Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie raz przy kupnie części, materiałów eksploatacyjnych w różnych sklepach zastanawiam się czy aby nie warto byłoby odwiedzić ASO BMW. Wiadomo, że często wiele rzeczy tam jest w zbliżonej cenie do tego co proponują nam w sklepach z zamiennikami. A każdy chciałby zapewne mieć to i owo w "swoim maleństwie" w miarę możliwości ze znaczkiem BMW.

Wiadomo najlepiej zawsze byłoby robić zakupy w ASO- ale te ceny!!.

Proszę o wpisy- co kupowaliście W ASO (przydałaby się cena). Wpisujcie dosłownie wszystko np. płyny, oleje; materiały, które często się wymienia jak i te które wymienia się sporadycznie.

WIEM, ŻE TO PRZYDA SIĘ NIE JEDNEMU. Z góry dziękuję. 8)

Nie sztuka skorzystać z serwisu-SZTUKA ZROBIĆ TO SAMEMU !!!
  • Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Członkowie klubu
Opublikowano
Proszę o wpisy- co kupowaliście W ASO (przydałaby się cena). Wpisujcie dosłownie wszystko np. płyny, oleje; materiały, które często się wymienia jak i te które wymienia się sporadycznie.

WIEM, ŻE TO PRZYDA SIĘ NIE JEDNEMU. Z góry dziękuję. 8)

Ja kupuję w ASO wszystkie części. Wyjątek od tej reguły stanowi tylko kupowanie oleju do silnika, przedniej szyby i opon ;) Cen niestety nie pamiętam - płacę tyle ile kosztują. :D

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano

Bastek - jak szaleć, to szaleć - prawda ;), ale przynajmniej masz spokój, bo wiesz co kupiłeś ... - choć prawdę mówiąc, nie wszystko co z ASO musi być najlepsze (sprawdzone, ale nie na BMW ...)

Ja niewiele się pochwalę, bo niewiele kupowałem (odpukać), ale też preferuje ASO, a przede wszystkim oryginały.

Dopiero, co pisałem w innym wątku - kupowałem płyn chłodzący - cena prawie "normalna" - ok. 24zł. za 1.5l koncentratu i wychodzi z tego 3l, płynu do -37st.

Kupowałem parę spinek i innych "dupereli", ceny takie sobie - czasami całkiem normalne, czasami szkoujące. Np. Potrzebowałem wtyczkę 12-pin-ów - kupuje się osobno wtyczkę, osobno pin-y i osobno obudowę z zatrzaskiem (czy blokadą) - sprzedaż osobno każdego elementu jest sensowna, bo wtyczki mają włąsnie różne zatrzaski, a cała reszta jest taka sama, lub np. na 12, czy 18 pinów wykorzystane w danym samochodzie są np. 2 piny (w większości wtyczek jest wykorzystanych tylko część pin-ów. No i sprawa wygląda tak - wtyczka troszkę ponad 1zł. - cena rozsądna, ale 1 pin kosztuje 4.48zł. !!!, to jak mam wtyczke 12 pin i potrzebuję komplet, to jest 54zł. ....... a jak mam 18 pinów ..... Na szczęscie miałem (przypadkiem) takie piny w zapasie ...

Ale często jesteśmy zdani tylko na ASO, bo np. właśnie tych pinów nigdzie nie widziałem ...

Dalej - niektóre spinki są po 1-2 zł - to OK (choć tanio też nie jest), ale są takie co kosztują 4-5zł. i nie są wcale bardziej skomplikowane. jak się potrzebuje 1-2 szt. to OK, gorzej jak np. 5, czy 10szt., ale nietsety tez często jesteśmy zdani na ASO.

Następne - filtr klimatyzacji (węglowy) do E38 w ASO jest w cenie takiej jak "gdzieś indziej", a nawet taniej, pozostałe filtry już są dość drogie (i nie porównuje tutaj do jakiś najtańszych filtrów na rynku).

