Skocz do zawartości

Zakup BMW 323i 95r - co sądzicie o tym autku?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A tak pozatym to przy ogladaniu trojki to na co zwracac najwieksza uwage. Przesiadam sie z VW a to jakby nie bylo inna technika i rozwiazania. Bo ogolnie to pojecie o mechanice mam. Tylko chodzi mi o jakies konkrety dotyczace modelu??
  • Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Widzę ,że parę dni mnie nie było a tu temacik o mojej beemce :D . Co do stłuczki to jak pisałem można mierzyć nawet lakier,bo poszła maska nawa,błotnik,gril,i pas przedni,lampa,kierunek,obudowa wentylatora.W temacie gdzie było zdjecie jest wszystko opisane.Dostałem 6000zł za to więc nie oszczędzałem.Dzięki temu auto zostało prawie całe odświeżone i pomalowane.

Co do tej kierownicy bo piszecie już drugą stronę to nie mam pojęcia.Moze podam Vin i ktoś rozkoduje:

WBACB710X0AP50981

Jeśli chodzi o sprzedarz to w tamtym pół roku temu się orientowałem i doszedłem do wniosku ,że nie ma sensu sprzedawać auta w takim stanie .Sprzedaż zaczęła się dokładnie tydzień temu od dnia jak od znajomego kupiłem e-39 528iA.

Pozdrawiam i zapraszam zainteresowanego na osobiste obejrzenie i porównanie z innymi które napewno już oglądał.

Opublikowano

KamilW: Co do samochodu kolegi RafiRud tu nie ma nic do dodania, sledzilem jeden z poprzednich tematow o sprzedazy beemki, i jak wyszlo na koncu, nie bylo sensu wtedy sprzedawac tak dobrze utrzymanego egzemplarza. Samochod jest zadbany i nawet ta stluczka nie powinna miec znaczenia jesli tak jak jest napisane wszystko wymienione na nowe itp. Napewno dlugo bedzie jeszcze sluzyl nowemu wlascicielowi i warto sie nim zainteresowac.

A w sprawie kierownicy mam taka:

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//www.haloon.tvteletronik.pl/255508332_4.JPG

Jest z tymi zaslepkami i na 99,99% oryginalnie zamontowana od nowosci, a samochodzik to e36 styczen 1995r.[/img]

Opublikowano

a ten człowiek po raz kolejny załozyl temat dotyczacy sprzedazy jego 323 z 95 r w idealm stanie (igla ,dziewica) :)

Skoro auto jest w idealnym stanie i jak twierdzi chce za nie ,nie dużo to nie widze potrzeby rozreklamowywania tego auta na forum.

Z moich spostrzezen wynika ze im wiecej odpowiedzi udziela na temat swojego auta tym bardziej sie pogrąża. Dowiedzielismy sie juz ze auto miało stłuczke , ma nieryginalna 1 wycieraczke, ma pognieciona tablice rejestracyjna z tylu bo wypadla na drodze i przjechalo po niej kilka samochodow. Jak równiez to ze auto zostało prawie całe odświeżone i pomalowane. To ze czlowiek jezdzi nim od niedawna.

Tak sie zastanawiam po co malowac wieksza czesc auta jesli jest w idealnym stanie???bo podobno w takim bylo przed stluczka jak i po

Opublikowano

czlowiek napisal w ogloszeniu ze sprowadzil auto dla siebie i kupil je od osoby prywatnej w niemczech a w ktoryms z wątkow na temat jego auta napisal rowniez ze dlugo szukal nim znalazl to auto i z jezdzil pół Polski az w koncu trafil odpowiednie auto i to calkiem blisko od domu

"Auto kupiłem takie jakie się trafiło.Zjeździłem pół Polski.Nawet w Drawsku Pomorkim byłem a to 700km odemnie.A okazało sie że auto kupiłem 5km od domu.Poprostu trafiło się w gazecie"

"Auto sprowadziłem dla siebie w 2005r,zakupione było od prywatnej osoby w Niemczech.Mam pełna dokumentację samochodu i dokument z wszystkimi użytkownikami auta w Niemczech "

Opublikowano

Tak 5km od domu,bo ktoś przywiózł auto specjalnie dla mnie,a ja widziałem ogłoszenie ze zdjeciami.Wam to wszystko trzeba wyjasniac.

