Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam pytanie jak usune katalizatorpojawia sie jakies bledy? bedzie cos gorzej? z tego co pamietam w benzyniaku wystepuje wiecej o symboliczne 2-3 konikow wiecej. a co z przegladami i bedzie glosniejszy i co ze spalaniem?
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH 0 504 256 487
Opublikowano
w benzyniaku wystepuje wiecej o symboliczne 2-3 konikow wiecej.

Ciekawe kto to zmierzył ??? (czysta teoria tuningowcow ktorzy wytna kata wsadza strumiennice i są pogromcami szos)

a co z przegladami

nie chcą odbierdac aut bez kata ... ale jak bedziesz mial znajomego na stacji diagnostycznej lub zaplacisz mechaniorowi to i odbierze

:twisted:

Opublikowano
inna sprawa ze katalizator po 300 tys przebiegu juz na pewno nie ochrania srodowiska tylko moze powodowac pogorszone osiagi i zwiekszone spalanie i dymienie! Wiec wg mnie albo wymienic na nowy , co generuje duze koszty a efekt jest z punktu widzenia kierowcy znikomy albo wspawac kawalek rury . Ja bije sie z myslami czy tak nie zrobic, czy wymienic . Ale z drugiej strony wiem , ze kilka osob wywalilo kat i mialo same problemy , popatrz na forum. Jedni mowia ze super, drudzy mowia ze katastrofa. Jest to ryzykowna operacja, jak by nie bylo.
The Ultimate Driving Machine
Opublikowano

mogę cos powiedziec bo usowalem katalizator (przy przebiegu ok 500 tys).

osiagi - odczucia raczej subtelne - ale na +.

dymienie - bez zmian.

katalizator nie byl zapchany - kanaliki byly drożne.

mozna zamiast wspawywac rure - poprostu go przewiercic i powybijac resztki.

Opublikowano
Kiedys zrobiłem coś takiego w aucie. Zanim powybijasz te średnio przyjemne ceramiczne kanaliki zobacz na allegro co mozna zrobic z katalizatorem i za ile ludzie to kupuja, chodzi zwłaszcza o te kolosy z naszych aut.
Bandite Motor Wagen
Opublikowano
ja swoje za 400zl sprzedalem:) Platyna panowie, platyna:)
  • Moderatorzy
Opublikowano
ja swoje za 400zl sprzedalem:) Platyna panowie, platyna:)

Czyli wyciąłeś je całkowicie??

Jak efekty?

• Moderatorzy
Opublikowano
w dislach nie ma katalizatora..tak nazywaja...to filtr sadzy :mrgreen:

Skoro to tylko filtr to musi mieć dużą pojemność!!!! :duh:

Opublikowano

moze prawidlowo inaczej sie nazywa...ale na pewno nie jest to katalizator :twisted:

• Moderatorzy
Opublikowano

moze prawidlowo inaczej sie nazywa...ale na pewno nie jest to katalizator :twisted:

Hmmm... a realoem też nazywają to jakoś tak katalizatorem....

Opublikowano
Filtr czy katalizator za mój koles daje 300zl, mam przejechana 300tyś wiec sie chyba skusze na wstawienie strumienicy i będę 250 do przodu . :P :P
Opublikowano
Jasne. Facet mu zrobi problemy a on tam pojedzie jeszcze rok i da mu zarobić. Ważne zeby auto było sprawne technicznie. Katalizator po tylu latach i tak jest do d..y więc jaka to róznica?
Bandite Motor Wagen
Opublikowano
Jasne. Facet mu zrobi problemy a on tam pojedzie jeszcze rok i da mu zarobić. Ważne zeby auto było sprawne technicznie. Katalizator po tylu latach i tak jest do d..y więc jaka to róznica?

odpowiedzialny kierowca wymienia nie tylko opony czy olej, ale są rzeczy ważne i ważniejsze zapewne...

PawełH
Opublikowano

usanalem katalizator. wszystko jest ok. wspawana sama rurka i odglos jest taki sam no morze powyzej 3,5 tys obr lekki i przyjemny pomruk basu. kto nie zna odglosu pracy tds nie kapnie sie..teraz tak jakby silnik ma lepiej i lzej na obroty. a osiagi moze z 5%malo zauwazalne znikomo.

juz kilka lat przegladow roznych samochodow w domu a sa 4szt(awensis,primera mondeo,tds 5) polega na tylko na rzuceniu okiem na stan ogolny i czy numery sa ok

pozdrawiam

PS. MOZE KTOS CHCE KUPIC KATALIZATOR, PIEKNY I LADNY......

PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH 0 504 256 487
Opublikowano
Pewnie ze są, ale widze ze kolega się słabo w cenach orientuje...

co mają ceny co jeżdżenia sprawnym samochodem?

A to że nowy katalizator do BMW kosztuje 5 tys. Resztę mam robionę na najdroższych częsciach bo akurat tak sie składa ze dobre czesci do BMW troszkę kosztują. Jakie są ceny to wiem bo pracuję w hurtowni częsci, a lista rzeczy jakie wymieniłem i paragony mogłyby Ci troszkę pokazac moje inwestycje. Auto jest sprawne. Wydech tez bedzie sprawny bo juz zamowiłem nowy. A katalizator bedzie tam gdzie jego miejsce....

Czym się kolega PawelH zajmuje na codzień?

Bandite Motor Wagen