Skocz do zawartości

jaki olej do e34 535i z przebiegeim 400000 89r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
ma ja od roki 535i e34 89r jak ja dostalem to nik nie wiedzial jaki tam byl olej ale czyczytalem ze te silniki zachowuja dlugo mlodosc poradzilem sie i zalalem 10w40 a teraz mysle sie upenic Edytowane przez misue
Opublikowano
Powinieneś najpierw się upewnić potem zalewać,ale półsyntetyk,dobrej firmy-powinno być dobrze.
Ja tez mam drugi pojazd z klasycznym napedem R1100R
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W latach,w których były produkowane takie auta jak masz Ty,istniały już oleje syntetyczne.Myślę,że zalanie półsyntetykiem przy takim przebiegu jest zupełnie normalną koleją rzeczy.Istnieje jeszcze tzw.ciśnieniomierz,który rozwieje wszelkie wątpliwości po podłączeniu(w miejscu czujnika ciśnienia oleju) w jakimś warsztacie. :)

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
mozesz mnie bardziej oswiecic

Oświecać nie ma za bardzo czego...chociaż...możesz sobie kupić taki ciśnieniomierz w odpowiednim sklepie,a tam resztę się dowiesz.Czynność łatwa jak mierzenie ciśnienia w kołach.Jak na mój gust,to olej który wlałeś do silnika jest odpowiedni.Miałam kiedyś e34 535i.Super bryka! :cool2: Dbaj o nią. :D

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.

Opublikowano
bede musial w styczniu to sprawdzic bo i tak czeka mnie wymina podpory walu i tulej na tyle a co do 535i to jest bardzi nie typowe auto