Piszę o drobnostkach, bo nie robiłem w ASO wielkich zakupów ... (no może w ramach inspekcji, którą tam robiłem, ale trochę powyżej napisałem)

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

cześć

Zbyt dużego doświadczenia w zkupach w ASO to nie mam ale wiem jedno zawsze warto zadzwonić i zapytać!

przykład: szukałem listwy na dolną krawędź drzwi przednich do e34 - w zaprzyjaźnionym sklepiku pani po znajomości dla stałego klienta zaoferowała po 120 zł jedna- w ASO kupiłem po 63 zł szt (na tył były chyba po 52)

podobnie było z przewodami przy chłodnicy - cena praktycznie ta sama (od termostatu do pompy za oryg. dałem 83 zł a firmy XXX były po 75 i jeszcze miel problem z zamówieniem)

pozdrawiam

Opublikowano

Termostat Wahler do M50 - 135zł

Plastikowy kapsel na felge aluminiową ( zgubił się) - 75zł

Podkładki pod tablice - 0zł

Żarówka podświetlenia schowka - 5zł

Układy wydechowe do BMW: www.pamaku.pl

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano

Tak...tylko jest problem z tymi podkładkami bo np u byłego Smorawinskiego w Wawie nie dostałem przez 2mce podkładek bo ciągle nie było...

U FUS'a dostaniesz od ręki...Najlepiej jak będziesz coś kupował to się wtedy zgłoś po podkładki... :norty:

Poszukujemy tunerów !!

Forum samochodowe, forum motoryzacyjne, forum tuningowe

http://samochody.kei.pl/zdjecia/logo_phpBB2.gif

Randki: dates

Opublikowano
Ja podobnie jak Sebast kupuję w ASO przede wszystkim wszelkiej maści kołki i spinki. No i oczywiście te częsci, których dostanie poza ASO jest problematyczne lub niemożliwe. Dla przykładu podam, ze samoregulatory do hamulców bębnowych kupiłem za bodajże 60zł 2szt, uszczelniacze dyfra od strony półosi to ta sama kwota, około 70zł/szt kosztuje poducha tylnego amora do E30 i uwada - rodzynek :D 5cm gumowy króciec z jednej strony fi=1,2cm a z drugiej 0,7cm (na oko) potrafił kosztować 142 zł :duh: i musiałem go kupic bo za 2 dni śmigałem do Rzeszy i nie chciałem miec problemów po drodze.

~~Oby nasze dzieci miały bogatych rodziców~~

Pozdrawia Elwis

E34 525tds '95 touring executive

http://stud.wsi.edu.pl/~elwis/e34bok.jpg

Opublikowano
Ja zaopatruję się w części w niemczech i jak porównywałem to jest jakieś 10-15 procent taniej.A jak potrzebowałem oringu na bagnet od oleju to dostałem za darmo.Tak samo jestem zdziwiony ceną swożni do e 36.Podróbka 90 zł a oryginał 100 zł.
Opublikowano

- serwis olejowy 338,98 ( filtr oleju 41,30 olej 204,96 )

- świece zapłonowe 6 szt. 88,28

- filtr powietrza 73,24

- przewód gumowy ( gdzies przy przeplywomierzu chyba ) 10,68

- przepływomierz 2.154

- opaska 2,51

- pasek klinowy 42,85

- chłodnica 1.321

- węzyk przelewowy 27,82

Opublikowano

ja potrzebowałem dźwigienki zaworowe i w ASO krzykneli 95zł za sztuke

a że potrzebowałem ich 12szt :cry2: więc kupiłem poza aso FEBI i wypłakałem spacjalny rabat w hurtowni tak że dostałem po 50zł za sztuke

ale faktem jest że w ASO nie jest wcale tak drogo bo np niektóre cześci są naprawde w prawie identycznej cenie jak w zwykłym sklepie

Pomogę kupić auto w Niemczech

+48508498199

+4916098654256

Opublikowano
Ja kupiłem w ASO w Krakowe 3 uszczelniacze przekładni głównej jeden od strony wału( 92zł) i dwa od pół osi( 2X po 68zł ) i 1.5 litra oleju do przekładni głównej 96zł za litr... więc w sumie wydałem 372zł... wiec ceny nie sa zbyt sympatyczne...
Opublikowano

Ja tysz spineczki i kołeczki kupowałem ...

