Skocz do zawartości

Poszukiawnie BMW COUPE lub CABRIO do 20 000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Co myślicie o tym autku:

http://moto.allegro.pl/item283501601_bmw_318_is_95r_coupe_skora_klima_ideal_oplacona.html

- Jakieś opinie?

- Do 1.8 gaz kosztuje 2600zł czy coś w granicach 5000zł?

- IS to 140 koni tak?

EDIT

Zmieniłem trochę temat, aby było łatwiej z pomocą :8)

ps. nie wiem czy ten temat nie powinien być w: Pytania i odpowiedzi wokół BMW, ale tu znalazłem podobny i tu umieściłem. W razie czego proszę o przeniesienie.

Edytowane przez Rafit
  • Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

heh jak ją sprytnie ustawił do fotek zeby nie było widac ze przód jest za wysoko, na równym bedzie smiesznie wyglądac, wg mnie to nie seria, cos bylo grzebane. No i ten przebieg 170 tys brak słów, ja mam 300 tys i spokojnie moglbym cofnac na 170 i napisac to samo co on, poza tym od handlarza bym nie kupil, po wygladzie aukcji na moje to jakis tani cwaniak.

Dobrą sekwencje do iesa za 2600 juz sie zalozy.

is to 140km

Zbir
Opublikowano

A czy jest ktoś z okolic kto by mógł dla mnie to autko obejrzeć, bo przyznam, że dla mnie to auto to jest na drugim końcu Polski i szkoda jechać jak to będzie śmietnik.

Ogólnie szukam auta w coupe/cabrio na pełnej opcji ze skórą i klimatronickiem. Może ktoś zna jakieś lepsze oferty.

Opublikowano
szukaj lepiej sam, watpie zeby ktos obejrzal dla Ciebie i powiedzial "jedz, kupuj" to jest Twoja decyzja, lepiej poczekaj na jakas oferte z Twojej okolicy, napewno sie doczekasz :)
Opublikowano

od handlarza bym nie wziął, na innych aukcjach ma jeszcze 5 innych aut

przebieg :twisted2: daruj sobie, jakieś dziwne auto, coś z zawiasem ma nie tak =)

a pozatym foty robione z perspektywy żółwia, nie zobaczysz nawet czy dobrze spasowane sa poszeczególne elementy

Tak IS ma 140KM

.
Opublikowano
szukaj lepiej sam, watpie zeby ktos obejrzal dla Ciebie i powiedzial "jedz, kupuj" to jest Twoja decyzja, lepiej poczekaj na jakas oferte z Twojej okolicy, napewno sie doczekasz :)

Niestety znalezienie ładnego BMW na pomorzu w dobrej cenie graniczy z cudem. U nas są najdroższe auta.

Opublikowano
Niestety znalezienie ładnego BMW na pomorzu w dobrej cenie graniczy z cudem. U nas są najdroższe auta.

tak, slyszalem

ale jechac na drugi koniec polski i wrocic z niczym tez jest kosztowne

Opublikowano

no w sumie to zle nie wygląda, ale widać że zderzak jest zle spasowany :roll: wypas tez ma dobry. co do przebiegu to zapytaj o ksiązki czy ma jakieś w ogóle...najbardziej mnie denerwuje to że jak robią zdjęcia to nie pokazują skórzanego przedniego fotela kierowcy w całości, który z resztą jest wytarty albo przetarty....

zobaczcie, kiedy jechałem oglądać ponizsze bmw to kolo zapewniał mnie ze skóra jest w stanie idealnym, kiedy przyjechałem to okazało sie ze fotel na dole jest przetarty na wylot..... a zdjęcie w ogłoszeniu wygladało tak...

