Skocz do zawartości

Opinie o BMW na innych forach!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciekawy jestem z jakimi opiniami spotkaliście się na temat BMW na innych forach. Ja ostatnio zajrzałem na forum mercedesa ponieważ ojczulek coś potrzebował do swojego i poczytałem, że BMW jest przede wszystkim droższe w utrzymaniu od mercedesa mniej wygodne no i oczywiście że kupują je ludzie o nie szczególnie dobrej reputacji. Ale też był miły akcent ktoś przesiadł się z BMW na mercedesa i bardzo tego żałował.

Napiszcie co wy na temat takich stereotypów słyszeliście lub czytaliście a mijają się z prawdą. Pewnie będzie głównie o mercedesie i audi bo to jest największa konkurencja naszych aut.

Jestem ciekawy waszych opini zwłaszcza tych którzy przesiedli się z wyżej wymienionych aut.

Opublikowano
To steroetypy. Z porównania wiem ze Bunia jest wygodniejsza, jedzie i ma charakter, a Mercedes nadaje sie dla emerytów lubiących podziwiac widoki za oknem... Przynajmniej jesli chodzi o modele E34 kontra W124...
Bandite Motor Wagen
Opublikowano

Cóz nie jest to raczej dzial przeznaczony do tego ale sie wypowiem

Jak padla mi glowica w 2.4 zasatnawialem sie nad zakupem mercedesa. Nawet bylem ogladac jednego gdyz tez slyszlem opinie o bezawaryjnosci tych aut.

Jednak po przejechaniu sie kilku km stwierdzilem, ze wole BMW a jakbym mial juz kupowac jakies autko to kupilbym VW.

Dlaczego??

Po pierwsze to autko wogole nie mialo przyspieszenia (mowa o dieslu) jak mu wcisnolem gaz to poprostu nic sie nie dzialo, doslownie nie dzialo sie nic.

Po drugie. Komfort - sorki ale w mercedesie wstawiono fotel w doslownym tego slowa znaczeniu, ktory powiazany z zawieszeniem dziala jak kuter rybacki. Mozna sie nabawic choroby morskiej.

Co do bezawaryjnosci tych aut to niestety nie moge nic powiedziec bo nie mam doswiadczenia. Jednak z BMW tez nie mialem wiekszych problemow.

Opublikowano
no tu ze BMW jest wygodniesze to bym sie nie zgodzil: zawsze Mercedes byl taki miekki i kanapowaty - przez co pewnie wygodniejszy - ale jesli to dla kogos zaleta , to nie dla niego mocne , twarde i bezkompromisowe BMW:) takie jest moje zdanie a w e34 jest o wiele mniej miejsca niz w oplu omedze A - ale BMW nie mierzy sie przestrzenia dla pasazerow, czy wielkoscia bagaznika , tylko raczej uderzeniami serca ...
The Ultimate Driving Machine
Opublikowano
Może kogoś urażę ale skoro o użytkownikach BMW wypowiadają się niepochlebnie i mierzą wszystkich jedną miarą to powiem że mnie kierowca mercedesa zawsze kojarzy się z obwieszonym złotem,wąsatym podstarzałym alfonsowatym taksówkarzem w swoim 124 w kolorze majonezu.Pewnie są wygodne, trwałe nie licząc rdzewiejących C 180 składanych w chinach i tych z przednim napędem serii A.
Opublikowano

jak dla mnie mercedes jest dla dziadka

a pozatym co jest lepszego w mietku

-wiecej pali niz BMW

-z tym samym silnikiem bedzie duzo wolniejszy od BMW

zresztą co tu sie rozpisywac kazdy oczekuje czegos innego od auta i inaczej na te auta patrzy

ja smigam autami marki BMW od 1996r i juz tak zostanie

:twisted:

Opublikowano
To steroetypy. Z porównania wiem ze Bunia jest wygodniejsza, jedzie i ma charakter, a Mercedes nadaje sie dla emerytów lubiących podziwiac widoki za oknem... Przynajmniej jesli chodzi o modele E34 kontra W124...

