Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wątpię, aby inny olej, a po za tym niewiele się one ceną różnią, a chyba najtańszgo nie wlali ;) ... raczej się coś pomylili, lub dlatego, że tyle robiłem (Inspekcja) to i tak na materiałach zarobili (filtry, olej do mostu, paski, napinacze, świece itp.)

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witajcie,

wymieniłam w końcu pompę wody u Smorawińskiego:

- pompa 468,14 zł

- uszczelka 4,03 zł

- opaska 3,68 zł

- wymiana pompy i odpowietrzenie układu 299,75 zł

:cry2:

Opublikowano
No to i w końcu napiszę o wymianie simmeringa w dyfrze( uszczelniacz od strony wału napędowego). Człowiek, który przywiózł tę część (ot małe kółko metalowe oblanę gumą ze sprężynką od wewnątrz) z serwisu BMW- powiedział 120 zł :norty: . Tłumaczył, że tyle kosztuje do coupe E36, do sedana zaś w tym modelu już tylko 60zł. Przeglądałem w realoem.com -tam wynika w 100% , że to ustrojstwo jest identyczne- identyczne oznakowanie katalogowe- więc zrobił mnie w fujarkę-tak sądzę. Będąc przy okazji w serwisie zbadam tę niby nieścisłość. Olej do dyfra zalałem Elf Tranself 20 zł -tani i podobno dobrze się sprawuje. A robocizna u mechanika trochę (znajomego) 30zł 8) . No to tyle mojego wywodu, Pozdrowienia!
Nie sztuka skorzystać z serwisu-SZTUKA ZROBIĆ TO SAMEMU !!!
  • 2 tygodnie później...