Co Wam zazdrosnikom bede tłumaczył.Mam szrota którego sprzedac nie moge i tyle.Tylko prosze pokazac mi ogłoszenie ze wczesniej sprzedawałem oprócz zapytania na forum.W kazdym temacie widac tutaj zawisc dowodem tego jest temat głupiej kierownicy.Tak wymieniona,bo auto po dzwonie ze poduchy nie ma :duh: .

To samo z malowaniem. Nie musze sie tłumaczyc,ale chyba musze powiedziec ze mam teścia lakiernika i ze robota mnie nie kosztuje ,a kazde auto 10letnie bedzie miało dołki przynajmniej z parkingów.Poobijane złe,odświezone tez złe.Wam to niedogodzi.Ale wiem ze jakbym dał ogłoszenie ze za 500zł profesjonalnie moge auta WAM pomalowac to by 3/4 forum sie zgłosiło.Bo tyle mnie kosztowała tylko farba.

Opublikowano
Temat z kiera jest ciekawy ale nie rozumiem o co tyle zachodu rozumiem ze jesli kiera jest inna to moze siwadczyc ze wypalila kiedys poduszka, mam racje?? O to wam chodzi?? Co do tego drugiego linku to nie podoba mi sie niestety kolor (czarna) i cena dla mnie za wysoka. Moze uda sie mi kupic ta zielona jesli wszystko bedzie ok bo autko mi sie podoba, a jesli stan jest taki jak w opisie to nie powinno byc problemow.

Jechać, sprawdzić, kupić lub nie. Jeśli lipa to opisać i tyle..

Opublikowano
Ja po rozmowie z wlascicielem umowilem sie z nim na piatek. Mam obiecane ze auto bedzie na mnie czekalo wiec zobaczymy. Mi sie auto naprawde podoba ten samochod. I jesli wszystko bedzie ok to auto jest moje. W piatek w temacie opisze jak wszystko wypadlo i co sadze po ogledzinach. Na razie nie ma sie czego czepiac bo to tylko zdjecia i opowiesci. Auto trzeba obejrzec i wtedy cos mowic.
Opublikowano
Ja po rozmowie z wlascicielem umowilem sie z nim na piatek. Mam obiecane ze auto bedzie na mnie czekalo wiec zobaczymy. Mi sie auto naprawde podoba ten samochod. I jesli wszystko bedzie ok to auto jest moje. W piatek w temacie opisze jak wszystko wypadlo i co sadze po ogledzinach. Na razie nie ma sie czego czepiac bo to tylko zdjecia i opowiesci. Auto trzeba obejrzec i wtedy cos mowic.

no to wychodzi na to ze wreszcie bedziemy mieli wypowiedz i recenzje oparta na samych faktach...wkoncu nie powinno byc kontrowersji

"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano

jak bedziesz jechal ogladac jakiekolwiek auto to wez ze soba osobe ktora sie zna chyba ze sam czujesz sie na silach:)

jesli laik kupi samochod jako "igla" to dalej bedzie sie wypowiadal i opisywal jakiego to on nie ma idealnego auta:) po informacjach jakie wyczytalem na forum na temat tego auta i o tym jak jego wlascicel kreci nawet bym sie nie ruszal z domu zeby to auto blizej poznac

Opublikowano
Co do swojej osoby to sam jestem inzynierem mechanikiem ze specjalnoscia samochody, jade z kolega o takim samym wyksztalceniu. Samochody to nasza milosc, sam od 5 lat mam golfa, robilem w nim juz wszystko, prowadzilem i pracowalem w zakladzie mechanicznym i przygotowuje samochody cywilne do startow w rajdach wiec raczej prosze sie nie obawiac o to ze brak jest nam kompetencji jesli chodzi o rzetelna ocene stanu technicznego tego samochodu :) Sam nie zamierzam kupowac zlomu ktorego na naszych drogach nie brakuje, ale po rozmowie ze sprzedajacym wzbudzil on moje zaufanie i przejade te 400 km zeby zobaczyc to auto. Bo jak juz mowilem to wypowiadac sie mozna dopiero po ogledzinach.
Opublikowano

