odpowiedzi

Mecza mnie te ringi, oj mecza .. :oops:

Mam pytanko jakim dokladne klejem cyjanoakrylowym (blyskawicznym) kleiliscie te ringi ?

Boje sie ze cyjanoakryl zostawi taki bialy nalot jak to one lubia . :| .

pozdr.

piotrek

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

kropelka :)

tylko nie klej do odblysnikow , bo jak wlanczysz lampy to i tak sie odkleji bo silniczki pociagna wklad do gory.

Kropelka nie zostawia tego bialego nalotu ?

Jak to ? Przeciez silniczki unosza caly wklad lampy, razem z odblysnikami ? Mozesz to pokazac na jakiejs fotce gdzie kleic a gdzie nie ?

pozdr.

Piotrek

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]

tzn tak, kropelka potraktowalem tylko zaczepy te plastikowe lub metalowe , zalezy jakie masz.

racja unosza sie cale lampy, ale te ringi sa tak ciasno spasowane, ze jak lampa sie wychyla do gory to wtedy odstaja na jakies 8 mm od odblysnika a jak po chwili opadnie to juz odstaje na 1-2 mm. Najlepiej kleić jak sobie wlanczysz postojowki, wtedy lampy ustawią sie tak jak bedziesz jezdzil, bo jak bedziesz kleil na wylaczonych to potem na bakn sie zrusza. Niby caly wklad sie rusza ale jak do chodzi do gory to wtedy moga blokowac sie na tych zaczepach i powstaja naprezenia unoszace dolna czesc ringa do gory. Nie da rady zrobic zeby ring idealnie przylegal. min to 1-2 mm odstepu od odblysnika. Chyba ze wytniesz troche tego wkladu u gory, zeby nie chaczyl o zaczepy, to mozna to lepiej spasowac. Ja tak bede u siebie robil na dniach.

Ja tez potrzebuje jednego ringu (upuscilem i juz nie swieci , ehhh to moje szczescie, bedzie 3 podejscie do montazu ringow :duh: ), oby tylko Slowik go mial :) .

Zalozylem poki co 2 ringi, wyglada to super, ale ja chce miec 4 :mrgreen: .

pozdr.

Piotrek

Slowik zapowiedzial ze bedzie mial dla mnie ring za max 2 tygodnie ..juz sie nie moge doczekac :mrgreen: .

Poki co fotka z 2 ringami :

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img264.imageshack.us/img264/4354/img3020kk9.jpg

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img264.imageshack.us/img264/7573/img3023ie9.jpg

pozdro

piotrek

• 2 tygodnie później...

Czesc

Ktos ma fotke przodu E46 po lifcie na bixenonie z zalozonymi 4 ringami ktore NIE sa zapalone (wogole z wylaczonymi swiatlami) ? W dzien oczywiscie ...lub ktos takowa moze zrobic ?

z gory wielkie dzieki

Piotrek

Czesc

Ktos ma fotke przodu E46 po lifcie na bixenonie z zalozonymi 4 ringami ktore NIE sa zapalone (wogole z wylaczonymi swiatlami) ? W dzien oczywiscie ...lub ktos takowa moze zrobic ?

z gory wielkie dzieki

Piotrek

Compact tez moze byc ? ;)

Ujdzie i compact ale to juz nie bedzie takiego porownania :roll: .

Ale jakbys mogl Papik to wrzuc ..

Chodzi mi konkretnie o to czy ring nie szpeci zbyt soczewki bixenonu ... :roll:

Czesc

z gory wielkie dzieki

Piotrek

Mogę zrobić zdjęcia tylko jak ? od kątem , na wprost , z jakiej odległości , oczywiście 4xring i bixenon

Ujdzie i compact ale to juz nie bedzie takiego porownania :roll: .

Ale jakbys mogl Papik to wrzuc ..

Chodzi mi konkretnie o to czy ring nie szpeci zbyt soczewki bixenonu ... :roll:

Dobra w sloneczny dzionek ;)

Czesc

z gory wielkie dzieki

Piotrek

Mogę zrobić zdjęcia tylko jak ? od kątem , na wprost , z jakiej odległości , oczywiście 4xring i bixenon

ojj Mike bylbym bardzo wdzieczny ...tylko przetrzyj klosze reflektorow przed cyknieciem fotki ;) (nie wymagam aby cale auto bylo czyste ;-) ) :mrgreen:

I na wprost i pod lekkim katem :) takie 2 fotki stykna .

Przydaloby mi sie to miec do wtorku :cool2:

z gory wielkie dzieki :cool2:

pozdrawiam

Piotrek

witam! A jak do coupe z ringami po lifcie rzecz jasna.

