Skocz do zawartości

Rozwiązanie dylematu dot ESSO ATF LT 71141 jaki kolor i cena

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Odświeżam trochę temat bo z powodu problemów z kupieniem oleju Esso LT 71141 doszukałem się, że zamiennikami są:

Febi 14738 (dostępny w Inter Cars)

BMW 83 229 407 807

VW G 052 162 Ax (ten x się zmienia w zależności od pojemności opakowania)

W Inter Cars jest jeszcze olej Maxxus ATF-VA, który również wg opisu jest zamiennikiem wyżej wymienionych.

zobacz tu http://www.upromex.com.pl/catalog/index.html?ownerID=28

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzięki.. znalazłem tę firmę już wcześniej, ale nie mają sklepu w Łodzi a nie chce mi się bawić w wysyłki itd.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
pytam z ciekawosci, czy faktycznie tak trudno kupic Esso LT 71141?

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No nie ma go Fota, nie ma go Inter Cars.. generalnie Esso mało kto handluje. Nawet na allegro mało tego jest i daleko ode mnie. No ale jak widziałeś wyżej problem rozwiązany bo można kupić Febiego o tych samych parametrach a kosztuje podobnie (szczególnie dla mnie gdy kupuję w IC w cenie hurtowej a przy ilości 7 litrów to ma znaczenie a w IC jest również filtr i uszczelka więc po co kombinować i szukać).

Mała poprawka. W IC nie mają Febiego ale mają Hepu Maxxus ATF-VA, który jest też odpowiednikiem i można go spokojnie brać bo jest równie dobry jak Esso. Febi jest podobno w Focie dostępny.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
pamietam, ze w czasie kiedy jeszcze mialem bledne informacje na temat wlasciwego oleju do mojej skrzyni, dzwonilem w sprawie tego oleju do kilku hurtowni w wawie i nie bylo z tym problemu (beczka 20l, z tego co pamietam), oplacalo sie kupic cala beczke, bo i tak wychodzilo kilkukrotnie taniej niz w warsztacie

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No ale po co mi beczka 20 litrów jak mam Hepu w litrowych butelkach po niecałe 25 zł litr (7x25=175zł)? Beczka Esso kosztowała ponad 400 zł z tego co kojarzę. Do tego jak mi nie wejdzie całe 7 litrów to zawsze mogę litr czy dwa oddać bo będą nierozpakowane.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ok, rozumiem, ja nie analizowalem kwestii zamiennikow, na esso zawsze znajdziesz kogos, ktos sie zlozy na baczke, wielu ma skrzynie zf

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1