http://img181.imageshack.us/img181/5355/pict0104fj2.jpg

Opublikowano

w każdym e36 e34 fotel kierowcy jest przetarty hehe

is to silnik 4-garowy więc sekwencje nie sa aż tak drogie jak do r6

Opublikowano
Nie wiem czy w coupe wprowadzono wczesniej nowy design zderzaka przedniego ale w sedanie ten "fason" wszedl o ile sie nie myle dopiero w 97 roku... Ogolna uwaga, unikaj BMW w przystepnej cenie... 13 tysiecy kosztuje dobrze utrzymane coupe ale z lat 92-93, przynajmniej w krakowie... Nie mowie ze to auto jest zle, E36 to zwykle auta z przeszloscia a stluczka nie dyskwalifikuje samochodu jesli jedzie ono prosto jak ma jechac prosto, ale do tego trzeba auto sprawdzic, a jak drugi koniec kraju to chyba lepiej poszukac czegos innego tylko z tego powodu ze nie ma jak obejrzec auta z bliska...
Opublikowano

A co powiecie o tym cabrioleciku, bo taka opcja też wchodzi w grę:

http://otomoto.pl/bmw-318-hardtop-C3438092.html

Sendra może kojarzysz?

Szukam czegoś na pełnym wypasie, aby nie mieć pretekstów, do zmiany auta później [bynajmniej Skóra i Climatronic musi być, pokrętła mnie wkurzają] :-)

Dopiero co sprzedałem Golfa Cabrio i jakoś mam sentyment do bezdaszników :roll2:

Gotówki na auto mam obecnie 17 000zł (no ale jakby co to coś się pożyczy, ale wypadałoby abym w tak około 20 000 mieścił się już z gazem).

ps. Pomóżcie mi kupić w końcu BMW, bo to już moje 3 podejście i 6 zmiana samochodu. Co zmianę szukam BMW ale nie mogę nic dobrego znaleźć :lol:

Opublikowano
Niestety nie kojarze z ulicy, ale wiem ze juz je widzialem kiedys w sprzedazy w sieci to BMW, nie pokusze sie o to kiedy to bylo ale wydaje mi sie z poltorej miesiaca temu lub dwa... Czy to oznacza ze jest w zlym stanie, nie wyglada dlatego mozliwe ze to dlatego iz to kabriolet a wiadome ze nie kazdy kupuje kabrioleta w naszym kraju :) Ja polecalbym jakas ladnie utrzymana coupe, chyba najladniejsza linia dla BMW... A zeby predko nie zmieniac poszukaj z silnikiem o maksymalnie najwiekszej mocy na jaka bedzie Cie stac i jaka bedziesz umial prowadzic bo cos w tym jest ze kupujac slabsze BMW pozniej myslisz o zmianie tylko i wylacznie na mocniejsze BMW... Uwierz mi bo ja nie wierzylem ale przyjdzie taki czas kiedy bedziesz chcial zamienic i ta skore i klimatronic na jedno, wiecej mocy :twisted2:
Opublikowano (edytowane)

Póki co największy silnik jaki miałem to 2.8 V6 QUATTRO w B4 :-) Mocy się nie boje co najwyżej jej braku i tego, że przesiądę się na tylny napęd, bo póki co miałem tylko przednio napędowe i 4x4

Ogólnie chce aby nie paliło więcej niż 15 gazu bo codziennie pokonuje sporo km i zależy mi na taniej jeździe :D

Znalazłem przypadkiem coś z mojego miasta, tylko nie wiem czy 1.6 to coś czego chce... 100 koni to trochę mało.

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4062883

Gdybym znalazł coś takiego z M-Pakietem i w 323 to bym kupował od razu.

Edytowane przez Rafit
Opublikowano
Tylny naped wbrew pozorom czyni olbrzymia roznice. 7 lat jezdzilem przednionapedowymi samochodami i ani razu nie wpadlem w poslizg. BMW jezdze od sierpnia i juz nieraz tylem zarzucal, z tego raz naprawde mialem pietra tyle ze dobrze sie skonzylo bo byla 5 rano i rondo puste, a zaznaczam ze mam najmniejszy silnik jaki oferuje fabryka :) O spalaniu jakie jest moge powiedziec w swoim samochodzie o innych nie mowie, niech mowia Ci ktorzy je maja, ale to jest temat rzeka i warto poszukac na forum bo o spalaniu bylo tu juz tak czesto ze hej... Pozdrawiam!
Opublikowano
Szkoda że nie szukasz sedana :D .Co do innych modeli to w większych silnikach tymbardziej M52 zmieścisz sie w 15l gazu spokojnie. Mi e-39 528iA pali 16l gazu a ile cięższa i w automacie.
Opublikowano

Kolego !

za 12/13 tys to mozna znalezc dobrze utrzymane E36 w Coupe z slabym wyposazeniem...

a znalezc auto nawet slabo wyposazone ale dobrze utrzymane i bylo w pelni seryjne... czyli bez tlumikow zawiech itd nic nie grzebane to cud...

Nie ma co sie oszukiwac... w polsce 90% to smieci wszyscy ktorzy maja dobre E36 i jeszcze w Coupe a do tego z malym silnikiem trzymaja dla siebie... a jak sprzedaja to po znajomych... a jak juz wystwia to z znaczna cena...

nie kupuj kolego auta ktore bylo przerabiane... jakies zawiechy itd... jak wlasciciel powie Ci ze ono obnizone jest troche... ale nie powie np. jakie amory sprezyny itd to nawet nie ogladaj...

ludzie czesto smieja sie z oryginalnego zawieszenia E36 bo fakt wyglada jak traktor... nie jest piekne moze... ale kupujac takie auto masz pewnosc ze raczej katowane nie bylo i byle kto sie w mechanika nie bawil...

ja posiadam E36 Coupe z 96/97 r z oryginalnym przebiegiem 170 tys z silnikiem tylko 1.6 i moge powiedziec ze auto jest naprawde w swietnym stanie... cale oryginalne... ma taki przebieg a do wymiany wkalifikuja sie jedynie tuleje wahacza ktore pewnie skonczyly zywot na poslkich drogach...

i dalem kiedys pytanie ile takie auto moze byc warte... i stwierdzono ze nawet kolo 16 tys... a jest to gole coupe...

nie pisze zeby Cie wystraszyc... bo mi udalo sie przez przypadek wtedy kiedy przestalem szukac... i starcilem nadzieje... nagle sciagneli ja handlarze z niemiec... tylko ze to moi znajomi... wiec wiedzialem od kogo biore... ale perespektywy sa takie jak oni sami mowia... (ludzie ktorzy juz dwa pokolenia sciagaja auta) ze w niemeczech nawet ciezko trafic takie auto. Jak powiedzialem ile mam to sami powiedzieli ze raczej szkoda szukac... bo sie natniesz... za taka kwote moga sciagnac mi od turka z taksowki co zrobila juz z 1 mln km a on mowi ze z dnia na dzien co raz lepiej jezdzi...

ale udalo sie i trafilem przyjechala brudna oni sami nie wiedzieli co przyciagneli... jednak troche wody pokazalo jaki egzemplarz mi sie trafil...

Mam nadzieje ze wnisoki jakies wyciagniesz sobie sam... ale badz cieprliwy... i lepiej czekaj... bo zycze Ci zebys trafil takie auto jak mi ktoremu wymiana oleju na czas i bak dobrego palwia wystraczy :)

Opublikowano

To lepiej poszukaj bez gazu...

bo instalacja instalacji nie rowna... lepiej jak juz to zalozyc samemu... bo jak poczytasz jakie moga byc skutki zle zalozonej instalacji to pewnie zrozumiesz...

ja osobiscie uwazam wsadzanie do bmw gazu za profanacje... i tylko chec pokazania sie przed innymi... ale to juz temat rzeka...

ale zapomnij o dobrym aucie z gazem watpie zebys takie znalazl... ale jak cos pochwal sie :)

Opublikowano
Da sie znalezc bawarke z gazem w dobrym stanie, moge to potwierdzic :) Mam bawarke z 95 roku, od 2 lat z gazem 2 generacji i jezdzi jak ta lala :) Fakt ze w polsce dobre egzemplarze kosztuja, sam jakbym mial swoja puscic za psie pieniadze to wolalbym ja zostawic dla siebie... Za 20 tysiecy juz mozna kupic bardzo ladny egzemplarz ale fakt ze warto szukac w serii, im mniej przerobek tym wieksze prawdopodobienstwo ze trafisz na egzemplarz od pasjonata, albo po prostu od poczciwego czlowieka ktory kupil sobie samochod by jezdzic a nie by sie nim popisywac... Swoja droga nie rozumiem po co obnizac bmw jak ono z natury jest niskie i prowadzi sie bardzo dobrze w zakretach wiec zawieszenie to chyba taka sztuka dla sztuki jak sie jezdzi po drogach publicznych...
Opublikowano

Za 18 tys PLN uda Ci sie kupic 318is-a w dobrym stanie, nienajgorzej wyposazonego (2 poduchy, klimatyzacja). I powinno Ci jeszcze zostac ze 2 tys na instalacje sekwencyjna LPG.

Trzeba tylko szukac egzemplarzy jak najbardziej oryginalnych, najlepiej niedawno sprowadzonych, z jak najlepiej udokumentowana przeszloscia.

Rocznik ma tu zdecydowanie drugorzedne znaczenie.

Ewentualnie przywiezc sobie taki samochod z Niemiec.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Da sie znalezc bawarke z gazem w dobrym stanie, moge to potwierdzic :) Mam bawarke z 95 roku, od 2 lat z gazem 2 generacji i jezdzi jak ta lala :) Fakt ze w polsce dobre egzemplarze kosztuja, sam jakbym mial swoja puscic za psie pieniadze to wolalbym ja zostawic dla siebie... Za 20 tysiecy juz mozna kupic bardzo ladny egzemplarz ale fakt ze warto szukac w serii, im mniej przerobek tym wieksze prawdopodobienstwo ze trafisz na egzemplarz od pasjonata, albo po prostu od poczciwego czlowieka ktory kupil sobie samochod by jezdzic a nie by sie nim popisywac... Swoja droga nie rozumiem po co obnizac bmw jak ono z natury jest niskie i prowadzi sie bardzo dobrze w zakretach wiec zawieszenie to chyba taka sztuka dla sztuki jak sie jezdzi po drogach publicznych...

Kolega jak najbardziej ma racje...

Tylko ze kolega ma compacta wiec z nimi jest juz troche inna historia... latwiej jest chyba znalezc ladnego compacta niz coupe...

wiekszosc coupe jest zarznietych... z wielkimi tlumikami za 200 zl... i sprezynami za pare groszy...

wiesz pewne osoby sadza ze moga poprawic inzynierow z bmw za kilka zlotych :twisted2:

Panfil Ty miales iS... ale ja radzilbym poszukac juz lepiej 1.8 albo 2.0 palic bedzie pdobnie tylko ze tu juz koszt instalacji... wiekszy...

wydaje mi sie ze ten silnik z taka pojemnoscia i taka liczba konikow juz jest sam w sobie mocno obciazony... wiec jak gaz to lepiej chyba do zwyklego 1.8...

Opublikowano

eqs co ty gadasz ?

Kolego który szukasz, jak masz trochę pojęcia o samochodach i o ich kupowaniu to spokojnie za 13-15 koła znajdziesz nie zarżniętą coupe. Według mnie, silnik po niżej IS to w tych budach nieporozumienie. Gaz do R4 założysz za 2200, chcesz to dam ci super namiar w Siedlcach. Ja w Wawie nie zakładałem bo mi krzyknęli 3100. A części i komputer te same.

CABRIO

Sam także zamierzam zmienić swoją bawarkę na cabrio także w e36 ;] Więc jesteś potencjalnym konkurentem przy zakupie ;]. Tyle że silniczek musi być już R6.

GAZ

Powiem szczerze że gaz mam założony już prawie drugi rok i ŻADNYCH problemów. A na stacji sam do siebie się uśmiecham ;] kilometrów natłukłem ze 30 tysięcy albo i więcej. Może nie dużo ale na pewno się zwróciło.