124 jest na pewno wygodniejsze od e34, wiem bo jeździłem i e34 i w124, BMW zdecydowanie lepiej się prowadzi, ale w mercu zawieszenie lepiej i ciszej wybiera wszelkie nierówności, w mercu jest dużo więcej miejsca, BMW jest ciasne, szczególnie z tyłu w124 na pewno jest trwalsze od BMW przez 6 lat w zawieszeniu wymieniliśmy tylko amory i drążki reakcyjne z tyłu, nic więcej, a samochód rocznie robił ok 35-40tkm po Polskich drogach, sprzedany został jak miał 0,5mln przebiegu i dalej wszystko było w nim sprawne

teraz mam e39, ojciec ma w210 i jest tak samo jak w przypadku pary e34/w124 z tym że e39 jest lepiej zmontowane w środku od mercedesa, Mercedes jest mniej awaryjny, od BMW w której denerwują drobne usterki których nie powinno być

a pozatym co jest lepszego w mietku

automatyczne skrzynie biegów

Opublikowano
Ciekawy jestem z jakimi opiniami spotkaliście się na temat BMW na innych forach. .

Niestety, nie bywam na innych forach - trzeba czasami zarobić na chleb, poczytać jakąś książkę i już nie starcza czasu, ale mogę Ci powpisywac opinie na temat podobnych wątków

PawełH
Opublikowano
Przemo to czemu jeździśz BMW a nie Mieczysławem skoro jest lepszy?

przecież ja nie napisałem że któryś jest lepszy, w jednym jest lepsze BMW w drugim Mercedes, jeżdżę BMW bo chciałem mieć BMW, jakby się trafił Mercedes w dobrym stanie to by był Merc, jednak Mercedes z podobnym wyposażeniem i w podobnym stanie co moja e39 jest sporo droższy w zakupie, znalazłem więc e39 i jestem z niej bardzo zadowolony

BMW jest ładniejsze od Mercedesa, mniej więcej aż do modelu e38/e39/e46, później Mercedes jest ten ładniejszy, BMW zrobiło się tak jak stare merce, jak się na nie patrzy to widzi się wielkie ociężałe limuzyny, brak im tej lekkości i gracji co kiedyś, szczególnie widać to w serii 7

Opublikowano
z forum forda: kazdy w bmw to burak i nie umie jeździć a ha kazdy kto ma bmw to na bank 316i i dostaje od nich baty
(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
z forum forda: kazdy w bmw to burak i nie umie jeździć a ha kazdy kto ma bmw to na bank 316i i dostaje od nich baty

po co to komentować, przecież nic tej opinii nie zmieni, chcąc wychwalić swoją markę używają głupich stereotypów i tyle, zresztą i na naszym forum są podobne opinie, chociażby wcześniejsze posty w tym wątku o Mercedesach i dziadkach, więc sami nie jesteśmy święci :nienie:

ja tam nie mam nic do ludzi mających samochody innych marek, w końcu posiadanie BMW nie byłoby takie fajne, gdyby wszyscy inni je mieli :mrgreen:

poza tym jak czas pozwala to staram się przeglądać fora innych marek, by mieć więcej wiedzy o ich wadach i słabych punktach, można później to wykorzystać w dyskusjach ze znajomymi o wyższości BMW nad innymi markami :twisted: :twisted: :twisted:

Opublikowano
BMW i MERCEDES dwie wysokie i bardzo znane marki. Nie tylko wśród normalnych urzytkowników ale również w świecie bujańców cwaniaków i przestępców. Więc co tu duskutować ze ci się kojarzą i tamci nie??? Po mojemu to bzdurne gadanie. Auta wysokiej klasy elitarne i wyszukane. Jednymi słowy dla wybrańców. Ale moje motto jest takie: Są samochody i jest BMW! Ja osobiście miałem Mercedesa 124 miałem Volvo S70 (to drugie polecam) Ale i tak BMW to jest BMW. Absolutnie na TAK. Pozdrawiam
  • Moderatorzy
Opublikowano

Mercedes to świetne wygodne auto w sam raz dla emeryta.

Gdy tylko dostanę emeryturkę to kupuje to cudeńko ale na razie chce jeździć szybko i dynamicznie wiec mam BMW.

Jak człowiek sflaczeje to tylko Mesio....

Opublikowano

a następna moja fura to w210 kombi

co tam nigdy nie miałem mercedesa a okular mnie zauroczył i mam gdzieś to ze koroduje a jak mi sie nie spodoba to go sprzedam

a jeżdżę ofensywnie i mam 26 lat :)

(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
Mercedes to świetne wygodne auto w sam raz dla emeryta.