jak bedziesz jechal ogladac jakiekolwiek auto to wez ze soba osobe ktora sie zna chyba ze sam czujesz sie na silach:)

jesli laik kupi samochod jako "igla" to dalej bedzie sie wypowiadal i opisywal jakiego to on nie ma idealnego auta:) po informacjach jakie wyczytalem na forum na temat tego auta i o tym jak jego wlascicel kreci nawet bym sie nie ruszal z domu zeby to auto blizej poznac

Tak czytam te twoje wypowiedzi i czytam, i stwierdziłem że jesteś zazdrosny chyba i to mocno..może sam chciałeś kupić to auto, to robisz anty-reklamę...Rozumu trochę..jeśli koleś(który wg. Ciebie kręci) by sprzedawał auto(po które wg. Ciebie nie ma sensu jechać nawet oglądać) i to auto to była by padlina jakaś,to po co miałby się tak reklamować na forum itd itp??? :jawdrop: zaatkało??

Skoro wszystko jest na forum opisane,historia auta i inne duperele tzn. że skoro tak się chwali to nie ma nic do ukrycia raczej...i takich sprzedawców powinno się doceniać. twoje wypowiedzi na temat auta które wg mnie należy docenić, są po prostu śmieszne.. nie widziałeś na oczy, nie jeździłeś tym bardziej a ciśniesz na to auto jakbyś serwisował mu to auto w jakiejś komórce.

Nie mówię też że skoro jest z forum to trzeba pomóc mu sprzedać czy coś..nie nie.,..ale docenić za szanowanie auta,dbanie-należy.

Swoja drogą...KamilW jedź, wydaje mi sie że dobry wybór, sprzedawca uczciwy(no może z tym że bezwypadkowy trochę dał czadu, albo go poniosło,ale to tylkostłuczka).

Powodzenia.

Opublikowano

Bono20002 Dzieki. :cool2: Prawie to samo napisałem tej osobie na PW.

Nikt nikogo do niczego nie zmusza.A co do reklamowania to nie tak do końca-poprostu staram się jak mogę wszystko wyjaśniać .A że są osoby które jak widać piją od początku do mnie-trudno.Ja na forum nie muszę ze wszystkiego dokładnie się zwierzać.A zresztą w tym momencie jak padła konkretna decyzja o sprzedaży bo w lecie było tylko rozeznanie i nie stac mnie było dołożyć drugie tyle na E-39 ,auto zosało ogłoszone we wszystkich mozliwych miejscach i to chyba normalne.

Opublikowano
Moim zdaniem furka jest godna zainteresowania, jeśli oczywiście jest wszystko tak jak pisze właściciel. Troche drogo chcesz kolego jak na ten rocznik, no ale auto jest tyle warte ile ktoś jest w stanie za nie zapłacić. Chociaż lepiej dać np 2tyś więcej za dobry stan niż potem jeździć "igłą kupioną okazyjnie" po mechaniorach i wpakować drugie tyle :duh:

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano

I auto znalazło nowego właściciela :D :cool2:

Auto było oglądane przez dwie osoby podobno znające się na motoryzaji.Podparli swoją decyzję badaniem auta w stacji diagnostycznej na szarpakach,badaniu amortyzatorów,hamulców i analizie spalin.Nie będę mówił co i jak bo pewnie sami napiszą.

Pozdrawiam wszystkich jako były właściciel 323i :wink:

Opublikowano
nie szkoda Ci??

sentyment jakiś itd?? :mrgreen:

Nie mogę pisać że szkoda bo będzie nieszczęśliwie się sprawowało.

Zawsze jest żal tymbardziej ,że tak utrzymanego auta sprzedawanego ja nie spotkałem.Mam najdzieje,że nowy właściciel napisze kilka ciepłych słów aby ytrzeć nosa pewnym forumowiczom i przełamać stereotyp aut sprzedawanych i użytkowanych w Polsce.

