Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opublikowano

Kolega z Klubu ma w E39 540i

Bardzo sobie chwali - lubi takie zabawki.

Bawiłem się tym na "sucho" - biegi wchodzą ciężej, trzeba go zapiąć, towarzyszy temu fajne kliknięcie 8) no i naprawdę skraca ruch lewarka.

W moim aucie byłby to tylko gadżet :wink:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
Wydaje mi sie że takie urządzenie nie działa dobrze na skrzynie tzn. gdy będzie się z niego w pełni korzystać. Jak myślicie :?: Czy wogóle opłaca się to montować w słabszych autach :?: :)
Opublikowano
Witam, czy ktos uzywal moze tego wynalazku w E36? jakies wrazenia z uzytkowania ?

pawel

Jak ktoś umie zmieniac biegi to mu taki gadget nie potrzebny :wink:

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

• Członkowie klubu
Opublikowano
Wydaje mi sie że takie urządzenie nie działa dobrze na skrzynie tzn. gdy będzie się z niego w pełni korzystać. Jak myślicie :?:

Nie wydaje mi się... to tylko skraca drogę lewarka. Oczywiście trzeba się tego "nauczyć", bo biegi są "blisko" siebie. Ale droga jest skrócona na maxa. No i to kliknięcie jest fajne :wink:

Jak ktoś umie zmieniac biegi to mu taki gadget nie potrzebny

To właśnie takim osobom jest potrzebny :wink:

Ktoś się może orientuje ile taki "gadżet" kosztuje ?

Na tuning.pl 1200-1500 pln. Ale nie wiem czy dobrze pamiętam - kolega mówił coś o 800 pln. Musiałbym dopytać.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Moderatorzy
Opublikowano
Witam, to o mnie Grzesiek napisał, że mam. Założyłem SS kilka miesięcy temu i mnie się podoba. Biegi wchodzą troszeczkę ciężej ale droga ich zmiany jest o ponad 40% krótsza. Faktycznie nie jest to specjalnie tanie ( jak za kawałek wygietęgo pręta ), czy jest to tylko bayer - zależy kto do czego używa samochodu ( taksówkarzom sie raczej nie przyda ). kiokio jeżeli ktoś potrafi zmieniać biegi to na pewno doceni fakt zamontowania SS ( nawet jak jesteś mistrzem świata na 100 m to mając do przebiegnięcia tylko 60 m zrobisz to szybciej bo droga jest krótsza o 40% )!! :D