Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie.Mam radio biznes i zmieniarkę ori bmw.Mam pytanie,bo wiem ,że też wystepują gdzie się mieści lub jest miejsce na fabryczny subwofer w E-39??
Opublikowano
A jeśli jest radio biznez i zmieniarka ori to i subwofer powinien być ,czy to już opcja była.Powiem szczeże ,że w numerze Vin pisze o radiu i zmieniarce a o subwoferze nic.
Opublikowano

no to go pewnie nie ma, zmieniarka nie oznacza że masz suba, a w zestawie business na 100% nie ma suba, dopiero w zestawie professional jest

ogólnie rzecz biorąc oba grają fatalnie, z tym że professional trochę mniej fatalnie :wink:

Opublikowano

Mam niezły sprzęt audio-video,ale w e-39 to radio dodaje uroku,a tak musiałbym zaslepke kupic z dziura i małe radyjko na srodku do tego wzmacniacz i tuba.Na dnaich będę wystawiał i dlatego mysle czy przypadkiem nie zostawić zamego wzmacniacza i tuby może by lepiej zagrało.Ale nie wiem czy można pod to radio wzmacniacz podłączyć ???

Podejrzewam że w tych fabrycznych nie ma wyprowadzeń(wyjść).

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W sedanie jest podwieszony pod tylną półką w bagażniku a w kombi w lewym tylnym nadkolu.

w touringu sub jest po prawej stronie

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Mam niezły sprzęt audio-video,ale w e-39 to radio dodaje uroku,a tak musiałbym zaslepke kupic z dziura i małe radyjko na srodku do tego wzmacniacz i tuba.Na dnaich będę wystawiał i dlatego mysle czy przypadkiem nie zostawić zamego wzmacniacza i tuby może by lepiej zagrało.Ale nie wiem czy można pod to radio wzmacniacz podłączyć ???

Podejrzewam że w tych fabrycznych nie ma wyprowadzeń(wyjść).

możesz podłączyć wzmaka ale trzeba dorobić wyjścia RCA lub dokupić adapter, jednak jakość dźwięku pozostawia wiele do życzenia, poszczególne elementy nagłośnienia w e39 są bardzo słabe i zmiana jednego niewiele pomaga, najlepiej byłoby wymienić radio + zestaw głośników z przodu i sub z tyłu oczywiście to wszystko napędzane wzmacniaczem tak by było najlepiej, jednak radyjko 1 din i zaślepka wygląda fatalnie...

ja mam u siebie dokupiony adapter i zamontowany sub w bagażniku (jako uzupełnienie) bo to właśnie zostało mi z poprzedniego auta, chociaż trochę niskich tonów jest, jednak precyzja i głośność pozostawia sporo do życzenia..

Opublikowano
Możesz fotki zapodac jak pulpit wygląda.Bo z ta zaślepka kiedys widziałem i jakoś tak pusto.A mam JVC KD-AVX2 i szkoda sprzedawać.
Opublikowano

chyba się nie zrozumieliśmy ja mam standardowe radyjko BMW i do tego adapter umożliwiający podłączenie wzmaka, wzmacniacz i sub są zabudowane w bagażniku za siedzeniem

masz dwa wyjścia albo zamontuj radio w zaślepce, co średnio wygląda, albo zamontuj JVC w innym miejscu np w schowku pasażera, co nie jest zbyt wygodne, chyba że masz sporo kasy/umiejętności to możesz zamontować panel w podsufitce (tam gdzie lampka) a tył radia za standardowym panelem, chyba nawet ktoś z forum miał tak zrobionego Pioneera MP77 i wyglądało fajnie

Opublikowano

Nie no szkoda tego radyjka gdzieś chować.Nie wiem czy widziałes jak wygląda,cały jego urok własnie w panelu i 3,5 calowym monitorku tam wbudowanym.

Ale dowiem się na temat tego adaptera.A zauważyłem ze obok zmieniarki jest jakiś fabryczny mały chyba wzmacniacz-może podmiankę by strzelił.

Opublikowano
to w takim razie kupuj tą zaślepkę i wkładaj radyjko zamiast standardowego, wymieniaj głośniki w przednich drzwiach, montuj wzmaka i suba w bagażniku, kładź nowe kable i gotowe :)
Opublikowano
chyba się nie zrozumieliśmy ja mam standardowe radyjko BMW i do tego adapter umożliwiający podłączenie wzmaka, wzmacniacz i sub są zabudowane w bagażniku za siedzeniem

masz dwa wyjścia albo zamontuj radio w zaślepce, co średnio wygląda, albo zamontuj JVC w innym miejscu np w schowku pasażera, co nie jest zbyt wygodne, chyba że masz sporo kasy/umiejętności to możesz zamontować panel w podsufitce (tam gdzie lampka) a tył radia za standardowym panelem, chyba nawet ktoś z forum miał tak zrobionego Pioneera MP77 i wyglądało fajnie

I sprzęt juz zamontowany.

Zamontowałem jak mówiłeś wzmacnicz i suba w bagażniku dzięki adadapterowi.Znajomy doradził mi jakiś niezły adapter żeby nic nie gwizdało,do tego kilka rozgałęzień cinczy i mam też cały przód podłączony pod mój wzmacniacz.Powiem ,że dla audiofila to będzie lipa ale jak na fabryczne radio i głośniki jest nieźle.