Opublikowano
Fajnie ze sprzedaleś. Po co się bujać nie wiadomo ile. Mi koreanczyk wyjechał 5 na czerwonym 2 tyg temu i tez rozwalilem przod. Niby same blachy ale szkoda. Jutro wstawiam do warsztatu i też pewnie bedę puszczał. Szukam e46.
Opublikowano
Tak, auto znalazlo nowego wlasciciela. Zostalem nim ja. Bylem ogladac samochod z kolega. Stan samochodu nie odbiegal od opisu w aukcji, jak na 12 letni samochod to silnik jest w stanie idealnym, zreszta samochod takze. Jestem zadowolony i nie zaluje zainwestowanych pieniedzy. I ciesze sie ze dolaczam do grona wlascicieli BMW. Po sylwestrze napisze cos wiecej. Autko biore na warsztat w celu zabezpieczenia przed kradzieza, montazu radia itp. Napisze wiecej jak wroce.
Opublikowano
KamilW gratuluje nowego zakupu!! Taka moja rada-jak już wspomniałeś o zabezpieczaniu auta to najlepszym zabezpieczeniem jest AC od samej kradzieży którą można wykupić w PZU!! Przykładowo koszt takiego ubezpieczenia od 15tyś zł wyniesie Cię ok 480zł wiec nie dużo a masz spokojną głowe!! Pozdrawiam
BMW i tylko BMW!!!!
Opublikowano

tomect Wypadałoby chyba teraz przeprosić za te wszystkie swoje bezpodstawne wypowiedzi,a na przyszłość nie oceniaj auta i właścicieli po zdjęciach i forum.

Ciekawy jestem co sobie teraz myślisz.......

Opublikowano

tomect Wypadałoby chyba teraz przeprosić za te wszystkie swoje bezpodstawne wypowiedzi,a na przyszłość nie oceniaj auta i właścicieli po zdjęciach i forum.

Moje wypowiedzi nie byly bezpodstawne jak chcesz to sobie jeszcze raz wszystkie przyczytaj. Nie mam cie za co przepraszac. Mysle ze teraz bedziesz sie przechawalal i podniecal nowym autem na forum bmw seri5

Opublikowano

Moje wypowiedzi nie byly bezpodstawne jak chcesz to sobie jeszcze raz wszystkie przyczytaj. Nie mam cie za co przepraszac. Mysle ze teraz bedziesz sie przechawalal i podniecal nowym autem na forum bmw seri5

Życzę ci żebys swoje auto sprzedał w tydzień jak to uważasz grata do którego dupy nie warto ruszyć za zawyzoną cene :duh:

Co do przechwalania ,którego nie było i tak miałbym do tego prawo mając takie auto.

Powodzenia w użytkowaniu BMW.

Opublikowano

Bylem teraz na sylwestra w gorach gdzie mam domek z warsztatem. Po dwoch dniach siedzienia w samochodzie (montaz alarmu i zabezpieczenia przed kradzieza) i ogledzinach auta przez kuzyna (moj guru w sprawach BMW) moge potwierdzic slowa ktore powiedzialem zaraz po zakupie. Auto w stanie idealnym. Z rzeczy ktore wymagaly zakupu i zrobienia:

- usunalem stary system antykradziezowy i zamontowalem nowy alarm i wlasny system (300 zl)

- wyczyszczenie jednego spryskiwacza szyby

- dolanie plynu chlodzacego (50 zl)

- uzupelnienie plynu w spryskiwaczu (50 zl za dwa 4 litrowe opakowania)

- zakup nowej gasnicy (30 zl)

- wymiana zarowek na jasniej swiecace (120 zl)

- nowa galka zmiany biegow (orginal) (10zl)

- przesmarowanie linki hamulca recznego

Wiem ze juz naciagam ale naprawde tyle bylo do zrobienia w samochodzie. Jestem ogolnie dosc doczepliwy i pewnie znajde jeszcze pare malo waznych rzeczy do zrobienia, ale ogolnie jestem zadowolony z zakupu. Dzieki za udana transakcje RafiRud i przyjemnego uzytkowania 528 iA :)