Skocz do zawartości

Po co stalowa linka pod fotelami przednimi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

podczas wymiany napinaczy, co oczywiście wiązało się z wymontowaniem przednich foteli, rozłączałem wiązki od układu SRS (do napinacza w lewym fotelu oraz napinacza i maty w prawym). Zauważyłem też, że z podłogi wychodzą dwie (po jednej do każdego fotela) stalowe linki połączone łącznikami wyposażonymi w bolce ze szkieletami foteli. Linki sprężyście, ale z niewielką siłą "zwijają" się gdzieś pod podłogą. Myślałem, że może chodzi o ułatwienie przesuwania foteli, ale siła z jaką te linki są "ciągnięte" pod podłogę jest naprawdę bardzo mała. Może ktoś wie, jakie jest przeznaczenie tych linek?

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano

z tego co wiem to ma to jakis zwiazek z napinaczami pasow...albo z regulacja pasow, ale nie jestem pewien...

nie rozbieralem jeszcze e39 to nie wiem,e 34 rozbierali moi pracownicy ale ich nie ma sensu pytac....

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

CZĘŚCI ZA GROSZE-skrzynie od 250zl,mosty tylne od 150zl,zawieszenia,blachy

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano
Ta linka w zależności od pozycji fotela dopasowuje wysokość pasów bezpieczeństwa.

Mimo złalamej nogi pokuśtykam i sprawdzę... Nie mam mojej bemci od dawna, ale swego czasu zastanawiało mnie jak się zmienia wysokość mocowania pasów... nie wnikałem za bardzo i nie szukałem bo nie miałem takiej potrzeby... Pociągnę za linkę i zobaczymy, czy się mocowanie pasów przestawi się na wyższe... Jeśli to jest to, to mała rzecz a cieszy :mrgreen:

Dzięki

Jedyne

Opublikowano
...e 34 rozbierali moi pracownicy ale ich nie ma sensu pytac....

I to mi się podoba :cool2:!!!! Niech żyją ludzie pracy!!!

P.S. Gdzie masz firmę, to ją będę z daleka omijać szerokim łukiem i w driftingu :mrgreen:

Jedyne

Opublikowano
...e 34 rozbierali moi pracownicy ale ich nie ma sensu pytac....

I to mi się podoba :cool2:!!!! Niech żyją ludzie pracy!!!

P.S. Gdzie masz firmę, to ją będę z daleka omijać szerokim łukiem i w driftingu :mrgreen:

dobre dobre..

pracownikow nie ma sensu pytac bo im dluzej pracuja tym robia sie coraz bardziej tepi....nie ukrywajmy ale geniuszem nie trzeba byc by pracowac na stacji demontazu.

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

CZĘŚCI ZA GROSZE-skrzynie od 250zl,mosty tylne od 150zl,zawieszenia,blachy

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano
Witam ta linka to jest od regulacji wysokości pasów jest połączona z fotelem jak przesuniesz fotel to zmienia się wysokość położenia pasa to samo jest po stronie pasażera , niestety są one często pozrywane :D
tylko bmw od 20 wiosen
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

podepne sie do rozmowy.

znalazłem to pod fotelem i nie wiem jak to przymocować .....czy ktoś mnie oświeci i wytłumaczy.......bo ze zdjęciem to kiepsko raczej będzie

Edytowane przez mtworus

BMW - Będziesz miał wydatek...niestety prawda

TDS - Trudno Dojść Sedna... oj bardzo

myślisz że BMW to dobre auto - przesiądź sie na Toyotę...zobaczysz jak się myliłeś