Mi sie wydaje za ja mam mniejsze te soczewki.

ktos ma w coupecie po lifcie?

pozdr

mają owszem , są chyba inne Papik ma , czytaj wyżej

zrobię zdjęcie moich jutro ale moje ringi są już stare , mają 1,5 roku

Papik ma compacta a tam sa takie same soczewki bixenonu jak w E46 sedan/touring po lifcie .

W coupejce po lifcie z tego co sie orientuje jest xenon dynamic (skretne) wiec moze to byc calkiem inna bajka . Inna sprawa ze jesli masz xenon dolozony to pewnie wcale nie masz tego "skretu" podlaczonego :wink: .

A im mniejsza soczewka tym lepiej - ring lepiej bedzie pasowal (przynajmniej jesli myslimy o tych od Słowika) . :cool2:

no fakt compact to chyba coś innego jeszcze , co do soczewki to się zgadza , ring jest troszkę mały na nią więc troszkę kombinacji i kropelki wymaga - szkoda tylko że nie można ich uzywać jako świateł dziennych bo czesto bywa że przejazd w mieście jest krutki

Papik ma compacta a tam sa takie same soczewki bixenonu jak w E46 sedan/touring po lifcie .

W coupejce po lifcie z tego co sie orientuje jest xenon dynamic (skretne) wiec moze to byc calkiem inna bajka . Inna sprawa ze jesli masz xenon dolozony to pewnie wcale nie masz tego "skretu" podlaczonego :wink: .

A im mniejsza soczewka tym lepiej - ring lepiej bedzie pasowal (przynajmniej jesli myslimy o tych od Słowika) . :cool2:

znalazłem na ebayu za 70 $ , komplet do coupe.

Nie mam biksenonu skretnego , mam zwykły.

Łatwo sie to montuje?

pozdr

My Definition is High Definition

Moje:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=161053

Czesc

z gory wielkie dzieki

Piotrek

ojj Mike bylbym bardzo wdzieczny ...tylko przetrzyj klosze reflektorow przed cyknieciem fotki ;) (nie wymagam aby cale auto bylo czyste ;-) ) :mrgreen:

I na wprost i pod lekkim katem :) takie 2 fotki stykna .

Przydaloby mi sie to miec do wtorku :cool2:

z gory wielkie dzieki :cool2:

pozdrawiam

Piotrek

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img171.imageshack.us/img171/954/dscn7685al0.jpg

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img171.imageshack.us/img171/4899/dscn7686uk0.jpg

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img171.imageshack.us/img171/3659/dscn7687pb9.jpg

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img182.imageshack.us/img182/6039/dscn7688zt2.jpg

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img182.imageshack.us/img182/1809/dscn7689qu1.jpg

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img155.imageshack.us/img155/2053/dscn7690au1.jpg

ufff , autko brudne niestety ale chciałem zdjęcia dzisiaj zrobić

Przepraszam Cie bardzo ze nie sprecyzowalem , ale chodzilo mi o zdjecia calego przodu auta, cykane tak z 5-10 metrow ...obie lampy na raz zeby bylo widac, tak generalnie jak sie komponuja "obraczki" na soczewce xenonu z reszta auta ... naprawde sorka ze nie dopisalem tego :duh: .

Dzieki za przysluge, ale kurcze nie calkiem o to mi chodzilo :mad2: .

Nie ma problemu ze auto brudne, przeciez teraz jest taka pogoda ze chocby je codzien myl to i tak bedzie brudne :cry2: .

Widze ze zakupiles zarowki diadem, o wiele lepiej jak pomaranczowe, ale jak dla mnie to chromowane najlepiej wygladaja :mrgreen: .

pozdr.

Piotrek

no teraz mam czyste już autko ;) napisz dokładnie jak zrobić te zdjęcia to zrobie jutro , te żarówki to fakt , srebrne wyglądały by lepiej no i cena duzo niższa , nie mogę kupić srebrnych do kierunków w błotnikach a też bym pomarancza wywalił

Stan 5-10 metrow od przodu auta i cykaj ...z kata i na wprost :) . Takich kilka fotek, mozesz tez sie lekko schylic . Cos taka fotka jak ta z Twojego awatara by byla Okej ale bez zapalonych ringow i w dzien :)

Prosze zaroweczki chrom do kierunkow na blotniki : :mrgreen:

http://www.allegro.pl/item320884739_zarowki_kierunkowskazow_bocznych_5w_chrom.html

te czlowiek ma tez takie do kierunkow naroznych chromowane, bralem od niego, polecam jako sprzedawce :)

Wlasnie dzis u siebie wyjalem te zarowki chromowane z kierunkow na blotnikach, zciemnialy po 15 miesiacach uzywania zrobily sie brazowe troszke ;/ . Ale to pewnie przez to ze te cholerne kierunki mi paruja . W naroznych kierunkach wygladaja wciaz jak nowe :) .

pozdrowki

piotrek