Kupowałem też (sic!!!) wtyczki na mgielne ... jest sobie pokrywka świateł (ta co to się "nakręca") , i do niej światło podłącza się taką wtyczką 2 pinową ...

No to powiem wam, że :

Wtyczka (biała, otwierana - sam plastik) - 3,40 PLN

ale za to te 2 metalowe piny, które wsuwają się na bolce w gnieździe kosztują 15 PLN - czyli jeden halogenek to wydatek: 3,40 + 15 + 15 ... za założenie (zamianę - czyli odcięcie starej wtyczki, zalutowanie na przewody nowej i zaizolowanie przewodów) zaśpiewali mi za robociznę w Aso 60 PLN, więc podziękowałem ... kupiłem sam materiał ...

Nie warto też chłodnic w ASO kupować ;)))))) , Chyba, że ktoś koniecznie chce BEHR'a ... Nissens - koszt w aso ponad 2500 PLN ... koszt w sklepach (o ile da się dostać ;)) to od 1000 do 1700 PLN ... totalnie zaporową cenę podali.

Teraz szukam części następujących, które raczej zanabędę jednak w ASO , bo to cięzkodostawalny towar :

17 COVERING LOWER RIGHT 1 51718148866 $11.55 Buy

17 COVERING UPPER RIGHT 1 51718148930 $11.55 Buy

17 COVERING LEFT 1 51718148931 $15.40 Buy

( http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HA01&mospid=47379&prod=19941200&btnr=63_0042&hg=63&fg=05 )

i

03 FAN SHROUD FOR JALOUSIE 1 17112244373 $20.72 Buy

03 FAN SHROUD WITHOUT JALOUSIE 1 17312246021 $20.72 Buy

ONLY WITH:

-- BRACKET FRAME 1 11712244623 $1.15 Buy

09 COVERING RIGHT 1 17112243909 $4.27 Buy

10 COVERING LEFT 1 17112243910 $4.27 Buy

( http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HA01&mospid=47379&prod=19941200&btnr=17_0111&hg=17&fg=05 )

Z tego co mi wiadomo, to za bardzo nówek (z tego) poza serwisami nie dostanę ... Zatem szukam ;)

Wejdź i nakarm głodne dziecko ! => http://www.pajacyk.pl/

E-mail => http://tinyurl.com/6qvjz

Skype => callto://santex997/

tel.kom.: +48 880 445 818

--

http://ot.mklub.net - Ciemna Strona Forum BMW Klubu Polska :-]

Opublikowano (edytowane)

Do E28:

Rączka do szyberdachu 140zł

Płyn w układzie chłodzenia 70zł i wymiana 130zł :shock:

Komplet kluczy na klapę bagażnika ok.600zł :shock: (swoje dostałem od dziewczyny :D )

Uszczelka do klapy tylniej 220zł

Termostat 149zł

Przewody olejowe do turbo 118zł i 74zł

Uszczelka pod głowicę 500zł :shock:

Świeca żarowa 98zł

Klocki przód 263zł

Zderzak do tyłu 2010zł :duh:

Żarówki do halogenów 8zł

Przewody olejowe do turbiny 179zł

Śruba pod miske olejową 2,5zł

Śruba pod filtr oleju 4zł

Guma z obejmami od filtra pow.do turbo 35zł

Guma z obejmami doprowadzająca powietrze 96zł

A do Cerkaskiego co nie zadzwonie to sami mnie namawiają na zamienniki :wink:

Edytowane przez Bart - ...
Opublikowano

E 46

- czujnik klockow 65 zl

- zaslepka pod spryskiwacz pod leflektor 45 zl!!!!!!!!!!!

- raczka do otwierania maski 12 zl

- gumowa oslona drazka 35 zl

- czujnik temp. zewetrznej 150 zl

- visco 750zl(e 36 w 1996r.)

- wtryskiwacz sterujacy ( TDS) 1100zl

- gietki wezyk hamulcowy 120 zl

JAK SOBIE JESZCZE COS PRZYPOMNE TO NAPISZE. :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:

Opublikowano

Niedługo to tu będzie cały cennik ;) ...

Ja się mogę zaoferować - jeżeli ktoś potrzebuje cenę jakiegoś elementu, a z jakijś powodów nie chce zadzwnioć np. do ASO, niech da mi znać, to podam cenę w ASO, ale :

- najlepiej abym miał podany numer BMW, np znaleziony tutaj http://www.realoem.com/bmw/

- jeżeli nie, to potrzebuję 7 ostatnich znaków nadwozia (2 litery i 5 cyfr) i kontakt najlepiej przez GG ...

Ale proszę nie nadużywać tego przywileju ;) , abym nie siedział cały dzień nad katalogiem ... ;)

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

...czyli, tak wogóle przeciętnie zarabiający człowiek(a zdajesie na forum jest paru takich), ASO B M W,

lepiej,żeby omijał szerokim łukiem... :? ja ostatnio kupowałem małe naklejki M-Technik-na kierę,koła i między zegary-19zeta/sztukę, w zeszłym roku były,po prawie 30! wiosna idzie czy co :lol: przy okazji pytałem o dyfer o ograniczonym poślizgu (ufff!) ponad 8tys!!! :shock:

...przy okazji jest teraz promocja na części exploatacyjne(klocki,tarcze,sprzęgła etc) ceny całkiem całkiem. trzeba dzwonić.

Opublikowano

Ja odośnie tych cen.Jest jedno wyjście by zaoszczędzić , zadzwonić do mnie ja załatwie wszystkie części oczywiście orginalne w niższej cenie.( To taka reklama ) :mrgreen: Ja wiem że nie można :nienie: ale wystarczy puknać na kom lub meilika. !!! Zapraszam !!!!

W ASO musiałbym zapłacić za kompletny rozrząd 2600 zł zapłaciłem 1900 zł Za Pierścienie 220 zł natomiast dostałem 125 zł .Mimo że wydałem 4750 zł za naprawe i wymiane to jak na BMW zapłaciłem 1/3 ceny którą bym musiał zapłacić w ASO. :norty:

Opublikowano
Kompletne sprzeglo do e36 2,8 w aso okolo 800 zl sachs zdaje sie , tyle samo po rabacie zawolali za sachsa w sklepie gdzie kupuje zwykle czesci, w takim razie wolalbym kupic w aso bo przynajmniej sachs nabija tam smigielko bmw, bo wiadomo ze czesci robione dla np BMW musza byc najwyzszej jakosci a te co ida do sklepow motoryzacyjnych moga byc wykonane z nizszej jakosci materialow, ciekawe czy takie sprzeglo mozna kupic taniej bo jeszcze nie zakupilem, Felix ? :wink:
Opublikowano

wiecie moze ile kosztuje dorobienie kluczyka wraz z zaprogramowaniem immobilajzera w ASO?

dorobilem zwykly klucz ale niestety nie odpale :roll:

Opublikowano

Kluczyk w ASO jest zamawiany nie dorabiany. Msisz byc samochodem, byc jego wlascicielem i miec wszystkie dokumenty.

Czeka sie około 2 tygodni a do e 36 z 1995 bez pilota powiedziano mi cene ok700 zł za sztuke :D w Auto Fus na Ostobramskiej