Gdy tylko dostanę emeryturkę to kupuje to cudeńko ale na razie chce jeździć szybko i dynamicznie wiec mam BMW.

Jak człowiek sflaczeje to tylko Mesio....

ja już sflaczałem , ale nie będę z tego powodu zmieniał samochodu

PawełH
Opublikowano

To ja tez wrzuce swoje dwa slowa odnosnie przebywania na innych forach. Otoz 5 miesiecy kupilem zonie Audi a4 i od tego czasu zagladam na forum klubu Audi A4 polska :mrgreen: ,wiecie,z pytaniami jak to jest z tymi audicami!!! i to ,co sie tam wypisuje odnosnie BMW,przechodzi ludzkie pojecie :duh: :jawdrop: . np. byl temat przednich swiatel w audi A4,firmy FK Automotiv,swiatelka z zespolonym kierunkiem jak w audicach po 2003roku,z ringami ala BMW-calkiem spoko to wyglada( sam mam takie) i paru formulowiczow najechalo na MNIE ,ze audi to audi a nie zbukieciale BMW :duh: na co ja odpowiedzialem,ze audi nigdy nie dorowna takiej marce ,jaka jest BMW,i wiecie co????? DOSTALEM ZA TO OSTRZEZENIE!!!!!! :duh: :mad2: :clap: Od czasu,gdy przyznalem sie ,ze zawsze jezdzilem i jezdze BMW,a z pytaniami odnosnie Audi zglaszam sie w imieniu 'zony' jestem totalnie ignorowany-no co za samolubne snoby :mad2:

Kazdy chwali swoje,jedni wola Mercedesa ,inni Audi ,drudzy zas VW lub BMW. Ja mam BMW,zona Audi, sporow miedzy nami nie ma :dance:

Opublikowano
na co ja odpowiedzialem,ze audi nigdy nie dorowna takiej marce ,jaka jest BMW

A po co było takie pierdoły wypisywać? W jakim sensie Audi nie dorównuje BMW? Według mnie, to nie ma co generalizować. Ja na przykład miałem A4 i według mnie pod względem materiałów, jakości i wykonania nie było gorsze od mojego obecnego e39. Wręcz przeciwnie - uważam, że wnętrza Audi wyglądają lepiej i są sensowniej zaprojektowane. A jeśli chodzi o przyjemność z jazdy (nie mylić z komfortem), to wolę A4. Nie wiem, może dlatego że jest lżejsze.

DOSTALEM ZA TO OSTRZEZENIE!!!!!!

Ale widzę że na tym forum też już jedno dostałeś. :lol:

Opublikowano

a ja się nie zgodzę z Tobą że A4 jest wykonane z lepszych materiałów (co nie znaczy że są kiepskie) miałem styczność z dwoma A4 (oba 1998 rok) i w obydwóch z plastików tunelu środkowego obłaził z wierzchu plastik (farba??) wyglądało to fatalnie, obicie foteli (nie skóra) też nie sprawiało najlepszego wrażenia

co do wyboru marki każdy kieruję się swoimi kryteriami i upodobaniami, dla mnie podstawowy warunek to RWD a to już wyklucza zdecydowaną większość samochodów :8)

najdziwniejsze co zaobserwowałem na forach i wśród znajomych to zadziwiająca awanturnictwo właścicieli Toyot, nie ma siły przekonać takiego że istnieją jakieś lepsze samochody :roll2:

Opublikowano
ja też mam łatwo w wyborze rwd i nic wiecej nie potrzebuje 4x4 mimo ze parędziesiąt tys km strzeliłem A6 quattro a co się tyczy materiałów (nie znam e39) ale w audi były wysokich lotów
(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
jak dla mnie pod tym względem obydwa samochody są bez zastrzeżeń, nie lubie A4 bo miałem "przyjemnosć" przejechać tym samochodem 500km na tylnej kanapie, a raczej desce obitej materiałem. wstrząsające przeżycie... :duh:
Opublikowano
Coby każdy z nas nie napisał będzie miał rację.To jest tak jak z dupą(sorki za wyrażenie)każdy ma swoją. :wink:
Opublikowano
Ale moje motto jest takie: Są samochody i jest BMW!

:clap: