Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na jakiej zasadzie działa grzanie zamka (tzn kiedy?)

To samo dla dysz spryskiwaczy...javascript:emoticon(':roll:')

Rolling Eyes

BMW wieczna miłość...
Opublikowano
Na jakiej zasadzie działa grzanie zamka (tzn kiedy?)

To samo dla dysz spryskiwaczy...javascript:emoticon(':roll:')

Rolling Eyes

Spryskiwacze grzeja sie calyczas i gdy nagrzeja wylaczaj tak jak lusterka.

Zamek grzeje sie wtedy gdy podniesiesz klamke do gory na zamknietym zamku.Przez ten czas grzeje wkladke.

BMW 730iA wcześniej

BMW 520i E34, BMW 318 E21, BMW 525 TDS E34, BMW 525i E34

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Myślałam,że lusterka grzeją tylko wtedy gdy włączymy ogrzewanie tylnej szyby... :?

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.

Opublikowano
Myślałam,że lusterka grzeją tylko wtedy gdy włączymy ogrzewanie tylnej szyby... :?

Grzeją cały czas,nie zależnie od szyby.

Ja mam inne pytanie,czy podgrzewane lusterka i zamek=podgrzewane spryskiwacze?

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano

Grzeją cały czas,nie zależnie od szyby.

Ja mam inne pytanie,czy podgrzewane lusterka i zamek=podgrzewane spryskiwacze?

Ztego co widzialem kazda e34 ma podgrzewane lusterka zamek i spryskiwacze.Jesli do maki idziekilka kabelkow to na pewno idzie do spryskiwaczy.Tylko bolem jest to ze te udoskonalenia z wiekime lubia przastac dzialac i nie kazdy wtedy wie ze cos takiego mial w swojej bawarce

BMW 730iA wcześniej

BMW 520i E34, BMW 318 E21, BMW 525 TDS E34, BMW 525i E34

Opublikowano

Zostało napisane że każda ma podgrzewane lusterka cały czas, moja jest z października 93' i lusterka raczej nie grzeją więc po czym poznać że są podgrzewane bo może się coś mi skopsało, tak samo z tym zamkiem.

Thx

www.forumgsm.pl

O komórkach wiemy wszystko!!!

Opublikowano
Jeśli chcesz sprawdzić czy masz grzany zamek to poprostu ochłodź i troche zamocz(nie zalej) kluczyk i wsadź go do zamka,pociągnij klamke i trzymaj,jak wyciągniesz i będzie suchy to masz odpowiedź.Jeśli nie grzeje to albo nie masz tej opcji albo jakieś kabelki się poprzecierały albo inne pierdoły.Moźesz też sprawdzić czy w Vinie masz odpowiednią pozycję(jest zapisane "podgrzewane lusterka i zamek" czy jakoś tak").
Opublikowano
Aaa...i chyba nie każda E34 miała podgrzewanie bo jeśli byłby standard to raczej w Vinie nie byłoby zapisu.
Opublikowano
Witam,mój touring jest jest z 02.92r.i na pewno nie mam podgrzewanych zamków i lusterek.Aco do dysz spryskiwaczy to sam nie wiem,kable niby są ale nie wiem jak to sprawdzić,na jakiej zasadzie to działa.Pozdrawiam Martin
Opublikowano

Wedle VIN powinienem mieć podgrzewane lusterka - a nie grzały.

Wyjąłem wkłady i okazało się, że podgrzewane to one kiedyś były (miały złączki, były podłączone do prądu), tylko element grzejny teraz już nie działa. Kupiłem nowe wkłady - przy okazji asferyczne - i znów grzeją.

Tak więc jeżeli Wam lusterka nie grzeją to wymieńcie wkład lub sam element grzejny (kosztuje kilka zł).

Co do podgrzewanych dysz spryskiwaczy: rozebrałem jedną z ciekawości. Sprawdziłem miernikiem czy przewodzi prąd - nie. Czyli nie grzeje. Rozebrałem ostrożnie - środek był tak skorodowany, że ciężko było to do kupy złożyć żeby chociaż sikało i nie ciekło. Po tym co zobaczyłem u siebie nie sądzę, żeby w 10-letnim aucie były zdrowe i grzały. Kupno używanych to pomyłka. Jeżeli już ktoś chce żeby grzało, to tylko nowe...

Zamka nie sprawdzałem.

E61 530d '04 (2015-?), E34 525TDS touring '95 (2006-2016), E30 325i '89 (1996-2006)