Skocz do zawartości

Touring - gumy tylnego zawieszenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
kupilem e39 w Touringu i na przegladzie okazalo sie, ze musze wymienic 2 duze gumy na tylnej belce. Zamierzam wymienic od razu 4, bo z doswiadczenia wiem, ze zaraz padna dwie pozstale. pytanie: gumy jakiej firmy polecacie? Mi w zgorzelcu powiedzieli ok. 1200 za 4 z wymiana. Czy to jest normalna cena??
Opublikowano

A nie lepiej samemu zadzwonić do sklepu,zapytać jaki będzie koszt gum w zakupie a potem zapytać dla porównania w dwóch, trzech miejscach o koszt wymiany?

Tutaj masz rysunki zawiechy z num oryginałów.

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//bmwfans.info/original/images/10353_p.png

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//bmwfans.info/original/images/10351_p.png

http://bmwfans.info/original/E39/tou/530d-M57/ECE/L/M/2000/05/mg-33/

Opublikowano
jedna guma kosztuje niestetu w okolicach 200 zł - 800 zł same częsci - dolicz robocizne, podobno jak nie masz specjalnych ściągaczy to masz całe zawieszenie tylne do zdemontowania...
Opublikowano

wlasnie w tym problem, ze w okolicy nie ma za bardzo warsztatu, do ktorego mialbym zaufanie. poza tym jednym wlasnie, gdzie robie auta od x czasu.

zobacze jeszcze w de jaka bedzie cena na czesci.

Opublikowano

BamBam - znajdz sobie w ksiazce telefoniecznej numer do T. Nowaka z Lubina. Wiem, ze masz do niego kawalek ale jest to naprawde fachowiec wysokiej klasy jezeli chodzi o zawieszenia. Zreszta on tylko tym sie zajmuje.

Wypytaj go o wszystko i bedziesz wiedzial.

Opublikowano

Witam

Jesli mowa jest o tulejach metalowo gumowych oznaczonych na pierwszym rysunku numerem 2 to ja osobiscie zaplacilem 70 zl za szt.

Z wymiana rzeczywiscie jest juz wiekszy problem bo z tego co sam widzialem i co mowil mechanik to trzeba wyciagac ta belke, a to sie wiaze z kosztem rzedu 300 zl Tak sobie zazyczym mechanik z malej miejscowosci Końskie w woj swietokrzyskim

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
zalezy jeszcze co kto kupuje, mozna kupic cos markowego (np. lemforder), mozna kupic cos trekonowatego... roznica w cenie (i jakosci) moze byc spora

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• Moderatorzy
Opublikowano
Witam

Jesli mowa jest o tulejach metalowo gumowych oznaczonych na pierwszym rysunku numerem 2 to ja osobiscie zaplacilem 70 zl za szt.

Z wymiana rzeczywiscie jest juz wiekszy problem bo z tego co sam widzialem i co mowil mechanik to trzeba wyciagac ta belke, a to sie wiaze z kosztem rzedu 300 zl Tak sobie zazyczym mechanik z malej miejscowosci Końskie w woj swietokrzyskim

Pozdrawiam

A gdzie kupiłeś w tej cenie?

Opublikowano
Witam

Pozdrawiam

A gdzie kupiłeś w tej cenie?

Kupilem wlasnie tu czyli w Końskich i byl to produkt firmy lemforder

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niemożliwe żebyś kupił tuleje tylnej osi (element nr 2 na schemacie) do touringa firmy Lemforder po 70zł za sztukę ! Cena detaliczna w FOTA SA to około 230zł. Mam maksymalny rabat 40% więc i tak wychodzi około 140zł
Opublikowano

O ile sie nie myle to za 70 zl to są tuleje "wahliwe" tak to sie chyba nazywa rysunek drugi element 2.A te za okolo 200 to sa właściwe tylnej belki rysunek pierwszy elemnt 2.Koszt wymiany z cześciami to koszt około 1000-1200 oczywiście 4szt.

Pozdrawiam

Opublikowano

Polecam skorzystać z tego sklepu,

Towar pewny i dobrej jakości, a poniżej link tdo elementów tylnego zawieszenia:

http://www.czescidobmw.pl/index.php?cPath=38_271_281_1971_2119_2139

Za wymianę to myślę że 200-300PLN max, więc cała operacja powinna się zmieścić w 800 PLN

pozdrawiam,

Andrzej

"Gdyby wybory miałyby coś zmienić, to dawno zostałyby zakazane" - JKM

!!! ZOBACZ MOJE AUKCJE !!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Polecam skorzystać z tego sklepu,

Towar pewny i dobrej jakości, a poniżej link tdo elementów tylnego zawieszenia:

http://www.czescidobmw.pl/index.php?cPath=38_271_281_1971_2119_2139

Za wymianę to myślę że 200-300PLN max, więc cała operacja powinna się zmieścić w 800 PLN

Na stronie którą podałeś są te tuleje na samym dole: Lemforder LMI25854 - 195,00zł sztuka.

Więc 800 to będzie koszt samych części.

Opublikowano

Sorki,

Myślałem, że tuleje, o których mowa to LMI13307 po 106 PLN/szt.

Mam nadzieję, że nie wprowadziłem zbytnio w błąd :)

/Andrzej

"Gdyby wybory miałyby coś zmienić, to dawno zostałyby zakazane" - JKM

!!! ZOBACZ MOJE AUKCJE !!!